صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۰ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
یک روانشناس تشریح کرد؛

طلاق عاطفی و تفکر فردمحوری از عوامل گسترش «بحران تنهایی» در غرب

یک روانشناس، گفت: امروزه در جوامع غربی گسترش تفکر فردمحوری و سودگرایانه موجب کمرنگ شدن پایه‌های زندگی مشترک و طلاق عاطفی شده که خود عامل ایجاد بحران تنهایی در غرب است.
کد خبر : 268183

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محسن منصوبی‌فر روانشناس در گفت‌وگویی، در خصوص گسترش بحران تنهایی در غرب و تأثیر عواملی همچون افسردگی و طلاق عاطفی در این امر گفت: امروزه موضوع بحران تنهایی در جوامع غربی به حدی شیوع پیدا کرده است که کشور انگلستان مجبور به تعیین وزیر تنهایی برای مقابله با این امر شده است.


منصوبی‌فر ادامه داد: بر اساس اعلام وزیر تنهایی انگلستان از 55 میلیون جمعیت این کشور 9 میلیون نفر با بحران تنهایی مواجه هستند.


وی طلاق عاطفی و گسترش تفکر فردگرایی را از مهمترین عوامل گسترش بحران تنهایی در غرب دانست و تصریح کرد: پایه‌های حفظ یک زندگی مشترک بر 5 محور صداقت، تعهد، احترام، گذشت و مسئولیت‌پذیری استوار است اما گاهی برخی از این موارد به دلیل تفکر خودمحوری نادیده گرفته می‌شود.


این روانشناس اضافه کرد: افراد با این نوع تفکر تنها به منفعت خود توجه کرده و برای دیگران اهمیت زیادی قائل نیستند. تفکر فردگرایانه می‌تواند تحت تأثیر هیجانات، الگوهای اجتماعی، فشارهای شغلی، روانی، جسمی و زمان و مکان تقویت شده و موجب فاصله گرفتن فرد از محیط اجتماع شود.


منصوبی‌فر ایجاد تفکر فردمحوری را عامل فراموشی محورهای زندگی مشترک خواند و خاطرنشان کرد: زمانی که این 5 محور در اولویت افراد قرار نگیرد نتیجه آن کاهش ارتباطات خانوادگی و درآمد آن نیز طلاق عاطفی زوجین است.


این روانشناس افزود: به‌طوری‌که دو فرد در زندگی مشترک دیگر حوصله یکدیگر را نداشته، به هم علاقه‌ای ندارند یا در برخی موارد نسبت به یکدیگر تنفر پیدا می‌کنند.


وی دلایل مادی، مالی و فردی را از جمله تنها عوامل ادامه زندگی در برخی خانواده‌های غربی خواند و ادامه داد: برخی از خانواده‌های غربی با‌وجود طلاق عاطفی تنها به این دلایل به زندگی مشترک خود ادامه می‌دهند، در نتیجه این عوامل بحران تنهایی در جوامع غربی شیوع پیدا کرده و افراد در عین زندگی با یکدیگر به تنهایی زندگی می‌کنند.


این روانشناس افسردگی و ناامیدی را عامل تنهایی افراد در جوامع غربی خواند و اظهار داشت: زمانی که افسردگی و ناامیدی در زندگی افراد جای خود را به گذشت و همدلی می‌دهد و در پیرو همان تفکر فردگرایانه شرایط تنهایی افراد و دوری از دیگران برای فرد ایجاد می‌شود.


منصوبی‌فرد افزود: زمانی که فردی اتصالات خود را برای پیشرفت و امید به دیگران وابسته کند، به دنبال آن از مسائل معنوی دور شده و به تدریج زمینه تنها ماندن را برای خود ایجاد می‌کند.


وی تصریح کرد: هنگامی که فردی به تنهایی برسد و دیگر اتصالی به دیگران نداشته باشد آمادگی پذیرش غم و اندوه و افسردگی را در زندگی خود ایجاد کرده است. نتیجه این موارد بروز بحران تنهایی است که امروزه در کشورهای غربی شیوع پیدا کرده است.


وی خطر انتقال بحران تنهایی غرب را به جوامع دیگر از جمله کشور خودمان را یکی از مصادیق هجمه فرهنگی خواند و عنوان داشت: بحران تنهایی جوامع غربی می‌تواند از طریق فیلم، رسانه‌ها و فضای مجازی به جوامع دیگر منتقل شود.


این روانشناس افزود: در نتیجه ورود این بحران به جوامع دیگر از جمله کشور خودمان نیز شاهد گسترش روحیه منفعت‌گرایانه در جامعه هستیم که امروزه مصادیق آن در جامعه دیده می‌شود.


منبع: فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر