صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۰ - ۰۸ فروردين ۱۳۹۷

موبایل‌ها به گرمایش زمین دامن می‌زنند

تحقیقی جدید نشان می‌دهد موبایل‌ها به روند گرمایش زمین دامن می‌زنند. به طوری که سهم انتشار گازهای گلخانه‌ای این دستگاه‌ها از چهار درصد در ۲۰۱۰ به ۱۱ درصد در ۲۰۲۰ می‌رسد.
کد خبر : 269744

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، تحقیقات مختلف نشان داده دلیل اصلی تغییرات آب و هوایی انتشار کربن است و بسیاری افراد تصور می‌کنند سوخت‌های فسیلی، استخراج از معدن و حمل‌ونقل عامل اصلی این آلودگی هستند. اما به ندرت انگشت اتهام به سمت صنعت رایانه و موبایل گرفته می‌شود.


این در حالی است که بسیاری از کارشناسان معتقدند دنیای سایبری اطلاعات و فناوری‌های رایانشی (ICT) می‌توانند جایگزینی برای فعالیت‌های فیزیکی باشند که گازهای گلخانه‌ای تولید می‌کنند.


اما تحقیقی در نشریه Journal of Cleaner Production سهم این بخش از جمله رایانه، لپ‌تاپ، مانیتور، موبایل و تبلت و همچنین بخش‌های زیر بنایی مانند مراکز اطلاعات و شبکه‌های مخابرات را در فرایند گرمایش جهانی بررسی کرده است.


نتایج بررسی‌ها نشان داد تاثیر این بخش بر گرمایش زمین از یک درصد در ۲۰۰۷ میلادی به ۳.۵ درصد در ۲۰۲۰ و ۱۴ درصد در ۲۰۴۰ میلادی می‌رسد.


همچنین این تحقیق نشان داد روند تاثیرگذاری این صنعت افزایشی خواهد بود بنابراین نمی‌توان امیدوار بود ICT روند گرمایش جهانی را متوقف کند.


تحقیق نشان داد سهم موبایل‌ها در انتشار گازهای گلخانه‌ای از چهار درصد در ۲۰۱۰ میلادی به ۱۱ درصد در ۲۰۲۰ می‌رسد. همچنین محققان تخمین می‌زنند در همین بازه زمانی انتشار سالانه گازهای گلخانه‌ای موبایل‌ها از ۱۷ به ۱۲۵ مگاتن دی‌اکسید کربن برسد. این رقم نشانگر ۷۳۰ درصد رشد است.


جالب آن که بخش اعظم این گازها مربوط به فرایند تولید موبایل است. علاوه بر انرژی مصرفی جهت تولید دستگاه، انرژی مورد استفاده برای استخراج مواد به کار رفته در آن مانند طلا است.


منبع:‌ مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر