صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۶

افشای اطلاعات تازه در مورد پردازنده کوانتومی گوگل

تا به حال اطلاعات چندانی در مورد تولید پردازنده کوانتومی توسط گوگل در دست نبود اما حالا مشخص شده که این شرکت یک پردازنده کوانتومی قدرتمند به نام «بریستلکن» (Bristlecone) طراحی کرده است.
کد خبر : 266313

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، از چند سال قبل اخباری در مورد تولید پردازنده‌های کوانتومی توسط IBM به گوش می‌رسد. اما گوگل نیز با تولید پردازنده Bristlecone نشان داد که نمی‌خواهد از رقبای خود عقب بیفتد.


بیت‌های کوانتومی یا کیوبیت واحد اصلی اطلاعات در پردازنده‌های کوانتومی است و هر چقدر تعداد کیوبیت‌های یک پردازنده بیشتر باشد، اطلاعات قابل پردازش توسط آن و قدرت این پردازنده بیشتر است. IBM در ماه‌های اخیر موفق به تولید یک پردازنده ۵۰ کیوبیتی شده اما Bristlecone از توان پردازش ۷۲ کیوبیتی برخوردار است.


پردازنده‌های رایانه‌های کوانتومی باید در فضایی به‌شدت سرد کار کنند تا از شوک ناگهانی و خرابی جان به در ببرند و حتی تولید صدای ناگهانی و پیش‌بینی نشده ممکن است عملکرد آنها را مختل کند.


تا به حال نرخ خطای بهترین پردازنده‌های کوانتومی کمتر از ۰.۵ درصد به ازای هر دو کیوبیت بوده است. اما گوگل مدعی است نرخ خطای پردازنده Bristlecone کمتر از این رقم است. هر چند گوگل رقم دقیق آن را افشا نکرده است.


شرکت‌های فناوری امیدوارند در آینده نزدیک قادر به تولید رایانه‌های کوانتومی با پردازشگرهای ۱۰۰ کیوبیتی باشند، تحقق این هدف تولید ابررایانه‌هایی را ممکن می‌کند که توان پردازش بسیار بالایی داشته و قادر به انجام دهها وظیفه برنامه‌ریزی شده به طور همزمان هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر