صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۶ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۷
دبیر اجرایی سی و چهارمین کنگره بین‌المللی رادیولوژی:

شیوع «کبد چرب» طی سال‌های اخیر افزایش یافته است

دبیر اجرایی سی و چهارمین کنگره بین‌المللی رادیولوژیگفت: متاسفانه در چهل سال اخیر به دلیل تغییر سبک زندگی و کاهش تحرک، ابتلا به کبد چرب افزایش یافته است.
کد خبر : 271787

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر کوروش عبداللهی‌فرد در آستانه برگزاری سی و چهارمین کنگره بین‌المللی رادیولوژی ایران در ارتباط با نقش رادیولوژیست‌ها در تشخیص بیماری‌های گوارشی، اظهار کرد: بیماری‌های گوارشی امروزه بسیاری از مردم جامعه را گرفتار کرده که بخشی از آن مربوط به مشکل کبد چرب است.


وی افزود: تغییر در سبک زندگی افراد، کاهش تحرک و افزایش وزن سبب رسوب چربی در کبد شده و از طریق سونوگرافی می‌توان به صورت عددی و توصیفی میزان کبد چرب در فرد را مشخص کرد.


معاون اجرایی و برنامه‌ریزی انجمن رادیولوژی با بیان اینکه کبد چرب در اولین نظر شاید نگران‌کننده نباشد، ادامه داد: زمانی که این مشکل با دیابت و فشار خون همراه شود، احتمال بیماری و خطر مرگ را چندین برابر می‌کند.


عبداللهی‌فرد با اشاره به ضرورت شناسایی به موقع کبد چرب، اضافه کرد: شناسایی، کنترل و بررسی رسوی چربی در کبد جزو وظایف رادیولوژیست‌ها بوده که در این کنگره موضوعات مرتبط با آن مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد، همچنین موضوعات بدخیمی‌های گوارشی از دیگر مباحثی بوده که در کنگره مدنظر قرار دارد.


وی بیان کرد: سرطان‌هایی همچون سرطان روده بزرگ، مری و معده جزو سرطان‌های شایع در دستگاه گوارش است که غربالگری این سرطان‌ها از طریق اقدامات رادیولوژیست‌ها صورت می‌گیرد و جزو برنامه‌های مورد بحث در کنگره است.


دبیر اجرایی سی و چهارمین کنگره بین‌المللی رادیولوژی تصریح کرد:‌ این سرطان‌ها از طریق رادیوگرافی با ماده حاجب یا سیتی اسکن قابل تشخیص است و انجام کولونوسکوپی از طریق متخصصان مربوطه در تشخیص این سرطان‌ها امری مهم به شمار می‌رود.


عبداللهی‌فرد با بیان اینکه در زمان‌های گذشته ابتلا به کبد چرب بیشتر در اشراف و کسانی که الکل مصرف می‌کردند، دیده می‌شد، گفت:‌ متاسفانه در چهل سال اخیر به دلیل تغییر سبک زندگی و کاهش تحرک، ابتلا به این بیماری افزایش یافته است.


خطر رادیولوژی برای کودکان


وی در مورد رادیولوژی کودکان گفت: رادیولوژی در کودکان هم‌چون بزرگسالان طی سال‌ها در دنیا انجام می‌گیرد در حالی که این مساله برای کودکان بسیار حساس است؛ چرا که کودکان در حال رشد بوده و غدد جنسی و ارگان‌های مربوط به رشد آنها فعال است لذا اشعه می‌تواند برای آنها خطرناک‌تر باشد.


دبیر اجرایی سی و چهارمین کنگره بین‌المللی رادیولوژی بیان کرد: امروزه در برخی از کشورهای دنیا استفاده از روش‌های محافظتی برای آسیب کمتر به کودکان حین انجام رادیولوژی صورت می‌گیرد که این مساله در کشور ما نیز مد نظر قرار گرفته ولی هنوز جزو مطالبات جدی نبوده است.


عبداللهی‌فرد گفت: جدیدترین دستاورد ها در این حوزه در چهارمین کنگره بین المللی رادیولوژی مورد بحث قرار می‌گیرد.


گفتنی است؛ کنگره سی و چهارمین کنگره بین‌المللی رادیولوژی 11 تا 14 اردیبهشت در برج میلاد تهران با حضور اساتید و صاحب‌نظران داخلی و خارجی برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر