صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۰۲ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۷

مصرف "نخود" کاهش‌دهنده قند خون و مانع کم‌خونی است

"نخود" حاوی فیبر است لذا باعث دفع برخی از ترکیبات و مواد سمی از بدن شده و به این ترتیب قند و اسیدهای چرب موجود در خون را کاهش می‌دهد, نخود به دلیل دارا بودن ویتامین B۹ به ساخت گلبول‌های قرمز و سفید کمک می‌کند و در جلوگیری از کم‌خونی نقش دارد.
کد خبر : 272045

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، "نخودچی" که از فرآوری نخود تازه به دست می‌آید از دیدگاه طب ایرانی، گرم و خشک است؛ برای تهیه نخودچی، پس از آبپز کردن نخود‌های تازه و ریز، آن‌ها را آبکش کرده و پوست ور آمده آن را براحتی جدا می‌کنند تا آخرین مرحله پخت را پشت سر بگذارد و سپس با نمک یا شکر آن را تفت داده و ترد می‌کنند.
نخود از فیبرها، ویتامین B۹، هیدرات‌کربن، آهن، فسفر، منیزیم، ویتامین B، پتاسیم، زینک (روی)، پروتئین، ویتامین B۶، کلسیم و اسید‌های چرب اشباع نشده پُلی تشکیل شده است البته باید بدانید که نخود از وجود ترکیبات مغذی دیگری مانند ویتامین E، آب، ویتامین B۳، سدیم، ویتامین B۲، سلنیوم، و ویتامین A. نیز بی‌بهره نیست.
از آنجایی که این ماده غذایی حاوی فیبر است باعث دفع برخی از ترکیبات و مواد سمی از بدن شده و به این ترتیب قند و اسید‌های چرب موجود در خون را کاهش می‌دهد، نخود به دلیل دارا بودن ویتامین B۹ به ساخت گلبول‌های قرمز و سفید کمک می‌کند و در جلوگیری از کم‌خونی و حفظ سلامت پوست نقش دارد.
ویتامین B۹ علاوه بر اینکه در تقسیم سلولی و رشد خوب جنین نقش دارد بلکه باعث کاهش خطر ناهنجاری‌های سیستم عصبی مرکزی جنین می‌شود، نخود با این ترکیب مفیدی که دارد امکان ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد و با تحریک اسید‌های گوارشی باعث بهبود اشتها می‌شود.
نخود حاوی میزان قابل‌توجهی ویتامین B۱ است که با سوخت و ساز کربوهیدرات‌ها به تولید انرژی در بدن کمک می‌کند؛ اگر به هر دلیلی (تغذیه نامناسب، عادت ماهانه، بارداری یا عمل جراحی) دچار کمبود آهن شده‌اید، حتماً نخود مصرف کنید.
نخود به دلیل دارا بودن فسفر به تشکیل و حفظ استخوان‌ها و دندان‌ها، ترشح شیر، تقسیم سلولی و متابولیسم یا تشکیل بافت‌های عضلانی کمک می‌کند، وجود فسفر به شکل فسفولیپید در غشای سلول‌های مغز لازم و ضروری است، این ترکیب باعث ارتباط بیشتر سلول‌ها شده و عملکرد ذهنی و حافظه را بهبود می‌بخشد، نخود سرشار از منیزیم است که به تقویت عضلات و همچنین انقباض و آرامش آن‌ها کمک می‌کند.
وجود منیزیم برای تقویت دندان‌ها، اسکلت بدن همچنین کنترل فشارخون لازم است؛ این عنصر مورد نیاز بدن حافظ رگ‌ها است و از تشکیل لخته‌های خونی پیشگیری می‌کند، علاوه بر این‌ها منیزیم باعث افزایش گلبول‌های سفید شده و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کند، نخود به دلیل داشتن زینک (روی) در روند تشکیل سلول‌های استخوانی و رشد ارگان‌های تولیدمثل همچنین بهبود عملکرد پروستات نقش دارد.
زینک علاوه بر این، خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و در جذب ویتامین A. و سنتز پروتئین‌هایی مانند کلاژن نیز شرکت دارد و در دوره بارداری به رشد جنین کمک می‌کند.


منبع:تسنیم


انتهای پیام/

ارسال نظر