صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۱۵ تير ۱۳۹۴
یک متخصص پوست و مو در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد

برای پیشگیری از زخم بستر هر 15 دقیقه وضعیت خود را تغییر دهید

یک متخصص پوست و مو با بیان اینکه بی‌تحرکی و قرار گرفتن در یک وضعیت ثابت موجب بروز زخم بستر می‌شود، گفت: توصیه می‌شود افراد که ناچار به نشستن یا خوابیدن‌های طولانی مدت هستند برای پیشگیری از زخم بستر هر 15 دقیقه وضعیت خود را تغییر دهند.
کد خبر : 26843

دکتر خلیل صداقت پیشه در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه نشستن و خوابیدن‌های طولانی مدت که فرد طی آن وضعیت خود را به صورت مرتب تغییر ندهد موجب بروز زخم بستر می‌شود، گفت: زمانی که فرد به مدت طولانی در یک وضعیت قرار می‌گیرد فشار فراوانی به بدن از سوی سطح وارد می‌شود که موجب ساییدگی پوست و کاهش جریان خون در آن نقطه می‌شود که در نهایت زمینه ایجاد زخم بستر را فراهم می‌سازد.


این متخصص پوست و مو افزود: با توجه به اینکه بهداشت به خوبی از سوی مبتلایان رعایت نمی‌شود احتمال رشد میکروب و عفونت‌ها نیز در محل زخم وجود دارد.


وی به شایع‌ترین قسمت بدن مبتلایان به زخم بستر اشاره کرد و گفت: زخم بستر در بیشتر موارد در ناحیه کمر، استخوان خاجی و باسن به وجود می‌آید و در بین افراد مسن به دلیل کاهش فعالیت و نازک شدن پوست شایع‌تر است.


صداقت پیشه با بیان اینکه مهم‌ترین درمان اقدامی برای این بیمار از بین بردن فشار وارد شده بر ناحیه زخم است، افزود: علاوه بر این مصرف پماد‌هایی جهت افزایش جریان خون، تشک‌های مخصوص برای جلوگیری از افزایش فشار به زخم، رعایت بهداشت فردی و خشک کردن بدن بعد از اجابت مزاج به این افراد توصیه می‌شود.


وی افزود: اگر زخم عمیق باشد و تا استخوان پیشروی کرده‌ باشد ماه‌ها نیاز به درمان و مراقبت دارد اما اگر آسیب دیدگی بسیار ناچیز باشد با رعایت بهداشت و پرهیز از بی‌تحریکی و مصرف داروهای تجویزی زخم در مدت کوتاهی درمان می‌شود.


این متخصص پوست و مو تصریح کرد: به افرادی که به دلیل بیماری یا افزایش سن ناچار به خوابیدن یا نشستن طولانی مدت هستند، توصیه می‌شود هر 15 دقیقه یکبار وضعیت خود را تغییر دهند و از پودرهای مخصوص پیشگیری کننده استفاده کنند اما باید گفت این پودر تا زمانی که پوست دچار آسیب نشده می‌تواند در پیشگیری موثر باشد اما اگر پوست دچار زخم و ساییدگی شده باشد استفاده از این پودر می‌توانند محرک ایجاد زخم شود.


صداقت پیشه به افراد مبتلا به زخم بستر توصیه کرد که به صورت خودسرانه ناحیه زخم را پانسمان نکنند، مگر در صورت تجویز پزشک زیرا در بیشتر مواقع نیاز است روی زخم باز باشد و به صورت مرتب ضد عفونی شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر