صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۶
برگزیده جایزه مصطفی(ص) مطرح کرد:

ایجاد یک برنامه تحقیقاتی جدید با کمک جایزه مصطفی(ص) و دانشجویان ایرانی

برگزیده دومین دوره جایزه مصطفی(ص) گفت: بسیار علاقمند هستم که با کمک جایزه مصطفی(ص) و همکاری دانشجویان ایرانی، بتوانم یک برنامه تحقیقاتی جدید ایجاد کنم.
کد خبر : 268545

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی جایزه مصطفی(ص)، محمدامین شکراللهی؛ برگزیده جایزه مصطفی(ص) 1396 با اشاره به اینکه ایده‌های ناب مرا بسیار جذب می‌کند،گفت: «ایده جایزه مصطفی(ص) باید به گونه‌ای باشد که دریافت کننده این جایزه را به عنوان انسان نخبه معرفی کند که می‌تواند کارهای مهمی را انجام دهد. این امر مشوق دیگر دانشمندان برای دریافت جایزه مصطفی(ص) خواهد بود».


شکراللهی با تاکید بر ایده‌های ناب در علم گفت: «مهم‌ترین ایده‌هایی که پیش می‌آید، ایده‌ای است که خود فرد با موضوع آن عجین شود. معمولا به دانشجویان خود نمی‌گویم ایده شما خوب نیست و به دنبال آن نروید؛ اگر ایده انجام نشده باشد، من هیچگاه جلوی آن‌ها را نمی‌گیرم و این را از استاد خود یاد گرفته‌ام».
وی تاکید کرد: «بسیار علاقمند هستم که با کمک جایزه مصطفی(ص) بتوانم یک برنامه علمی جدید ایجاد کنم، برنامه تحقیقاتی که در آن با دانشجویان ایرانی داخل ایران همکاری داشته باشم».


توجه به نتایج کار علمی؛ راه بازگشت به دوران شکوفایی تمدن اسلامی است
برگزیده جایزه مصطفی(ص) 1394 گفت: «جهان اسلام وقتی قدم به قدم پیشرفت کند و به نتیجه کار علمی و نه صرفا خود کار اهمیت دهد، می‌تواند به آن اوج قبلی خود در شکوفایی تمدن اسلامی بازگردد».
پروفسور شکراللهی با بیان اینکه وقتی انسان متوجه می‌شود مطلبی را می‌داند و کاری از دستش برمی‌آید، مشوق بزرگی برای او است، افزود: «پدرم کارگر یک شرکت ایرانی بود. پنج یا شش ساله بودم که دایی بزرگم نظریه مجموعه را با زبان قابل فهم به من یاد داد. به این ترتیب متوجه شدم که می‌توانم ریاضی را به جلو ببرم و از آن لذت ببرم و در کنارش کارهایی را انجام دهم».
وی با اشاره به اینکه ریاضی یکی از علوم پایه است و کاربرد بسیاری در علوم مختلف دارد، ادامه داد: «کلاس ششم مطمئن شدم که می‌خواهم ریاضیدان شوم. ریاضی زبانی است که به وسیله آن می‌توان پروسه‌های مختلف را مدل‌سازی کرد و به شیوه‌ای ناب از آن بهره برد».
وی ادامه داد: «کم سن بودم که می‌خواستم کار بسیار مهمی را انجام دهم؛ استادم می‌گفت ممکن است که به جواب نرسد ولی با این وجود دست من را باز گذاشت. تا خود به این نتیجه رسیدم که به جواب نخواهم رسید. او به من گفت که به عمد سعی کردم این موضوع را ببینی. اگرچه برخی از راه‌ها بیراهه است اما در کنار راه، گل‌های زیادی وجود دارد که انسان می‌تواند آن را استشمام کند و راه را یاد بگیرد و من این کار را انجام دادم که تو راه را یاد بگیری. این موضوع سرمشقی برای من و دانشجویان من شد».
این دانشمند جهان اسلام تاکید کرد: «ایده ناب ممکن است از قبل وجود نداشته باشد. مانند شخصی که موتور جدیدی طراحی کرده است که با موتورهای قبلی کاملا فرق می‌کند و شاید نتواند تولید انبوه انجام دهد اما ممکن است تعریف احتراق را کاملا تغییر داده باشد. این برای من ایده ای ناب است؛ حالا کارایی آن چه باشد، موضوع دیگری است».


انتهای پیام/

ارسال نظر