صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۴۶ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۷

گم شدن زمین مسکن اجتماعی میان دو نهاد دولتی

در حالی که اواخر سال گذشته معاون وزیر راه و شهرسازی از تامین زمین برای طرح مسکن اجتماعی خبر داده بود، مسئولان ارشد بنیاد مسکن که مجری این طرح هستند آن‌ را تکذیب و اعلام می‌کنند نه تنها هنوز زمینی به بنیاد مسکن واگذار نشده بلکه اعتبار بانک مرکزی هم ابلاغ نشده است.
کد خبر : 272300

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، هیئت دولت در اسفند سال 95 و با هدف حمایت دولت از تأمین مسکن گروه های کم درآمد در سال های 1396 تا 1400 برنامه ای در دو قالب مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی را مصوب کرد.


مقرر شد از سال 96 تا پایان 1400، نیاز سکونتی سالانه 100 هزار خانوار کم‌درآمد( سه تا 4 دهک اول ) با حمایت‌های مستقیم دستگاه‌ها و سازمان‌های مسوول تامین شود. هر چند در ابتدا و بر اساس این مصوبه قرار بود که برنامه سال 95 با احداث حدود 70 هزار واحد آغاز شود اما فرصت سوزی به دلیل عدم اختصاص زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی و بودجه مورد نیاز از سوی بانک مرکزی عملا این 70 هزار واحد حذف و اعلام شد که 100 هزار واحد از سال 96 با اختصاص بودجه آغاز شود.


*مسکن اجتماعی آغاز نشده مشکل اعتبار پیدا کرد


اما ظاهرا این پایان ماجرا و استارت مسکن اجتماعی نبود چرا که هنوز این طرح آغاز نشده مشکل عدم تخصیص اعتبار از سوی بانک مرکزی و سپس زمین مطرح شد.


محمد جواد حق شناس معاون امور مسکن شهری بنیاد مسکن در تیر ماه 96 در گفت و گو با خبرگزاری فارس گفت که هنوز تسهیلات مصوب برای آغاز ساخت مسکن اجتماعی به بانک‌های عامل ابلاغ نشده است.


وی با بیان اینکه اختصاص اعتبار 2400 میلیارد تومانی مسکن اجتماعی برای ساخت 100 هزار مسکن سهمیه سال 96 منتظر ابلاغ به بانک‌های عامل است ادامه داد: طبق آخرین پیگیری‌هایی که بنیاد مسکن به عنوان مجری طرح مسکن اجتماعی از بانک مرکزی داشته است هنوز تسهیلات طرح مسکن اجتماعی به بانک های عامل ابلاغ نشده است و بانک مرکزی تعیین خواهد کرد که کدام بانک ها بانک عامل این طرح باشند.


با این حساب وزارت راه و شهرسازی نیز موظف شد نسبت به تامین زمین در محدوده شهرها (دارای تاسیسات زیربنایی آب و برق و گاز) و یا شهرهای جدید برای ساخت واحد استیجاری از طریق واگذاری به سازندگانی که تمایل به ساخت مسکن استیجاری – ملکی با رعایت حداقل 40 درصد اجاره ای دارند، اقدام کند.


این موارد در حالی ادامه یافت که سال 96 به پایان رسید و علاوه بر اینکه اعتبار بانک مرکزی تامین نشد ظاهرا زمین های مورد نیاز طرح مسکن اجتماعی نیز از سوی سازمان ملی زمین و مسکن اختصاص پیدا نکرد و این موارد موجب مشکلات آغازین طرح مزبور شد.


اواخر سال گذشته بود که حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به تأمین زمین مسکن اجتماعی برای 20 هزار واحد در سال 96 و 20 هزار واحد برای سال 97 گفته بود که ابهامی بین سازمان ملی زمین و مسکن و بنیاد مسکن در رابطه با نحوه قیمت زمین بود که در نهایت مجمع تصویب کرد قیمت زمین به‌ صورت تمام‌شده دولتی و نازل تخصیص یابد که این موضوع به بنیاد مسکن اعلام شده است.


این اظهارات در حالی از سوی معاون وزیر راه و شهرسازی مطرح شد که سکوت بنیاد مسکن تا فروردین ماه امسال ادامه یافت و حق شناس معاون مسکن شهری بنیاد این سکوت را شکست و اعلام کرد که برای طرح مسکن اجتماعی هنوز زمینی به بنیاد مسکن واگذار نشده است.


