دستور تجهیز پیشرفته سوریه راهکار اصلی پوتین برای غرب آسیاست
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، محمد ساجدی کارشناس مسائل خاورمیانه، در خصوص اتفاقات اخیر و حمله آمریکا به سوریه و سیاست یک بام و دو هوای ترکها گفت: هیچ کس تردید ندارد از عوامل اصلی پیدایش داعش ترکیه، آمریکا و عربستان بودهاند بنابراین نیت قلبی ترکها همواره مبارزه با اسد بوده و هست.
وی با اشاره به سخنان اردوغان در ابتدای پیدایش داعش مبنی براینکه امیدواریم نماز را در مسجد اموی بخوانیم گفت: به طور کلی ترکها بنیانگذار تروریستهای بزرگ در منطقه بودند، اما پس از کودتایی که در این کشور رخ داد و سقوط هواپیماهای روسی که عملا روسیه در برابر ترکها قرار گرفت ترکها تغییری تاکتیکی در سیاست خود دادند و در تاکتیک جدید مجبور شدند با روسیه و به تبع آن ایران کنار بیایند به همین جهت خیلی ظریف از عربستان فاصله گرفته و به ایران و روسیه نزدیک شدند.
ساجدی تصریح کرد: در جریان اتفاقات اخیر نیز ترکها ترسیده بودند و برخی مقامات این کشور اعلام کردند به دلیل امکان انتشار آتش جنگ به عفرین این منطقه را ترک خواهیم کرد، اما در نفس کار موافق حمله آمریکا به سوریه بودند پس اینکه چرا ترکها در یک مقطع مخالف و در یک مقطع موافق بودند به دلیل آن است که آنها در استراتژی مخالف روسیه، اما در تاکتیک موافق آنها بودند.
کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه روسها از لحاظ قوای نظامی صاحب بنادر طرطوس و لاذقیه در مدیترانه هستند گفت: از این منظر سیطره روسها در این دو نقطه حیاتی است و اگر در مناطق دریایی کوتاه بیایند برای همیشه باید از خاورمیانه خداحافظی کنند و این در حالی است که آنها تحت هیچ شرایطی حاضر به ترک خاورمیانه نیستند.
وی با بیان اینکه روسها نمیخواهند جنگ رودر روی نظامی در سوریه با آمریکاییها داشته باشند گفت: از این منظر از این پس شاهد تغییراتی در سیستمهای تسلیحات سوریه خواهیم بود.
ساجدی ادامه داد: تجهیزاتی که روز گذشته سوریها به وسیله آنها موشکهای آمریکایی را زدند قدیمی و مربوط به 30 سال قبل بود این در حالی است که شب گذشته روسها اعلام کردند که S300 جدید را وارد سوریه خواهند کرد یعنی به واسطه این تسلیحات هر پرندهای در آسمان سوریه را مورد هدف قرار خواهند داد.
کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: در سفری که الکساندر لاورنتیف فرستاده ویژه پوتین به تهران و دیدار با شمخانی داشت صحبتهایی رد و بدل شد مبنی براینکه از پایگاههای ایران مثلا پایگاه نوژه برای استقرار هواپیماهای پیشرفته روسی استفاده شود.
وی افزود: الکساندر لاورنتیف دارای اختیارات بسیار مهمی از طرف پوتین است و ورود وی به ایران نشان دهنده نزدیکی استراتژیک مسکو به تهران است.
ساجدی تصریح کرد: البته هنوز مفاد این مذاکره بیرون نیامده است، اما به نظر میرسد در آینده جزییات آن مشخص شود.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به حمله اسرائیل به پایگاه مقاومت در سوریه گفت: در حقیقت رژیم صهیونیستی با این کار دچار یک اشتباه تاریخی شد و به عبارتی حزب الله را علنا در برابر خود قرار داد.
وی با اشاره به اینکه از این پس شاهد آن خواهیم بود که حزب الله و مقاومت تلافی سختی در قبال این اقدام رژیم صهیونیستی نشان دهند گفت: به عبارت دیگر کسانی که هزینه موشکهای پرتاب شده آمریکا به سوریه را پرداختهاند باید پذیرای موشکهای جدیدی باشند که از طرف انصارالله به سمت آنها میآید.
این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: مجموعه این روند نشان میدهد حمله آمریکا به سوریه چندان جدی نبوده و به نظر میرسد آمریکاییها دچار یک فشار از طرف صهیونیستها و جمهوری خواهان داخل کشور خود بودند که ایالات متحده در سوریه کاری انجام نمیدهد و این کشور تماما در اختیار روسیه است.
وی این گفت و گو را با طرح این سوال خاتمه داد که بهتر است بپرسیم چه چیزی نظریه بالا را تایید میکند؟ که در پاسخ باید گفت: اینکه ایالات متحده و هم پیمامان او ابتدا گفتند جنگ را در سه مرحله اجرا خواهند کرد، اما بعد از انجام مرحله اول جنگ را تمام شده اعلام کردند؛ یعنی آنها به دنبال آن نیستند که آتش جنگ چندان شعله ور شود و از این منظر به نظر میرسد نتیجه کار به نفع جبهه مقاومت خواهدبود.
منبع: دانشجو
انتهای پیام/