صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۲۴ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۶

مقاومت بسیار محدود به داروهای ضد مالاریا در ایران

کارشناس اداره کنترل مالاریای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هرچند مقاومت انگل مالاریا به داروهای ضد این بیماری در برخی کشورها روبه افزایش بوده و این موضوع بسیار تهدیدکننده است، اما در ایران مقاومت به داروهای ضد مالاریا بسیار محدود است.
کد خبر : 268379

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، دکتر حسین معصومی اصل، اظهار کرد: در عین حال که آمار مقاومت به داروهای ضد مالاریا در کشورهای همسایه و برخی دیگر از کشورهای دنیا از جمله در آفریقا و جنوب شرق آسیا روبه افزایش است اما این موضوع در کشور ما نگران کننده نیست.


وی اظهار کرد که پایین بودن مقاومت به داروهای ضد مالاریا در کشورمان به این دلیل است که ما درمان بیماران مالاریا را در سیستم بهداشتی و تحت نظارت انجام می دهیم و به همین دلیل دارو به صورت نابجا مصرف نمی شود.


معصومی اصل با اشاره به اینکه هیچ مشکلی در تشخیص و درمان بیماری مالاریا در کشور نداریم، بیان کرد: تشخیص این بیماری در سیستم بهداشتی انجام می شود و درمان آن هم بلافاصله آغاز می شود.


وی ادامه داد: در سال دوهزار میلادی ۱۰ کشور در منطقه مدیترانه شرقی عاری از مالاریا بودند که این آمار در ۲۰۱۶ میلادی به ۱۴ کشور رسید؛ ایران نیز در شرف حذف بیماری مالاریا است. حذف بیماری به این معنی است که انتقال محلی بیماری متوقف می شود.


معصومی اصل یاداور شد: براساس گزارش سال ۲۰۱۶ سازمان جهانی بهداشت، تا سال ۲۰۲۰ کشورهایی در منطقه مدیترانه شرقی موفق به حذف بیماری مالاریا می شوند و ایران از جمله این کشورها است که این موفقیت را بدست می آورد.


کارشناس اداره کنترل مالاریای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هدف ما تا سال ۲۰۲۰ حذف انتقال محلی این بیماری است، به این معنی که بیماری در کشور ما منتقل نشود.


معصومی اصل اظهار کرد: امسال تعداد موارد انتقال بیماری از کشورهای دیگر به ایران کمتر از یک هزار نفر بوده که اکثر موارد هم از پاکستان است.


وی بر لزوم مصرف دارو برای افرادی که به کشورهای پرخطر مسافرت می کنند، تاکید کرد و گفت: این افراد قبل از عزیمت به کشورهایی که این بیماری در انها وجود دارد، می توانند با مصرف داروهای پیشگیرانه، از ابتلای خود جلوگیری کنند.


معصومی افزود: موارد بیماری را در همه جای ایران می توان مشاهده کرد؛ در جنوب شرق کشور، برخی از مناطق سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و شرق هرمزگان به صورت پراکنده انتقال محلی وجود دارد که امیدواریم در سال های آینده این موارد هم وجود نداشته باشد.


بیماری ایجاد شده توسط انگل مالاریا که به عنوان بیماری مالاریا نامیده می شود، می تواند نشانه های متنوع و گسترده ای داشته باشد که می توان آنها را به دوره کمون یا بیماری خیلی خفیف و شدید و حتی مرگ طبقه بندی کرد، ولی عموماً بیماری مالاریا را به دو نوع خفیف و شدید طبقه بندی می کنند و در کل مالاریا بیماری علاج پذیری است که لازمه درمان آن تشخیص و اقدام به موقع و درست می باشد.


زمانی که ذره تاثیر گذار (پلاسمودیوم) به وسیله پشه آنوفل وارد بدن شده تا قبل از ظاهر شدن اولین علائم بیماری به آن دوره کمون گفته می شود. دوره کمون بیماری مالاریا در اغلب موارد بین ۷ تا۳۰ روز است. کوتاه ترین دوره کمونی در ”پلاسمودیم فالسی پاروم” و طولانی ترین دوره کمون در مالاریا” مالاریه” مشاهده می شود. داروهای ضد بیماری مالاریا برای پیشگیری و یا به تاخیر انداختن مالاریا، برای مسافرانی که به محل بومی مالاریا مسافرت کرده اند مورد استفاده قرار می گیرد که مدت تاخیراندازی بین چند هفته تا چند ماه می باشد.


علائم و نشانه های بیماری مالاریا


بیشتر بیماران مبتلا به بیماری مالاریا، ترکیبی از علائم رایج زیر را دارا هستند: تب، سرما، عرق، سردرد، استفراغ، دردبدنی، درد عمومی.


در کشورهایی که مالاریا نادر است ممکن است علائم به آنفولانزا، سرماخوردگی یا بیماری های عفونی (به خصوص اگر به بیماری مالاریا مشکوک نباشند) نسبت داده شود. اما در کشورهای که مالاریا رایج است، حتی بدون آزمایش های تشخیصی قابل تشخیص است.


بروز علائم فیزیکی مالاریا ممکن است شامل موارد زیر باشد: بالا رفتن دما، تعریق، تضعیف بدن، بزرگ شدن طحال،


بعلاوه شامل عارضه های دیگری چون: زردی خفیف، بزرگی کبد، کاهش سرعت تنفسی.


تشخیص مالاریا بستگی به اثبات انگل در بررسی گسترش خون زیر میکروسکوپ دارد.تشخیص ممکن است از طریق آنمی ضغیف، کاهش پلاکت خون ، بالارفتن بیلی روبین، بالا رفتن آمینو ترانسفرها صورت گیرد.


منبع: ایرنا


انتهای پیام/

برچسب ها: انگل پشه مالاریا
ارسال نظر