صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۰ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۶

اهرام به کمک نجوم باستانی ساخته شدند

بسیاری از اهرام براساس نجوم باستانی ساخته شده‌اند حالا دانشمندان می‌خواهند این اسرار را برملا کنند.
کد خبر : 268757

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، انسان از ابتدای زمان مبهوت زیبایی‌ها و اسرار ناگفته‌ آسمان شده است. به همین دلیل هم نجوم قدیمی‌ترین علم باستانی محسوب می‌شود. راز و رمز آسمان برای هزاران سال الهام‌بخش انسان بوده است.


پدیده‌های آسمانی در غارنگاره‌های ماقبل تاریخ به تصویر کشیده شده‌اند. به نظر می‌رسد که بناهای تاریخی معروف مانند اهرام جیزه و استون‌هنج نیز طوری ساخته شده‌اند که با موقعیت طلوع یا غروب اجرام آسمانی، مانند ماه، خورشید یا ستارگان مطابقت دارند.


تصور این که چگونه مردم باستانی قادر به ساخت چنین سازه‌هایی بودند برای ما انسان‌های امروزی دشوار است. برخی معتقدند که مردم ماقبل تاریخ برای ساخت چنین بناهایی دانش ریاضی و علوم در اختیار داشتند؛ در حالی که برخی دیگر ساخت این سازه‌ها را کار بازدیدکنندگان بیگانه زمین می‌دانند.


آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که گذشتگان چه درکی از آسمان داشته‌اند و چگونه کیهان‌شناسی را توسعه داده‌اند؟ در دهه 1970 یک رشته علمی به نام «نجوم فرهنگی» پدید آمد که شروع به جمع‌آوری اطلاعات در این باره کرد. این رشته شامل چند حوزه تخصصی مانند نجوم، باستان‎شناسی، انسان‌شناسی و ستاره‌شناسی قومی می‌شود.


اهرام مصر از مهم‌ترین آثار باستانی جهان هستند و برخی از آنها با دقت و جهت‌یابی بسیار بالایی ساخته‌شده‌اند. فلیدندر پتری، مصرشناس، در قرن نوزدهم اولین بررسی جهت‌یابی اهرام جیزه را انجام داد.


وی دریافت که هر چهار لبه پایه هرم به نسبت یک چهارم درجه به سمت جهات اصلی قرار دارد. اما چگونه مصریان باستان این کار را انجام داده‌اند. اخیرا گلن داش، مهندسی که اهرام جیزه را مورد بررسی قرار داده، نظریه‌ای را مطرح کرده است.


به گفته داش، مصریان باستان می‌توانند از روشی به نام «دایره هندی» استفاده کرده باشند. در این روش تنها به یک چوب و یک رشته نخ نیاز است تا جهت شرق و غرب مشخص شود. با توجه به سادگی این روش، شاید مصریان باستان از آن برای ساخت اهرام استفاده کرده باشند.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر