صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۱ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۷

کدام کشورها از آثار مخرب تلگرام آسیب دیده‌اند؟

تلگرام به عنوان یک پیام رسان جهانی، به دلیل دسترسی آسان و فراگیری وسیع، تبدیل به بستری مناسب برای فعالیت‌های مجرمانه و تروریستی شده است.
کد خبر : 272814

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، تلگرام در آغاز کار به دلیل برخی ویژگی‌های جدیدی که نسبت به سایر پیام‌رسان‌ها مانند واتس‌اپ داشت، ظرف مدت کوتاهی توانست جایگاه خود را در میان کاربران بیابد و با استقبال خوبی از سوی آنها مواجه شد. شعار اصلی این پیام رسان در ابتدا حفظ حریم خصوصی بود.


افزایش تصاعدی کاربران تلگرام همانقدر که می‌توانست اتفاق خوشایندی برای مؤسس آن باشد، از سویی دیگر موجبات نگرانی کشورهای استفاده کننده از این پیام رسان را فراهم می‌آورد. در واقع محبوبیت تلگرام، آن را تبدیل به بستری مناسب برای جولان تروریست‌ها و مجرمان در فضای مجازی کرد تا آنجا که برخی از کشورها به طور قاطع و جدی اقدام به فیلترینگ و مسدود کردن تلگرام کردند. اتفاقی که در اواخر سال گذشته در ایران نیز رخ داد.


در دی ماه سال گذشته تعدادی از کانال‌های معاند و ضد انقلاب با ترویج و انتشار اخبار جعلی و دروغ علیه نظام و جمهوری اسلامی قصد فریب اذهان عمومی را داشتند. آنها با شایعه پراکنی سبب شدند تا عده‌ای آشوبگر در لباس تجمع کنندگان برای مطالبات اقتصادی، از فرصت بهره برده و دست به اغتشاش و آشوب بزنند. همین امر سبب شد مقامات و مسئولان برای مدت کوتاهی تصمیم به فیلترینگ تلگرام بگیرند تا بتوانند اوضاع را مدیریت کنند و امنیت و آرامش را به کشور برگردانند. این در حالی است که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از آن از پاول دوروف مؤسس تلگرام خواسته بود کانال‌های مروج خشونت را مسدود و حذف کند که البته با مخالفت وی مواجه شد.


روسیه خاستگاه این پیام رسان نیز از قافله جا نماند و بارها مورد هدف تروریست‌ها واقع شد. از این رو رئیس جمهور و مقامات این کشور ازپاول دوروف خواستند تا اطلاعات کاربران را در اختیار آنها قرار دهد تا بتوانند کانال‌های مروج آشوبگری را شناسایی کنند و اقدامات لازم را انجام دهند که دوروف در این مورد نیز همکاری نکرد. کشمکش میان مؤسس تلگرام و دولت به درازا کشید و در نهایت روسیه با رای دادگاه این پیام رسان بومی را مسدود کرد.


اما ماجرا به اینجا ختم نمی‌شود. بسیاری از کشورها همچون روسیه وجود تلگرام را تهدیدی جدی برای امنیت خود دانستند. پاکستان، چین، اندونزی، انگلیس و ... به طور صریح تلگرام را خطرناک خواندند. ترزا می نخست وزیر انگلیس نیز در نشست داووس اذعان داشت: " شرکت‌ها نمی‌توانند صرفاً تماشاگر باشند وقتی می‌بینند عده‌ای از پلت‌فرم آنها سوء‌استفاده می‌کنند، به ویژه تلگرام که «خانه تبهکاران و تروریست‌ها» شده است".


نشت داووس در واقع فرصتی بود تا بار دیگر توجه دنیا به خصوص اروپا به نقش شبکه‌های اجتماعی در ایجاد ناآرامی و اغتشاش در دنیا جلب شود، اما این‌بار نه از سوی روسیه و یا ایران بلکه از طرفانگلیس که خود زخم خورده اغتشاشات و آسیب‌هایی است که از سوی برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی متحمل شده است که از طریق این شبکه‌ها فعالیت‌های خرابکارانه خود را هماهنگ و اجرا می‌کردند.


در همان ماه‌های آغازین استفاده از تلگرام برخی از سایت‌های خبری متخصص درباره ناامنی تلگرام هشدار داده بودند اما گویا برخی چیزها تنها با تجربه و آسیب، باورپذیر و جدی می‌شوند. اندونزی از جمله کشورهایی بود که همچون ایران به دوروف هشدار داد تا کانال‌های تروریستی را حذف کند در غیر اینصورت دسترسی به تلگرام را مسدود خواهد کرد؛ کانال‌‌‌‌‌‌های تلگرامی‌ای که به دست نیروهای تکفیری مدیریت و در آنها عملیات انتحاری برنامه ریزی می‌شد و به مرحله اجرا می‌رسید و ساخت سلاح‌های منفجره آموزش داده می‌شد.


پاکستان نیز مانند اندونزی قربانی تلگرام بود و به‌واسطه این پیام رسان هدف حملات تروریستی متعددی واقع شد. این کشور نیز تصمیم به فیلترینگ تلگرام گرفت. دولت‌های دیگر همچون چین نیز زمانی که امنیت خود را در خطر یافتند بلافاصله دسترسی کاربران را به این پیام رسان مسدود کردند. مسئله فقط محدود به فعالیت گروه‌های تروریستی نمی‌شد بلکه کانال‌های غیراخلاقی که هدفشان انحراف اذهان به‌ویژه جوانان بود نیز خود از مسائل مهمی بود که مورد توجه و اهتمام این کشورها واقع شد و باید برای آن کاری می‌کردند.


اینها تنها تعداد محدودی از اثرات مخرب تلگرام در برهم زدن امنیت و سلب آرامش است. این روزها گزارش‌ها حاکی از افزایش روزافزون نارضایتی‌ها از تلگرام است. کم کم کشورهای کوچک و بزرگ جهان به نا امنی تلگرام می‌برند. در این میان تنها کشوری که حاضر به مسدود کردن دسترسی به این پیام رسان روسی نشد، افغانستان بود که اوضاع و شرایط فعلی آن به خوبی نادرستی این تصمیم را نشان می‌دهد. حملات انتحاری و گسترده‌ای که هم اکنون در این کشور رخ می‌دهد یکی از دلایل مهمش مهار نشدن تلگرام و فعالیت آزادانه جنایتکاران به‌ویژه داعش در این کشور است که تبعات آن برای همه آشکار شده است.


آنچه در بالا ذکر شد تنها بخش بسیار ناچیزی از اثرات مخرب استفاده از تلگرام در برخی کشورهای جهان است. در کشور ما نیز مردم باید بپذیرند هیچ چیز نمی‌تواند مهم تر از امنیت و حفظ جانشان باشد. حتی شرکت اپل نیز این پیام رسان را از اپ استور حذف کرد چون به شواهدی دست یافت که مشخص می‌کرد برخی با استفاده از تلگرام اقدام به کودک آزاری می‌کنند و باید مانع فعالیت آنها شد.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/

ارسال نظر