وی با ابراز این‌که مسکن اجتماعی در سال 96 عملکردی نداشته است در پاسخ به این پرسش که عظیمیان مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن اعلام کرده زمین برای مسکن اجتماعی به بنیاد مسکن واگذار شده است، گفت: اسفندماه سال گذشته آخرین جلسه ای بود که با سازمان ملی زمین و مسکن داشتیم که عظیمیان به همکاران خود تأکید کرد زمین برای مسکن اجتماعی به بنیاد واگذار شود.


حق شناس تأکید کرد که مسکن اجتماعی زمین مناسبی را نیاز دارد که هم باید جلب مشارکت کننده برای ساخت شود و هم این‌که باید جاذبه لازم را برای متقاضیانی که می‌خواهند به‌صورت اجاره‌ای در این واحدها ساکن شوند، ‌داشته باشد.


*واکنش معاون وزیر به اظهارات مسئولان بنیاد مسکن درباره واگذاری زمین برای مسکن اجتماعی


این اظهارات معاون مسکن شهری بنیاد مسکن در کمتر از 48 ساعت با واکنش معاون وزیر راه و شهرسازی همراه شد و عظیمیان اعلام کرد که واگذاری زمین به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با هدف اجرای طرح مسکن اجتماعی ا ابلاغ کرده است.


وی ادامه داد:در تاریخ 96.6.27 به منظور تسریع در اجرای برنامه مسکن اجتماعی، واگذاری زمین‌های در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن به سازندگان ساخت مسکن ملکی استیجاری ازطریق واگذاری زمین به بنیاد مسکن انقلاب‌اسلامی و به قیمت تمام شده را تصویب و جهت اجرا ابلاغ نموده است.


وی خاطر نشان کرد: ادارات کل راه و شهرسازی استان ها به تناسب میزان تقاضا و امکانات موجود، به مکان یابی و شناسایی اراضی مستعد برای واگذاری زمین به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اقدام کرده اند؛ کما اینکه به این موضوع مهم در برنامه اجرایی سنواتی ابلاغی به ادارات کل راه و شهرسازی استان ها پرداخته شده و تأکید به واگذاری سهمیه های تعیینی به عمل آمده است.


مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: بدیهی است لازمه اجرایی شدن مصوبه هیئت وزیران، شناسایی و اعلام اقشار هدف با توجه به ساز و کار پیش بینی شده در خود تصویب نامه توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سایر نهادهای مربوط بوده که بر مبنای تشخیص مزبور ادارات کل استانی قادر به انعقاد قرارداد واگذاری باشند.


*عظیمیان: اقدامی برای معرفی و اعلام افراد واجد شرایط صورت نپذیرفته است


عظیمیان یادآور شد: لازم به توضیح است که تاکنون در باب معرفی و اعلام افراد واجد شرایط، اقدامی از سوی نهاد های ذی ربط صورت نپذیرفته و قطعاً با تعامل سازنده و عزم جدی، اجرای طرح مزبور در صورت ایجاد بسترهای لازم (شناسایی گروه هدف) و با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی محقق خواهد شد.


اما نکته ای که آخوندی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه تاسیس بنیاد مسکن در خصوص مسکن اجتماعی اعلام کرد نشان می داد که مسکن اجتماعی مشکلی ندارد و کار به روال عادی در حال انجام است.


آخوندی در خصوص مسکن اجتماعی گفت:قرار بود که وزارت راه و شهرسازی آن را از دستگاه‌های اجتماعی مثل کمیته امداد و تأمین اجتماعی و بنیاد مسکن پشتیبانی کند و این حمایت‌ها صورت گرفته است.


وی تأکید کرد: وقتی وزیر تعاون اعلام می‌کند که به تمام خانواده‌های دو معلول واحد مسکونی داده شده است، در حقیقت از همین مسکن اجتماعی بوده است و بازهم تأکید می‌کنم داستان مسکن اجتماعی قرار نیست مثل مسکن مهر تکرار شود.


آخوندی ادامه داد: قرار است از دستگاه‌های مسئول سیاست‌های اجتماعی حمایت کنیم و هر کدام از آنها از ما زمین خواستند، این زمین‌ها به آنها تعلق گرفته است.


حال باید منتظر ماند و دید که در روزهای آینده کدام اظهارات درست و صحیح است چرا که هر کدام از مسولان بر اظهارات خود تاکید دارند و مشخص نیست آیا مسکن اجتماعی از چه مشکلی رنج می برد و وقتی هنوز بانک مرکزی اعتبار این طرح را ابلاغ نمی کند به نظر این طرح از ابتدا با مشکلاتی که از اختیار بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی خارج است همراه خواهد بود.


منبع: فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر