صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۷ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
وزیر جهاد کشاورزی در جلسه استیضاح:

کشور با وجود خشکسالی ظرفیت‌های خوبی در بخش کشاورزی دارد

وزیر جهادکشاورزی گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم برای تقویت بنیه اقتصادی کشور از طریق ارتقاء امنیت غذایی و افزایش ضریب خوداتکایی در محصولات راهبردی کشاورزی و مواد غذایی و همچنین گسترش کشاورزی و تولید پایدار تلاش کردیم.
کد خبر : 267985

به گزارش خبرنگار پارلمانی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمود حجتی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 23 اسفند) مجلس شورای اسلامی، در دفاع از خود در جریان بررسی استیضاحش اظهار داشت: براساس قوانین بالا دستی که بر مبنای سیاست‌های کلی نظام ابلاغ شده، برنامه ها در این وزارتخانه تنظیم شده است.


وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: اساس نگاه ما این است که از ظرفیتهای داخل کشور علی رغم تمام محدودیت های از جمله بی آبی، خشکسالی که در کشور وجود دارد بهره ببریم و از همین رو ظرفیتهای بالقوه بسیاری در عرصه کشاورزی برای افزایش بهره وری و راندمان وجود دارد که ما این ظرفیتها را شناسایی کردیم.


وی ادامه داد: خدای بزرگ را سپاس می گویم که در دولتهای یازدهم و دوازدهم توفیق خدمت برای تلاش در جهت سربلندی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران، تقویت بنیه اقتصادی کشور، پایداری امنیت کشور از طریق ارتقا امنیت غذایی و افزایش ضریب خوداتکایی در محصولات راهبردی کشاورزی ومواد غذایی و گسترش کشاورزی و تولید پایدار را در حد توان را داشته ام.


حجتی افزود: پیشاپیش از استیضاح کنندگان محترم و فراهم کردن این فرصت کمال تشکر را دارم و در این مدت تلاش کردم با استفاده از ظرفیتهای موجود کشور به لطف خدواند متعال، ایجاد یکپارچگی در مدیریت وزارت کشاورزی را رقم بزنم و این در حالی است که در یکی از دوره های که ایران اسلامی تا اندازه ای خشکسالی بلندمدتی را تجربه می کند ، دستاوردهای موفقی را در تاریخ کشور در حیطه کشاورزی داشته باشد.


وزیر کشاورزی افزود: امیدوار هستیم با ارتباط هرچه بالاتر با مراکز تحقیقاتی بین المللی و با بکارگیری دانش وتکنولوژی روز دنیا و با پشتبانی دولت و مجلس بتوان به موفقیتهای مناسبی برسیم.


حجتی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی با درک عمیق ضرورت برنامه ریزی از سفره تا مزرعه، عزیزان بخش عمده ای از این مسائلی که اشاره می کنید از سفره به مزرعه باز می گردد و بخش عمده ای ازآن نیز تامین نهادهای کشاورزی مورد نیاز کشاورزان است و با توجه به مشکلات در نظام داری تصمیم گیری، قانون تمر کز وظایف را که به مدت دوسال متوقف بوده است از سال 92 ایجادشد و در حقیقت بخش تولید رابا بازار گره زد.


وی افزود: این میزان به طور متوسط 4 الی 5 درصد بوده؛ همچنین تولید کشور از 97 میلیون تن به 122 میلیون تن رسید لذا 25 میلیون تن افزایش تولید را شاهد هستیم هر چند مصرف آب به مراتب کمتر از گذشته است البته این اقدامات به یمن افزایش بهره وری و فناوری دانش بنیان بوده است.


صرفه‌جویی ارزی 5 میلیارد دلاری در ارتباط با تراز واردات غذای کشور


حجتی ادامه داد: با افزایش تولید، واردات کشور 4 الی 5 میلیون تن در سال کاهش پیدا کرد، جمعیت نیز در این سال‌ها نزدیک به 5 میلیون نفر افزایش داشته اما واردات رو به کاهش بوده است همچنین کاهش تراز تجاری غذای کشور از منهای 8 میلیارد دلار در سال 92 به منهای 3.1 میلیارد دلار رسیده است؛ در حقیقت نزدیک 5 میلیارد دلار صرفه‌جویی در مصرف غذا داشتیم.


وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی، تجهیز و نوسازی اراضی، اجرای سیستم‌های نوین آبیاری با کمک‌های مقام معظم رهبری و حمایت‌های دولت و مجلس را به عمل آوردیم در حقیقت در هیچ دوره‌ای در حوزه آب و خاک به میزان کنونی دست نیافته‌ بودیم. صرفه‌جویی ارزی 5 میلیارد دلاری در ارتباط با تراز واردات غذای کشور یکی از این موارد است.


این عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: با حمایت مجلس در قانون بودجه این روند را ادامه خواهیم داد و افزایش راندمان آبیاری، افزایش تولید و بهبود معیشت کشاورزان را رقم خواهیم زد.


اجرای 700 هزار هکتار سیستم‌های نوین آبیاری در 5 سال گذشته


وی گفت: 700 هزار هکتار سیستم‌های نوین آبیاری در 5 سال گذشته اجرا شده و در سال جاری رکورددار این عدد هستیم. در واقع نزدیک به 285 هزار هکتار به سیستم‌های نوین آبیاری دست پیدا کردیم. علاوه بر این 3 طرح عمده در سطح کشور را اجرا کردیم که یکی از آنها احداث 550 هزار هکتار در استان‌هایی مثل خوزستان است که در فاز یک آن که از سال 93 شروع شده و 300 هزار هکتار تخصیص آب داشتیم را تا پایان سال 96 تمام خواهیم کرد.


حجتی ادامه داد: فاز 2 این طرح با پشتیبانی‌های بعدی در سال 97 اجرایی خواهد شد. در مورد استان‌های غرب و شمال غرب کشور نیز هم 240 هزار هکتار در دست اجرا است که 110 هزار هکتار از آن اجرایی شده و آخرین طرح نیز طرح ویژه 46 هزار هکتار سیستان است. این پروژه آخر از منابع خاصی برخوردار بود که امیدواریم تا پاییز سال97 پایان یابد.


احداث 30 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در اراضی شالیزار گیلان و مازندران


وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: احداث 30 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در اراضی شالیزار استان‌های گیلان و مازندران نیز انجام گرفت؛ این اقدام در افزایش بهره وری و دو کشت کردن اراضی این مناطق و افزایش تولید محصولات و نهایتاً افزایش درآمد تأثیرگذار است.


این عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: عملیات زهکشی در 30 هزار هکتار از اراضی شالیزار در دست اجرا است و بر اساس شواهد موجود در افزایش تولید محصول این مناطق تأثیر داشته است. حدود 1400 کیلومتر احیای قنوات داشتیم که البته در این بخش منابع به میزان کافی در اختیار قرار نگرفت و امیدواریم در سال 97 وضعیت مطلوب‌تری را نسبت به گذشته پیش رو داشته باشیم.


وی با بیان اینکه احیای قنوات بهترین شیوه برداشت از آب‌های زیرزمینی است، گفت: اجرای 32 هزار هکتار کانال‌های آبیاری با احیای قنوات به همت و توان دولت امکان‌پذیراست. همچنین در بخش توسعه ناوگان ماشین آلات بخش کشاورزی نیز اتفاق بزرگی رخ داده است.


حجتی با اشاره به وضعیت گذشته کشاورزان افزود: در آذرماه سال 92 بعد از چند ماه تلاش هماهنگی بین کارخانجات و واحدهای تولیدی ایجاد شد؛ بانک کشاورزی و کشاورزان نیز خط ارتباطی را برقرار کردند تا کشاورز متقاضی ادوات و ماشین آلات کشاورزی است با ارزان‌ترین تسهیلات بتواند مشکل خود را حل کند لذا با سود 15 درصد تسهیلات بر اساس تعهد کشاورز به بانک ماشین آلات در اختیار آنها قرار گرفت.


وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بنابراین بانک پول را به کارخانجات واریز و ماشین آلات در اختیار کشاورزان قرار گرفت. این خط ارتباطی همچنان برقرار است که به موجب آن 5 هزار و 500 میلیارد تومان در این زمینه سرمایه‌گذاری و 80 هزار تراکتور به مزارع رفته و 200 هزار ادوات کشاورزی در اختیار افراد قرار گرفته است.


این عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه سخت‌کوش‌ترین کشاورزان را شالیزارکاران شامل می‌شوند، گفت: خوشبختانه با حمایت تسهیلاتی و تجهیز نوسازی برداشت برنج توسط کمپاین از 27 درصد مزارع به 80 درصد سطوح رسیده کشت نشاء که بسیار سخت است از 10 الی 12 درصد به 45 درصد رسیده است.


وی ادامه داد: همچنین در محصولات راهبردی و اساسی بخش کشاورزی همچون گندم، شکر، برنج و دانه‌های روغنی اقدامات خوبی به عمل آمده که متناسب با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های کلی نظام و برنامه ششم توسعه است.


واردات گندم به صفر رسید


حجتی تصریح کرد: همچنین در حوزه تولید گندم که در سال 92 بیش از 2.5 میلیارد دلار و در سال 91 نزدیک به 3 میلیارد دلار وارد کشور شده و امروز به هیچ عنوان واردات گندم نداریم به معنای مصرف آب بیشتر نیست. در واقع به معنای حمایت‌های مذکور است لذا توانستیم سطح زیر کشت را کاهش دهیم.


حجتی در ادامه با بیان اینکه سطح زیر کشت را کاهش دادیم تا در خدمت دانه های روغنی به خصوص کلزا باشد، عنوان کرد: با تلاشی که در همه زمینه ها به عمل آمد، در تأمین نهاده ها و مسائل مربوط به بذر، کود و مبارزه با بیماری ها و علف های هرز و سیستم های آبیاری و همه عملیات، امروز شاهد هستیم که در مجموع نیاز کشور را توانستیم تأمین کنیم.


وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه 20 میلیون تن گندم از کشاورزان خریدیم، اظهار داشت: امروز بیش از 7 میلیون تن ذخیره گندم در کشور داریم که باید این وضعیت را با عید سال 92 و 93 مقایسه کرد که کمتر از 10 تا 15 روز ذخیره گندم داشتیم لذا این مسائل دستاوردهایی است که با حمایت، حضور، مشارکت و تلاش همه دست اندرکاران صورت گرفت.


تولید یک میلیون و 930 هزار تنی شکر در سال 96


وی در ادامه با اشاره به تولید در حوزه شکر عنوان کرد: شکر یکی از محصولات استراتژیک در کشور است که تولید آن در سال 92، یک میلیون و 100 هزار تن بوده و امسال این میزان به یک میلیون و 930 هزار تن رسیده است که بیش از 70 درصد افزایش یافته است و این در حالی است که سطح زیر کشت چغندر قند از 170 هزار هکتار به 120 هزار هکتار کاهش پیدا کرده است و این افزایش تولید، از طریق افزایش عملکرد در واحد سطح و همچنین گسترش کشت های پاییزه است که یکی از سیاست های اصولی ما است.


حجتی ادامه داد: از آنجایی که محدودیت داشتیم و کشت چغندر قند که یک کشت آب بر و بهاره است را به کشت پاییزه انتقال دادیم که مصرف آن به یک چهارم تقلیل پیدا کند لذا تولید چغندر در سال 92، 3 میلیون و 200 هزار تن بود و امسال به بیش از 8 میلیون و صد هزار تن رسید.


این وزیر دولت یازدهم همچنین تصریح کرد: بیش از 70 درصد طلب کشاورزان داده شده و در حالی وارد سال جدید می شویم که طبق گزارش ها، یک میلیون و 540 هزار تن شکر در کارخانجات وجود دارد که این در تاریخ کشور بی سابقه بوده و لطف خدا است و ظرفیت های نهفته ای است که در کشور وجود دارد.


وی در ادامه به ارائه گزارشی از کشت دانه های روغنی پرداخت و ابراز داشت: بیشترین وابستگی را در این حوزه داشتیم و در سال 92 ضریب خودکفایی در روغن تنها 6 درصد بود که سالی 2 تا 3 درصد این ضریب وابستگی را کاهش دادیم که بیشتر روی کلزا نیز تمرکز کرده ایم که کمترین آب را می برد و یک محصول پاییزه است و از نظر غنی سازی خاک نیز به خاطر وضعیت ریشه آن و آزاد کردن ازت خاک می تواند در افزایش راندمان در تناوب تولید گندم سال بعد مفید باشد.


تولید یکصد و 87 هزار تنی کلزا در سال 96


حجتی ادامه داد: در سال 95 تولید کلزا به 60 هزار تن رسید و این میزان در سال 96 به یکصد و 87 هزار تن شد که تولید کلزا سه برابر افزایش یافت و امسال نیز پیش بینی کرده ایم این تولید به 350 هزار تن برسد.


وزیر کشاورزی در ادامه با اشاره به آب مجازی بیان داشت: ذرت یک خوراک متراکم دام و طیور است اما چون محصول تابستانه و آب بر بود، تصمیم گرفتیم با توجه به اقتصاد ملی و مصرف آب، ذرت دانه ای را به جای تولید در داخل از خارج تأمین کنیم تا آب آن نیز به محصولات دیگر اختصاص یابد.


وی با اشاره به پروتئین حیوانی به خصوص شیر و گوشت سفید عنوان کرد: در این حوزه ها هیچ مشکلی نداریم و هرچقدر بتوانیم تولیدات آن را در بحث طیور افزایش می دهیم و هشتمین کشور تولیدکننده دنیا و بزرگ ترین تولیدکننده منطقه هستیم که بیش از 2 میلیون و 400 هزار تن تولید سالانه داریم و تولید شیر نیز به 10.5 میلیون تن در سال رسیده است.


حجتی با تأکید بر نگاه مزرعه تا سفره بیان داشت: امیدواریم امسال صادرات لبنیات به 800 میلیون دلار برسد و روز به روز بازارهای صادراتی را توسعه دهیم همچنین حدود دو سال پیش قیمت شیر کمی پایین آمد لذا محدودیت هایی وجود داشت اما با حمایت های دولت و سازمان برنامه و بودجه، توانستیم شیر را به شیرخشک تبدیل کنیم تا در زمان مناسب صادر کنیم تا خسارت ها را جبران کنیم.


حجتی تصریح کرد: در خصوص انتصاباتی که نمایندگان مجلس به آن اشاره کردند باید گفت که به عنوان مثال در مجموعه رازی فردی را منصوب شده که فارغ التحصیل دانشگاه شریف بوده و علاوه بر تخصص، فردی نخبه و جوان است.


وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: فرد منصوب شده در مجموعه دامپزشکی نیز نسبت به مدیر قبلی جوانتر بوده و دارای تخصص دامپزشکی است؛ سابقه فعالیت وی در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی مشهود است. وی معرفی شد و پس از مصاحبه و بررسی منصوب شد.


وی افزود: متاسفانه شخصیت های ملی منصوب می شوند می گویند فرد پیر است و وقتی افراد جوان تر را مطرح می کنیم، مجددا جای سوال ایجاد می شود.


این وزیر دولت دوازدهم ادامه داد: طی مدت مسئولیتم با موسسات تحقیقات جهانی ارتباط خوبی داشته ایم و با فائو، سیمیک، ایکادو و غیره قراردادهای بزرگی را انعقاد کرده و پشتیبانی های خوبی از آنها دریافت می شود.


حجتی در خصوص تولید برخی محصولات کشاورزی، گفت: در تولید انبه نسبت به 15 سال گذشته تولیدمان کاهش یافته اما نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش تولید این محصول یافته است.


نیازی به واردات میوه به کشور نداریم


وزیر جهاد کشاورزی در خصوص واردات محصولات کشاورزی، تصریح کرد: در حوزه تولید میوه دارای مزیت هستیم و نیازی به واردات نداریم؛ حتی بیش از متوسط جهانی نیز تولید می شود اما در چهار نوع میوه جای تامل است. موز، انبه، نارگیل و آناناس چهار محصولی هستند که حتی با تعرفه واردات آنها را کنترل می کنیم و محصول دیگری را اجازه واردات نداده ایم.


وی افزود: اگر محصولی در بازار مشاهده می شود به صورت قاچاق وارد شده که در حال پیگیری هستم تا با افراد خاطی برخورد شود و وارد نشود.


این وزیر دولت دوازدهم ادامه داد:البته باید یادآور شد به عنوان مثال وارادات پرتقال به طور محدود و کنترل شده انجام شود، بخاطر مشکلات خاص و ضرورتی که نیاز بود انجام شد؛ سال گذشته در شب عید سرما رخ داد و به تولید مرکبات را آسیب زد.


نظارت دقیق بر میزان واردات محصولات کشاورزی


حجتی اظهار کرد: اینکه عنوان شد هر محصولی هر وقت بخواهد وارد می شود و هر وقت صلاح باشد صادر می شود، امری صحیح نیست و مراجع ذیصلاح نظارت کافی دارند.


وزیر جهاد کشاورزی در خصوص سم و کود محصولات کشاورزی، گفت: بیشترین فعالیت در رابطه با کنترل سم و کود و نظام مند کردن انجام شده است؛ همچنین با بیش از 800 الی 900 کود تولیدی و وارداتی برخورد و جلوگیری شد و این موضوع سبب شناسنامه دار شدن کود شد لذا کودهایی که توزیع می شود دارای شماره ثبت است.


وی تصریح کرد: در حوزه کلان مصرف کود و سم، مصرف کمتر از حد نیازی است که توصیه های فنی و مهندسی است اما در برخی موارد متاسفانه به دلیل کم اطلاعی برخی بهره برداران یا فرصتی طلبی برخی سودجویان بدمصرفی داریم که در حال مقابله با این موضوع هستیم.


این وزیر دولت دوازدهم افزود: همچنین نظامی را در این خصوص تحت عنوان پهنه بندی طراحی کردیم و با مجوزی که از سوی مجلس شورای اسلامی صادر شد، این مهم عملیاتی شد.


حجتی گفت: امروزه هیچ نقطه کشاورزی را نمی توان پیدا کرد که کارشناس مسئول نداشته باشد. در این خصوص سامانه ای طراحی شده که کارشناسان در آن حضور دارند و کارشناسان می توانند با مراکز تحقیقاتی و غیره تعامل برقرار کنند.


صادرات 640 هزار تنی سیب زمینی در سال 95


حجتی با بیان اینکه ادعای حمایت کامل را نداریم ولی آنچه در توان دولت بود را در خصوص صادرات شیر انجام دادیم، اظهارداشت: بیش از 640 هزار تن سیب زمینی در سال 95 صادر کردیم.


وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه بیش از 2 سال است که واردات موز را در کتاب تعرفه‌ها علیرغم همه مشکلاتی که در دستگاه گمرک وجود داشت، آورده‌ایم، بیان کرد: توانستیم صادرات سیب درختی، کشمش، کیوی و پرتقال را در کتاب تعرفه بیاوریم.


وی با بیان اینکه در ازای واردات موز، این افراد می‌توانند با تعرفه ترجیحی، یعنی تعرفه 5 درصد واردات موز داشته باشند افزود: کسانی که این محصولات را صادر نمی‌کنند با تعرفه 20 درصد باید واردات را انجام دهند؛ یعنی در اینجا 15 درصد تعرفه ترجیحی قائل شده ایم، تلاش داشته‌ایم یارانه صادراتی نقدی را نیز داشته باشیم ولی به دلیل تعهدات عقب افتاده، موانعی در این زمینه وجود دارد.


حجتی گفت: آن‌هایی که بذر به ما فروختند جز کشاورزان نخبه هستند، تولید بذر ظریف و حساس است و کشاورزان پیشرو می‌توانند بذر تولید کنند که البته مورد تحقیق مراکز تحقیقاتی قرار می‌گیرد تا بتوانیم این بذرها را در اختیار کشاورزان قرار دهیم.


وزیرجهادکشاوری ادامه داد: در ارتباط با افزایش محصولات، مرهون دسترنج همین کشاورزان هستیم و البته همیشه قدردان و شکرگزار خدای متعال هستیم و این بذر مرغوب گواهی شده باید در اختیار کشاورز قرار گیرد.


وی افزود: بذری که تولید می‌کنند به دلیل مراقبت‌ها 600 تومان گران‌تر است و ما بخشی از این 600 تومان را یارانه دار می‌کنیم که مجلس نیز در این زمینه قانون گذاشته تا کشاورزانِ دیگر از این بذر استفاده کنند وتولید ملی مورد استفاده قرار گیرد.


حجتی ادامه داد: امیدواریم بدهی‌های خود را به بیمه گزاران صندوق بیمه محصولات کشاورزی بپردازیم، البته بخشی را پرداخت کرده‌ایم و 20 درصد آن باقی مانده است و بارها در دولت پیگیری کرده‌ام و امیدوارم در این چند روز آینده بتوانیم این تعهدات را تکیمل کنیم.


وزیرجهادکشاوری با اشاره به اینکه با پشیتیانی نمایندگان مجلس و وزاری عضو ستاد اقتصادی دولت، سرمایه بانک کشاورزی از هزار و 800 میلیاردتنومان به 2 هزار 100 میلیارد تومان رسیده است، گفت: متاسفانه بقیه بانک‌ها به بخش کشاروزی تسهیلات نمی‌دهند زیرا تسهیلاتشان گران است ولی ما باید با سود 15 درصد، تسهیلات بدهیم که بنا بر این شرایط، همکاری موثر نمی‌کنند و کارمندان‌شان نیز نمی‌توانند با کشاورزان ارتباط برقرر کنند ولی بانک کشاورزی کمک‌های خوبی کرده است.


وی افزود: طرفدار تخلف، فساد و سوء استفاده نیستیم، سیستم‌های حراستی و حفاظتی در درون سازمان‌ها هستند و دستگاه‌های نظارتی هم تلاش می‌کنند ولی ما از هیچ خطاکاری گذشت نخواهیم کرد.


وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه مشکلاتی در تغییر کاربری اراضی داریم که باید حل شود، گفت: مشکلاتی بین کشاورزان و منابع طبیعی در ارتباط با اراضی تداخلی وجود دارد و ماده 54 لایحه خروج از رکود که در مجلس تصویب شده را با قوت ادامه می دهیم.


حجتی اظهار داشت: امروز بیش از 32 هزار پرونده را رسیدگی کردیم و بیش از 300 هزار هکتار از اراضی که بخاطر مسائل و مشکلاتی که کشاورزان و دامداران داشتند و سند آن به اسم منابع طبیعی خورده بود را در هیات‌های قانونی در سطح شهرستان ها بررسی کردیم و سندهای دولتی را باطل و واگذار کردند.


وی افزود: در ارتباط با تغییر کاربری اراضی مشکلاتی وجود دارد ولی در دولت با آئین‌نامه‌ای که اعلام شد، امیدواریم در شورایعالی شهرسازی حل شود و تقاضاها کاهش یابد. تقاضای موثری در ارتباط با ویلا سازی ها وجود دارد و خلاف در این زمینه بیداد می‌کند و عده ای از آن در حریم شهرها و طرح‌های هادی است و افراد سودجو سعی می کنند کار خود را پیش ببرند.


وی افزود: وزارت جهادکشاورزی از خطای افراد عبور نخواهد کرد و امیدواریم طبق قوانین مورد برخورد قرار گیرند.


وزیر جهادکشاورزی گفت: طبق آئین نامه‎‌ای، شهرک‌ها و مناطقی که آسیب کمتری را به اراضی کشاورزی می‌رسانند با تشریک مساعی، در اختیار وزارت راه قرار می‌گیرد و از این مناطق برای شهرک گردشگری، شهرک ویلاسازی استفاده شود ولی مناطقی باید باشد که اراضی مرغوب را تبدیل به ولا نکنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر