صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۵ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۶

طبق قوانین فیزیک، آزادی عمل و اراده وجود دارد

آیا آزادی عمل دارید؟ تصمیم‌هایتان را خودتان می‌گیرید؟ یا روی حالت اتومات هستید و تنها بخش‌های اصلی بدنتان را به اطراف حرکت می‌دهید؟ احتمالا مانند اکثر افراد شما هم احساس می‌کنید که چیزی به نام آزادی عمل دارید.
کد خبر : 268635

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، شما نیز مانند بسیاری از مردم باور دارید که تصمیمات شما از پیش گرفته نشده‌اند؛ مسیر شما از پیش تعیین نشده است؛ شما می‌توانید به میل خودتان وارد عمل شوید.


با این حال دانشمندان به شما می‌گویند که بدنتان از اتم و مولکول ساخته شده است و طبق قوانین فیزیک عمل می‌کند. بنابراین از لحاظ اتم‌ها و مولکول‌ها، می‌توان آینده را از هر نقطه شروعی پیش‌بینی کرد.


بدین ترتیب به نظر می‌رسد که چیزی به نام آزادی اراده، اقدامات جایگزین یا تصمیمات وجود نداشته باشد. در واقع این یکی از مشکلات بزرگ حل نشده در فلسفه است. تاکنون هیچ راه‌حل قانع‌کننده‌ای برای این مشکل پیدا نشده است.


گمانه‌زنی نقشی کلیدی در نظریه کوانتوم، نظریه عدم قطعیت طبیعت در کوچک‌ترین مقیاس‌ها، دارد. مارک هادلی تحقیقاتی را در زمینه «آیا آزادی عمل یک پدیده میکروسکوپی کوانتومی محسوب می‌شود؟» انجام داده است که پایه و اساس آن بر مبنای نظریه کوانتوم است.


تحقیقات او هیچ ارتباطی میان آزاده راده و فیزیک پایه پیدا نکرد. دهه‌ها بحث فلسفی در مورد این که آیا آزادی عمل می‌تواند پدیده‌ای کوانتومی باشد یا نه، پیروی اسطوره‌های بی‌اساس است.


تصور کنید دو پاکت پیش رویتان قرار دارد که یکی حاوی 100 یورو پول و دیگری خالی است. شما کاملا آزاد هستید که هر کدام را می‌خواهید انتخاب کنید؛ اما هر دفعه پاکت خالی نصیبتان می‌شود. این امر نشان می‌دهد که حس آزادی عمل ما زیاد قابل اعتماد نیست.


شواهد از روانشناسی، جامعه‌شناسی و علوم اعصاب نشان می‌دهد که ما اطلاعی از نحوه تصمیم‌گیری نداریم. بنابراین شواهدی هم وجود ندارد که ارتباط بین درک ما از آزادی عمل و عدم قطعیت ذاتی نظریه کوانتوم را اثبات کند.


تنها تجربه‌ای که از آزادی عمل داریم واقعیت است. این درک قابل قیاس با دانستن موقعیت هر مولکول در بدنمان نیست اما ارتباط مستقیمی با «به چالش کشیدن و زیر سوال بردن هر تصمیمی که می‌گیریم» دارد و باعث تغییر رفتارمان می‌شود.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر