صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۰ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۶
مدیر گروه حقوق واحد شاهرود در گفت‌وگو با آنا:

مدرک تحصیلی شخص حقوقی برای مردم مهم نیست

مدیر گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود گفت: مردم در مراجعه به کارشناسان حقوقی انتظار انجام کارهایشان در کوتاه‌ترین زمان و به نحو احسن را دارند و مدرک تحصیلی شخص حقوقی خیلی برایشان مهم نیست.
کد خبر : 267108

دکتر حسین قربانیان در حاشیه جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان کارشناسی ارشد حقوق این دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، اظهار کرد که همیشه دغدغه ما معلم‌ها و استادان در کلاس‌های درس حقوق این هست که دانشجویان خودمان چگونه می‌خواهند در آزمون‌های مختلف شرکت کنند و اینکه خیلی برای ما زیبنده و باعث مسرت است که ما دوستان‌مان را در مسند قضاوت در پست وکالت و در شغل سردفتری ببینیم و باز باعث افتخار ماست همچنان که ما الآن هم نگاه می‌کنیم در ارگان های مختلف مثل دادگستری و دفترخانه‌ها که مراجعه می‌کنیم و آشنایی می‌بینیم که از دوستان یا دانشجویان خودمان هستند، به‌هرحال به خودمان می‌بالیم.


گفت‌وگوی خبرنگار آنا با قربانیان را پی می‌گیریم:




*شما معتقدید که کار درست در رشته حقوق بهتر از مدرک‌گرایی است، در این مورد توضیح بدهید.


-در کلاس‌های درسی خودم همیشه این دغدغه را حس کردم که حقوق رشته‌ای نیست که بخواهید مدرکی بگیرید و بگویید ما لیسانس داریم یا فوق‌لیسانس داریم یا به‌هرحال دکتر شدیم. مردم این دوره زمانه به زبان خیلی ساده بگویم آدم‌ها را به مدرک نمی‌شناسند به این نگاه می‌کنند که وقتی به یک وکیل مراجعه می‌کنند ببینند آن وکیل چقدر کار می‌تواند انجام بدهد. اینکه به یکی بگویند دکتر به یکی بگویند کارشناس ارشد و یا به یکی بگویند این کارشناس حقوق است شاید خیلی برایشان مهم نباشد بلکه وقتی فرد موکل به وکیل مراجعه می‌کند دوست دارد مشکلش در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با دقت و با آن علم کافی در دادگاه، حل‌وفصل بشود.



*یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دانشجویان حقوق قبولی در آزمون‌های مهم مرتبط با این رشته است چه توصیه‌هایی برای قبولی و موفقیت در این آزمون‌ها دارید؟


-علی‌القاعده آزمون‌ها با هم متفاوت است برای وکالت باید یک جور بخوانید برای سردفتری یک جور و برای قضاوت یک جور و برای ماده 187 یک جور. این خودش یک فن است، علمش را باید داشته باشید اما فن تست زدن را هم باید بیاموزید شاید این را از من بارها شنیده اید که وقتی در آزمون‌ها برگه سؤال را به شما می‌دهند به‌عنوان‌مثال در آزمون وکالت هیچ‌وقت از حقوق مدنی شروع نکنید اگر دقت کرده باشید اولین سؤال مدنی سخت‌ترین سؤال ممکن است. داوطلب در حقیقت اعتمادبه‌نفس خودش را از دست می‌دهد، یک سؤال 4 خطی می‌دهند آن هم از مبحث ارث. سال 96 طراح سؤال همین کار را کرده بود که من خودم پیشنهاد می‌کنم در حقوق مدنی اصلاً ارث را نخوانید چون تجربه نشان داده در این چند سال اخیر که آزمون برگزار کردند مثلاً یک سؤال ارث می‌خواهند بدهند آن هم از طبقه سوم می‌دهند از هجو و طبقه سوم و سهم‌الارث که خیلی سخت است و برای داوطلب نمی‌صرفد که وقت بگذارد مبحث ارث را یاد بگیرد چون یادش می‌رود و قاتى می‌کند و محاسبات ریاضی دارد.


من عقیده‌ام این است که کسی که جزایی دوست دارد به جزا علاقه بیشتر دارد به‌هرحال بیاید به‌عنوان‌مثال از دادرسی کیفری شروع کند از سؤال 100 تا 120 را جواب بدهد به‌عنوان آخرین مبحث که آیین دادرسی کیفری است بعد بیاد سراغ سایر درس‌هایی مثل حقوق جزا. درست است دروس حقوق مدنی و آیین دادرسی مدنی ضریب 3 دارد ولی این به شما انرژی می‌دهد و به شما آن اعتمادبه‌نفس لازم را می‌دهد.



* آزمون‌های دیگر چطور؟


-در مورد قضاوت یا سردفتری هم همین‌طوراست. شما اگر بخواهید آزمون سردفتری بدهید طبیعتاً باید ثبت را خوب خوانده باشید آیین‌نامه دفاتر و قانون ثبت را خوب ممیزی کرده باشید و سؤالات را به‌صورت مفهومی فهمیده باشید تا پاسخ لازم را بدهید.


گفت وگو از سیدامیر رضا حسینی نژاد


انتهای پیام/

ارسال نظر