صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۲ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۷

ایران میزبان نخستین المپیاد بین‌المللی فناوری نانو

امسال ایران مجری و میزبان نخستین المپیاد بین‌المللی فناوری نانو است و قرار است تیم‌های دانشجویی از کشورهای مختلف برای شرکت در این چالش جهانی گردهم آیند.
کد خبر : 271962

سعید حاتمی‌خواه، دبیر اولین المپیاد بین‌المللی فناوری نانو در مصاحبه با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا درباره نخستین المپیاد بین‌المللی فناوری نانو گفت: «این اولین دوره‌ای است که المپیاد نانو برگزار می‌شود. مذاکرات درباره این موضوع بین ایران، تایوان، ترکیه و کره جنوبی دو سالی زمان برد که چند ماه پیش اتحادیه اروپا نیز به این مجمع پیوست و قرار شد امسال اولین دوره این المپیاد در ایران برگزار شود».


المپیاد بین‌‌المللی فناوری نانو برخلاف المپیادهای مرسوم، رویکرد کسب‌وکاری دارد. تیم‌ها موظف به ارائه ایده‌های نوآورانه برای حل یک چالش جهانی هستند. محوریت اصلی این المپیاد «آب و محیط زیست» است و با حضور تیم‌هایی از اتحادیه اروپا، روسیه، تایوان، کره جنوبی، مالزی و ایران برگزار می‌شود.


دبیر المپیاد بین‌امللی فناوری نانو افزود: «به طور کلی نه تیم در این دوره شرکت کرده‌اند که سه تیم از اتحادیه اروپا، دو تیم از ایران، یک تیم از مالزی، یک تیم از کره جنوبی، یک تیم از تایوان و یک تیم از روسیه است. این المپیاد طی شش روز برگزار می‌شود».


حاتمی‌خواه گفت: «به تیم‌ها از قبل اطلاع داده شد بود که موضوع المیپاد درباره آب و محیط زیست است. بنابراین زمانی در اختیار تیم‌های شرکت‌کننده قرار گرفت تا در کشورهای خودشان تحت نظر شخصی که مورد تائید کمیته راهبری المپیاد، عالی‌ترین نهاد المپیاد که تصمیم‌گیری‌های المپیاد را انجام می‌دهد، ایده یا طرح فناورانه‌ای در حوزه نانو مطرح کنند و روی آن کار کنند. طرح‌ها باید هم جنبه نوآوری و هم جنبه تجاری داشته باشند».


وی افزود: «در دو روز اول، تیم‌ها گروه‌بندی می‌شوند و موظف به ارائه طرح‌ها و راه‌حل‌هایی به صورت عملی و در قالب مقاله هستند. در دو روز آخر تیم‌های شرکت‌کننده طرح‌های خود را ارئه می‌دهند، سپس این طرح‌ها توسط تیم داوری بررسی می‌شوند تا برترین طرح‌ها مشخص شود».


حاتمی‌خواه گفت: «طی دوره شش روزه المپیاد کارگروه‌ها و کلاس‌هایی برای شرکت‌کنندگان برگزار می‌شود تا تحت نظر منتورها و مربی‌های حرفه‌ای آموزش لازم را ببینند و طرح‌های خود را تکمل کنند».


وی در رابطه با تیم داوری گفت: «از تمامی کشورهای شرکت‌کننده در این المپیاد دو داور در تیم داوری وجود دارند. قرار شد که هر کدام از کشورهای شرکت‌کننده دو نفر را به کمیته راهبری المپیاد معرفی کنند تا به عنوان داور در این المپیاد حضور داشته باشند؛ از دو داور هر کشور یک نفر از جنبه علمی و دیگری از لحاظ تجاری تخصص دارد».


حاتمی‌خواه افزود: «طرح‌های ارائه‌شده از سه جنبه مورد بررسی قرار می‌گیرد: نوآوری، علمی و تجاری. در نهایت چهار برنده خواهیم داشت، برترین طرح از نظر نوآوری، برترین طرح از نظر تجاری، برترین طرح از نظر علمی و طرحی که بیشترین امتیاز را کسب کرده باشد، مدال طلا می‌گیرند. همچنین برای برندگان در مجموع جایزه نقدی بالغ بر نه هزار یورو در نظر گرفته شده است».


نخستین المپیاد بین‌المللی فناوری نانو از 21 تا 26 فرودین از ساعت نه تا 22 در پارک علم و فناوری پردیس برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر