ایرانیان 40 درصد بیشتر از مقدار مطلوب، کالری دریافت می کنند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی درخصوص متوسط کالری مصرفی مردم گفت: میزان انرژی و کالری مصرفی در غذای ایرانیان بیش از حدمتوسط است، در 20 سال گذشته متوسط دریافت انرژی روزانه، حدود دو هزار کیلو کالری بوده و بعد به 2659 کیلو کالری رسید و اکنون به 3050 کیلو کالری در روز افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه متوسط مصرف کالری به میزان مطلوب برای زنان دو هزار کیلو کالری و برای مردان نیز 2300 کیلو کالری است، گفت: یعنی ایرانیان به طور متوسط 40 درصد بیشتر از مقدار مطلوب کالری دریافت میکنند.
حریرچی خاطرنشان کرد: مصرف سرانه قند و شکر ایرانیان 38 درصد، مصرف روغن بیش از 20 درصد و مصرف نان و غلات و برنج و نشاسته نیز 5 درصد بیشتر از میزان توصیه شده است و درمجموع، دریافت غذای اضافی و کم تحرکی در ایرانیان به چاقی و اضافه وزن منجر میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: ایرانیان سالانه دو بار به پزشک عمومی و 1.87 بار به متخصص مراجعه میکنند، از هر 1000 نفر ایرانی 118 نفر در سال بستری میشوند و به طور میانگین، مراجعه ایرانیان به پزشک عمومی کمتر از کشورهای مشابه است.
حریرچی افزود: از سال 74 با تصویب قانون بیمه همگانی و اجرای آن، اجرای نظام نوین اداره بیمارستانها و طرح کارانه در بیمارستانهای دولتی، همواره بخش دولتی با تاخیر در پرداختها مواجه بوده است، این تاخیر در پرداختها از سه ماه تا 18 ماه بوده و متوسط تاخیرها در 20 سال گذشته هشت و نیم ماه بوده است.
وی افزود: میانگین مراجعه ایرانیان به پزشک عمومی کمتر از کشورهای مشابه، مراجعه به متخصص و میزان هزینه کرد برای دارو بیشتر از کشورهای مشابه و همچنین میانگین بستری در بیمارستان ها نیز کمتر از کشورهای مشابه است، همچنین بسته خدمات سلامت ایرانیان شامل خدمات بهداشتی، درمانی و دارویی که یا بیمهها تحت پوشش قرار دادند یا در مراکز دولتی ارائه میشود، بیش از کشورهای مشابه است.
انتهای پیام/