صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۵ - ۱۴ فروردين ۱۳۹۷
آرزوهای بزرگ ورزشکاران ایرانی در سال 97؛

نمایش عیار «ایرانی» در «جاکارتا»

سال 97 برای ورزش ایران یکی از سال های مهم و کلیدی محسوب می شود سالی که رویدادهای بزرگ ورزشی را در دل خود دارد و به خوبی عیار ورزشکاران و مدیران ورزشی را مشخص می کند.
کد خبر : 270277

گزارش ورزشی خبرگزاری آنا - فرزانه شریفی؛ سال 97 سال مهم و کلیدی برای ورزش ایران محسوب می‌شود؛ سالی که رویدادهای مهمی همچون جام جهانی روسیه،‌جام ملت‌های فوتبال آسیا، المپیک آسیایی، لیگ ملت‌های والیبال، جام‌جهانی کشتی، جهانی وزنه‌برداری و المپیک جوانان‌ را در دل خود دارد و از همین حالا مشخص است که متولیان ورزش کار سختی پیش رو دارند.


دی ماه سال 96 مجمع کمیته ملی المپیک برگزار شد اما از مدت‌ها قبل زمزمه روی کار آمدن صالحی امیری به عنوان رئیس کمیته بر سر زبان ها افتاده بود تا اینکه در مجمع هم صالحی امیری با یکه تازی و در نهایت با قیام اعضای مجمع به عنوان رئیس منصوب شد؛ از دید برخی اهالی ورزش انتخاب صالحی امیری شکل و شمایل درستی نداشت و از تعبیر مهندسی شدن برای این انتخابات‌ سخن گفتند، اما به هر روی صالحی امیری روی کار آمد، البته اگرچه هنوز از عمر ریاست صالحی امیری در کمیته ملی المپیک مدت زیادی نگذشته است و قضاوت در مورد آن زود است اما اقدامات مهمی در این چند وقت انجام شد که یکی از مهمترین آنها رایزنی های نتیجه بخش برای به حداکثر رساندن بودجه دریافتی از دولت بود به طوری که تا قبل از پایان سال 96 خیلی از فدراسیون های ورزشی که نتوانسته بودند بودجه‌شان را از دولت بگیرند با رایزنی‌های صالحی امیری به این مهم دست یافتند. همچنین تکلیف سرپرست کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی در اندونزی هم مشخص شد و نصرالله سجادی از طرف صالحی امیری به این امر مهم منصوب شد. آکادمی کمیته ملی المپیک هم از سال 94 با سرپرستی فضل الله باقرزاده رئیس فدراسیون شمشیربازی اداره می شد در واپسین روزهای شلوغ اسفندماه 96 بالاخره صاحب رئیس شد و رضا قره خانلو ریاست این مجموعه را برعهده گرفت.


این بخشی از اقدامات‌ کمیته ملی المپیک مهمترین رکن ورزش ایران برای سال شلوغ 97 است؛ سالی که در اوسط روزهای داغ تابستان عیارش مشخص می‌شود چرا که بازی‌های آسیایی جاکارتا از مردادماه سال 97 در اندونزی برگزار و از همین حالا خیلی از فدراسیون ورزشی درگیر این رقابت ها هستند تا بتوانند بهترین عملکرد خود را ارائه دهند.البته علاوه بر بازی‌های آسیایی جام‌جهانی 2018 روسیه و همچنین جام ملت‌های آسیا 2019 پیش روی فوتبال ایران است؛تمام نگاه مردم ایران در سال 97 به خرداد وتیرماه در روسیه است؛ جایی که شاگردان کی روش در گروه مرگ باید با حریفان خود دست و پنجه نرم کنند.مسابقات جهانی هم در رشته‌های پرامید و مدال‌آور همچون کشتی، وزنه برداری، کاراته و والیبال از دیگر مسابقات مهم سال 97 است. مهمترین رویدادهای ورزشی ایران در سال 97 در خردادماه‌ با برگزاری جام‌جهانی فوتبال و لیگ جهانی والیبال آغاز و در مردادماه در بازی های آسیایی به اوج خود می رسد و در زمستان هم با جام ملت‌های فوتبال آسیا به پایان می رسد.


