صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۹ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۶
دیده‌بان حقوق بشر:

بریتانیا ولیعهد عربستان را به‌دلیل فجایع یمن زیر فشار قرار دهد

دیده‌بان حقوق بشر با تاکید بر افزایش موارد نقض حقوق بشر در عربستان، از مقام‌های بریتانیا خواست تا فریب اصلاحات ظاهری ولیعهد عربستان را نخورند و او را در سفر امروز(چهارشنبه) به لندن زیر فشار بگذارند.
کد خبر : 266306

به گزارش گروه بین‌المکلل خبرگزاری آنا از وب‌سایت شبکه اسکای‌نیوز عربی، پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: «دولت بریتانیا که امروز زیر پای محمد بن‌سلمان فرش قرمز پهن می‌کند، نباید فریب بخورد و فکر کند ولیعهد عربستان، جوانی فوق‌العاده است که اصلاحات در کشورش انجام می‌دهد و صلح در یمن ترویج می‌کند.»


طبق این گزارش، خلاف سخنان جاه‌طلبانه بن‌سلمان و آرزویش برای دگرگونی دموکراتیک و سیاسی در عربستان، سرکوب و نقض حقوق بشر در این پادشاهی افزایش یافته است. بازداشت گروهی روحانیون و روشنفکران دگراندیش و دستگیری 381 نفر، از جمله شاهزاده‌ها و مقام‌های دولت سابق و فعلی در اواخر سال 2017، از مصادیق نقض حقوق بشر در این کشور است.


دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد:‌ «وزارت امور خارجه بریتانیا می‌گوید حمایت از مدافعان حقوق بشر در راس اولویت‌هایش قرار دارد، ولی به‌طور عجیبی در رابطه با ظلم و ستم جاری در عربستان سکوت اختیار کرده است. اجازه رانندگی به زنان و حضور در استادیوم‌ها کمک چندانی به رفع تبعیض علیه زنان در عربستان نمی‌کند. سند 2030 محمد بن‌سلمان برای دگرگونی اقتصادی در عربستان که قرار است مشارکت زنان را در عرصه کسب و کار افزایش دهد، از توجه به تبعیض ناشی از سیستم مردسالار این پادشاهی غفلت کرده است و احتمالا همین امر مانع دستیابی به هدف این سند خواهد بود.»


محمد بن‌سلمان که از سال 2015 وزیر دفاع عربستان است، در جنگ ائتلاف عربی به رهبری کشورش با یمن نقشی پررنگ و مهم دارد. تاکنون حدود 6 هزار نفر در جنگ یمن جان خود را از دست دادند و حدود 10 هزار نفر نیز مجروح شدند. عربستان که از شروع این جنگ تاکنون بیش از 4 میلیارد و 600 میلیون سلاح و ادوات جنگی از اسرائیل خریداری کرد، بارها مانع ورود کالاهای ضروری مانند مواد غذایی، دارو و سوخت مورد نیاز ژنراتورهای بیمارستان ها به یمن شد.


با توجه به موارد یاد شده، ترزا می، نخست‌وزیر و بوریس جانسون، وزیر امور خارجه بریتانیا باید با شفافیت تمام موضوع را به دوست جدیدشان گوشزد کنند و خواستار توقف فوری محدودیت‌های اعمال شده در روند عرضه کمک‌های بشردوستانه در یمن شوند.


طبق این گزارش، اگر بریتانیا واقعا در زمینه کمک به مردم یمن جدی است باید در رابطه خود با سعودی‌ها تجدیدنظر کند و از تسلیح عربستان به سلاح‌هایی که برای حمله به مدارس، بیمارستان‌ها، بازارها و مساجد در یمن استفاده می‌شود، دست بردارد. می و جانسون نیز باید در دیدار با ولیعهد عربستان پیام‌های جدی به او بدهند، در غیر این صورت به بدتر شدن اوضاع یمن و نادیده گرفته شدن نقض حقوق بشر در این پادشاهی کمک خواهند کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر