صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۰ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۷
عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات:

باغچه «پرماکالچر» فرصت یادگیری بصورت عملی را برای دانشجو فراهم می‌کند

مجری احداث باغچه پرماکالچر واحد علوم و تحقیقات اظهار کرد: مهمترین هدف احداث باغچه پرماکالچر، فرصت یادگیری به صورت عملی و ارتقای مهارت‌های حرفه‌ای برای دانشجویان کشاورزی واحد علوم و تحقیقات است.
کد خبر : 272947

به گزارش خبرگزاری آنا، دکتر جواد رزمی که سایت پایلوت پرماکالچر را در واحد علوم و تحقیقات راه‌اندازی کرده است گفت: «کشور اکنون به دانش‌آموختگانی با مهارت‌های ویژه نیازمند است تا بتوانند در عمل نقش مؤثری در تولید ملی و اشتغال داشته باشند.»


عضو هیأت علمی دانشکده علوم کشاورزی واحد علوم و تحقیقات افزود: «در این عرصه دانشجو فرصت آزمون و خطا در شرایط اقلیمی واقعی را بدست می‌آورد.»


رزمی، اهدف دیگر راه‌اندازی این باغچه را کمک به تحقق بند یک و دو سیاست‌های کلی اشتغال و بند هفت سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی برشمرد و خاطرنشان کرد: «تاکنون در این باغچه، سازه‌هایی از سوی دانشجویان طراحی و ساخته شده که کاملاً سازگار با طبیعت بوده و مواد صنعتی و شیمیایی در آن بکار گرفته نشده است.»


وی افزود: «استفاده و بهره‌گیری از ضایعات، یکی از اصول این باغچه سازگار با محیط زیست است. ضایعات پیش طبخ سلف سرویس مرکزی دانشگاه، ضایعات چای آبدارخانه‌ها و بقایای گیاهی فضای سبز دانشگاه تنها بخشی از ورودی‌های باغچه پرماکالچر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است. همه این ضایعات به‌محض ورود به باغچه مدیریت شده و به طبیعت بازگرداننده می‌شوند.»


وی تاکید کرد: «تولید غذا از ضایعات در واقع تبدیل تهدید به فرصت بوده و نمادی از تولید درون‌زا است.»


عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات گفت: «ایجاد سازه‌هایی به عنوان مدل‌های کاربردی در مقیاس واقعی برای تولید غذا در شرایط نامساعد اقلیمی نظیر خشکسالی، استفاده از آب خاکستری و پساب برای تولید غذای سالم، تولید غذا در مناطق بحران‌زده نظیر مناطق آسیب‌دیده از زلزله و یا مناطق جنگی دچار آلودگی‌های شیمیایی از بخش‌های دیگر این باغچه است.»


رزمی افزود: «اهمیت‌بخشی به دانش بومی بخش کشاورزی و پیوند دانش بومی و نوین در افزایش بهره‌وری آب برای تولید غذا، نگهداری و تکثیر گیاهان بومی منطقه حصارک و نیز کاشت و معرفی گونه‌های زراعی فراموش شده نظیر اسپرس و گاودانه از دیگر اهداف نخستین و تنها سایت پایلوت پرماکالچر دانشگاهی کشور است.»


وی اضافه کرد: بخش قابل توجهی از تولید غذا در جهان مدیون حشرات گرده‌افشان است. با این حال دست‌ورزی‌های انسانی در دهه‌های اخیر جمعیت و تنوع این حشرات مفید را با تهدید جدی مواجه ساخته است. جلب و تقویت تنوع گونه‌های گرده‌افشان بومی منطقه یکی از خدمات سبز اکوسیستمی این باغچه است به طوری که دانشجویان با ایجاد فضاهایی برای گرده‌افشانی ایمن حشرات و نیز طراحی و نصب سازه هتل‌های حشرات سعی در حفاظت از این مخلوقات خداوند دارند.


دکتر رزمی با توجه به نبود مصرف کود و سموم شیمیایی در فضای این باغچه، گفت: «دانشجویان داوطلب در تلاش هستند تا ردپای کربن در این باغچه را به صفر نزدیک کنند»


باغچه پرماکالچر واحد علوم و تحقیقات پس از دو سال فعالیت تاکنون پذیرای کشاورزان و بهره‌برداران بخش کشاورزی، فعالان محیط زیست، کودکان دوستدار طبیعت و مربیان حوزه کودک و طبیعت بوده و فرصتی را برای سیاستگذاران، فعالان بخش تولیدات کشاورزی، دانش‌آموختگان دانشگاهی، پژوهشگران و نیز شهروندان فراهم می‌آورد تا با شیوه‌های تولید غذا در عین حفاظت از طبیعت آشنا شوند.


پرماکالچر یا کشاورزی دائمی، شیوه‌ای از کاشت محصولات کشاورزی است که در آن مزرعه یا باغ از تنوع، تاب‌آوری و در عین حال پایداری برخوردار است. در حقیقت در پرماکالچر گیاه زراعی یا باغی نه به عنوان هدف بلکه به عنوان بخشی از اکوسیستم در تولید در نظر گرفته می‌شود. در یک مزرعه پرماکالچر، همه موجودات زنده، بخشی از تعادل اکوسیستمی را شامل می‌شوند و حیات تک تک آنها ضروریست لذا باید امکان حضور هر یک از اجزای زیست بوم را فراهم کرد.


احداث نخستین سایت پایلوت پرماکالچر دانشگاهی کشور در واحد علوم و تحقیقات که کار اجرایی آن از آبان ۱۳۹۵ به همت دانشجویان مقطع کارشناسی گیاهپزشکی آغاز شده است مبین توجه این واحد دانشگاهی به آینده‌نگری و آینده‌پژوهی و پشتیبانی عملی از ایده‌های نو و کاربردی در اقتصاد مقاومتی و نیز لحاظ کردن کارآفرینی در آموزش و پژوهش دانش‌آموختگان آتی این مرکز آموزشی کشور است.


انتهای پیام/

ارسال نظر