جام جهانی 2018؛ امید مردم به ساق پای فوتبالیست ها


خردادماه سال 97 همه نگاه‌ها به سمت روسیه است؛‌جایی که 32 تیم برتر از 5 قاره آمریکا، آفریقا، اروپا ، آسیا و اقیانوسیه به مصاف هم می‌روند تا درنهایت یک تیم جام را بالای سر ببرد. تیم ملی فوتبال ایران با کی‌روش پرتغالی برای دومین بار در جام جهانی حضور خواهد داشت. در روز 24 خردادماه افتتاحیه جام‌جهانی 2018 در مسکو برگزار می‌شود و تیم ملی ایران هم از 25 خردادماه در اولین گام به مصاف مراکش می‌رود. اسپانیا و پرتغال دیگر حریفان بعدی یوزهای ایرانی در روسیه هستند که بدون شک روز‌های سختی برای شاگردان کی روش رقم می‌زنند. مردم ایران در خردادماه سال 97 بی صبرانه منتظرند تا شاگردان کی روش اتفاق نویی در فوتبال ایران رقم بزنند البته قرعه سختی که نصیب ایران شد تا حدودی توقعات را پایین آورده است. در 24 تیرماه مرحله فینال برگزار می شود و در نهایت یک تیم فاتح جام جهانی 2018 می شود.


علاوه بر حضور تیم ملی در جام جهانی، حضور تیم کامل داوری برای امر قضاوت هم یکی دیگر از افتخارات ایران محسوب می شود. علیرضا فغانی، رضا سخندان و محمدرضا منصوری حتی به قضاوت فینال جام‌جهانی ٢٠١٨ هم فکر می‌کنند.


لیگ ملت های والیبال؛ آزمون سخت بلندقامتان ایران


با تغییر نام لیگ جهانی به لیگ ملت‌های والیبال شیوه برگزاری این مسابقات هم تغییر کرد.‌مسابقات بلندقامتان ایران همزمان با جام جهانی فوتبال آغاز می شود؛‌ملی پوشان 24 خردادماه به مصاف لهستان می‌روند و سپس رودروی مدعیان جهان قرار می گیرند،تا درنهایت تیم‌های برتر لیگ ملت‌های والیبال در ‌سال 2018 مشخص شوند. این مسابقات با تغییر شیوه برگزاری آزمون جدی برای ایگور کولاکوویچ خواهد بود به خصوص اینکه او در واپسین روزهای اسفندماه 96 لیست 37 بازیکن را برای حضور در اردوی تیم ملی اعلام کرد که البته با واکنش‌های زیادی همراه بود و صدای منتقدان را درآورد.


مسابقات لیگ ملت های والیبال در مرحله مقدماتی به مدت پنج هفته برگزار می شود که ایران در هفته پنجم دور مقدماتی میزبان است. در لیگ ملت‌های والیبال سال 2018 مردان هر تیم حداقل 15 بازی انجام می دهد که در مجموع 130 مسابقه برگزار خواهد شد.


مشخص شدن عیار ورزشکاران ایرانی در جاکارتا


بعد از المپیک، بازی‌های آسیایی که هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود یکی از مهمترین رویدادهای ورزشی برای ورزشکاران است؛ امسال بازی‌های آسیایی در مردادماه در اندونزی آغاز و در شهریورماه هم به پایان می‌رسد. کاروان ورزشی ایران در سال 2010 در بازی‌های آسیایی گوانگجو در جایگاه چهارم قرار گرفت اما در سال 2014 در بازی های آسیایی اینچئون عنوان چهارمی خود را از دست داد و در جایگاه پنجم قرار گرفت. مسئولان ورزش ایران امسال امیدوارند بعد از چین، ژاپن و کره‌جنوبی از نظر مدالی همچون سال 2010 باز هم در جایگاه چهارم قرار بگیرند. رشته‌های همچون کشتی، وزنه برداری،تکواندو و ووشو مانند سال های گذشته از امیدهای اصلی کاروان ایران محسوب می شوند. به طور حتم نتیجه‌ای که در جاکارتا به دست می آید برای ورزش ایران بسیار حائز اهمیت خواهد بود.


والبیالیست ها در اندیشه کسب نخستین سکو


شهریورماه 97 هم برای بلندقامتان ایران سخت و حساس است؛ مسابقات جهانی والیبال از 19 شهریور تا 8 مهرماه با حضور 24 تیم به میزبانی دو کشور ایتالیا و بلغارستان برگزار می‌شود. سه شهر روسه، وارنا و صوفیه در بلغارستان و شش شهر باری، بولونیا، فلورانس، میلان، رم و تورین در ایتالیا میزبانی این رقابت‌ها را برعهده دارند. تیم ایران در این مسابقات با تیم‌های لهستان، بلغارستان، کوبا، فنلاند و پورتوریکو باید رقابت کند که البته از نظر اهالی والیبال گروه ایران تقریبا گروه خوبی است و کار سختی پیش روی بلندقامتان ایران نیست. آخرین حضور ملی پوشان والیبال در این رقابت‌ها به سال 2014 برمی گردد که یکی از بهترین نتایج برای والیبال ایران با مربیگری کواچ رقم خورد؛ کسب عنوان ششمی در جهان برای بلندقامتان ایران و انتظاراتی که مردم از این تیم دارند به خوبی نشان می‌دهد که کولاکوویچ آزمون سختی پیش رو دارد و این مسابقات که از اهمیت بالایی برخوردار است می‌تواند با کسب بهترین عملکرد سکوی اعتبار والیبال ایران را دو چندان کند.‌ والیبالیست‌های ایران بعد از پشت‌سر گذاشتن لیگ‌ملت‌های والیبال و بازی‌های آسیایی باید خودشان را برای نبرد سخت با برترین‌های جهان آماده کنند و امیدوارند که اولین سکوی جهانی والیبال ایران هم در ‌سال ٩٧ به دست بیاید.


المپیک جوانان؛ قدرت نمایی استعدادهای ایران


سومین دوره المپیک جوانان سال 2018 از تاریخ 14 مهرماه‌ سال 97 در آرژانتین آغاز و کاروان ایران به سرپرستی اصغر رحیمی در این رقابت‌ها حاضر خواهد بود. این مسابقات در رده سنی 14 تا 18 سال برگزار خواهد شد و هنوز لیست اعزامی به این رقابت ها مشخص نشده است البته به گفته مسئولان امر قرار نیست کاروان شلوغی به این رقابت ها اعزام شود و تنها ملی پوشانی که امید به مدال آوری آنها زیاد است به این مسابقات اعزام خواهند شد.


مسابقات جهانی کشتی؛ جایی برای جبران ناکامی ها


به طور حتم یکی از مهمترین مسابقات کشتی همین رقابت‌های جهانی است که از 30 مهرماه تا 6 آبان‌ماه 97 به میزبانی بوداپست مجارستان برگزار می‌شود و خیلی از مدعیان برای حضور در این آزمون سخت و مهم پا به عرصه می گذارند.کشتی ایران که البته سال 96 را با تلخی تمام کرد در سال 97 با ترافیک کاری بسیار زیادی روبه رو است و 8 مسابقه مهم آسیایی و جهانی را پیش رو دارد. ماجرای باخت عمدی علیرضا کریمی به حریف روسی برای عدم رویارویی با کشتی گیر اسرائیلی و ورود کمیته بین المللی المپیک و اتحادیه جهانی کشتی به این پرونده و خطر تعلیق که در سال 96 بیخ گوش کشتی ایران بود که البته تا حدودی این مسئله به خیر گذشت و کشتی از خطر تعلیق دور ماند و تنها علیرضا کریمی و مربی اش محروم شدند حواشی کشتی در سال گذشته بود البته محرومیت تنها پایان حواشی کشتی ایران در سال 96 نبود؛ بعد از این ماجرا رسول خادم بیانیه‌های پی در پی صادر کرد و از مسئولان امر خواست دوش به دوش ورزشکاران ایران باشند نه اینکه آنها را سپر بلا کنند؛ بی توجهی‌ها به کشتی در نهایت به این منجر شد که رسول خادم در روزهای پایانی سال با برگزاری مجمع فوق‌العاده از تصمیمش برای استعفا از ریاست فدراسیون صرف نظر نکرد و موقتا امور به بنی تمیم نایب رئیس فدراسیون سپرده شد. البته در روزهای پایانی به صورت آشکارا اختلاف وزارت ورزش و فدراسیون کشتی و شخص خادم برملا شد؛‌در حالیکه اتحادیه جهانی کشتی با توجه به رویدادهای اخیر کشتی ایران، میزبانی جام جهانی را از کشورمان گرفته بود، متولیان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک بر این باور بودند که دلیل اصلی لغو میزبانی، نامه نگاری‌های پنهانی فدراسیون کشتی با اتحادیه جهانی بوده است. همین سوءظن ها در نهایت منجر به این شد که رابطه وزارت و فدراسیون کشتی پیچیده‌تر از گذشته شود و تقریبا امید به صلح این دو نهاد زیر صفر باشد. در هر حال مسابقات جهانی کشتی در مهرماه قرار است برگزار شود؛ در‌ سال 1396 تیم‌ملی کشتی فرنگی ایران با 3 مدال برنز به‌عنوان نایب قهرمانی رسید اما آزادکاران با تک مدال طلای حسن یزدانی در جایگاه نهم قرار گرفتند که می توان سال 1396 را سال سقوط آزادکاران ایرانی دانست، حالا باید دید خادم که مسئولیت تیم کشتی آزاد را هم برعهده دارد ناکامی‌های خودش را جبران می کند یا خیر. البته با توجه به اوضاع پیچیده این فدراسیون بعید است که رشته اول ایران بتواند به این زودی ها از بحران خارج شود.


مسابقات جهانی وزنه‌برداری؛ تکرار قهرمانی در سخت ترین شرایط


مسابقات جهانی وزنه برداری در سال 2018 سخت‌تر و حساس تر از گذشته خواهد بود. در سال 96 تیم ایران در شرایطی توانست قهرمانی تیمی را از آن خود کند که 9 کشور به دلیل دوپینگ محروم بودند. البته ورزشکاران کره‌شمالی هم به دلیل مشکلات ویزایی نتوانستند در این رقابت‌ها حاضر شوند. در آبان ماه 97 مسابقات جهانی در عشق آباد برگزار می شود و باتوجه به اینکه این 10 کشور در این مسابقات حضور پیدا خواهند کرد به طور حتم کار برای پولادمردان ایران خیلی سخت خواهد بود. سال گذشته هدایت تیم بزرگسالان به محمدحسین برخواه رسید و او هم از اوایل اسفندماه پولادمردان ایران را برای دو آزمون مهم بازی های آسیایی و جهانی به اردو فراخواند. در حال حاضر یکی از موضوعات همیشگی در فدراسیون وزنه برداری تمرینات جداگانه کیانوش رستمی است که مشخص نیست امسال در مرحله دوم اردوها همراه تیم تمرین خواهد کرد یا همچون گذشته به تمرینات شخصی اش ادامه می‌دهند ضمن اینکه او در سال 96 در مسابقات جهانی عملکرد خوبی هم نداشت.


کاراته‌کاهادر رویای کسب قهرمانی


تیم ملی کاراته در سال 2016 برای نخستین بار توانست روی سکوی مسابقات جهانی برود و به‌عنوان سومی رسید؛ در 20 آبان ماه کاراته کاران ایران در اسپانیا برای حفظ جایگاه خود می جنگند و حتی در اندیشه کسب جایگاه بهتر به روی تاتامی می روند.کاراته ایران که به نوعی عصای ورزش ایران هم محسوب می شود همیشه در مسابقات جهانی و آسیایی در صدر جدول است و مدال های زیادی را از آن خود کرده است. این رشته از وقتی هم که المپیکی شده است بسیار مورد توجه قرار گرفته و از ابتدای سال باید برای کسب سهمیه المپیک تلاش کند. به طور حتم مسابقات جهانی 2018 هم که بالاترین سطح رقابت در کاراته است از اهمیت بالایی برای رزمی کاران محسوب می شود.


جام ملت‌های آسیا؛ پایان انتظار 43 به سر می رسد؟


15 دی‌ماه سال 97 جام ملت های آسیایی به میزبانی امارات برگزار می شود. تقریبا 6 ماه بعد از جام جهانی ملی پوشان باید در برابر تیم های آسیایی به میدان برود. قرعه‌کشی این رقابت‌ها در اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود تا 24 تیم آسیایی حریفان خود را بشناسند.


انتهای پیام/

ارسال نظر