صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۴ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۶
رئیس دانشگاه پلی‌تکنیک تهران:

دانشگاه‌ها به زبان صنعت صحبت نمی‌کنند/ راه‌اندازی کلینیک صنعت در دانشگاه امیرکبیر

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه قوانین موجود در زمینه ارتباط صنعت با دانشگاه نقش موثری در این زمینه نداشته‌اند، افزود: اکثر صنایع کشور در وضعیت رقابتی نیستند که این امر موجب شده تا آنها به سمت تحقیقات کاربردی حرکت نکنند.
کد خبر : 266097

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری‌ آنا، دکتر احمد معتمدی عصر امروز در بیستمین کنگره سراسری همکاری‌های دولت، صنعت و دانشگاه با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت با تاکید بر اینکه این اقدامات نتوانست این معضل را برطرف کند، اظهار کرد: ما جزیی از دولت هستیم و باید در این زمینه برنامه‌ریزی داشته باشیم.


وی با تاکید بر اینکه دولت‌ها کاتالیزور و تسهیل‌کننده هستند، تصریح کرد: در بسیاری از کشورها مانند آمریکا اگر صنعت قراردادی با دانشگاه منعقد کند، به عنوان بخشی از مالیات منظور خواهد شد.


معتمدی با اشاره به کشورهایی مانند فرانسه و آلمان در زمینه ارتباط میان صنعت و دانشگاه، بیان کرد: در ایران نیز قوانینی در این زمینه وجود دارد، ولی این قوانین در وضعیتی نبودند که اثرگذاری لازم را داشته باشند.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: قوانین بیشتر در کشور در حالت «تحکمی» هستند و اعلام شده صنعت باید بخشی از اعتبارات خود را صرف فناوری‌های داخلی کند که این شیوه موثر نیست.


وی با اشاره به اشکالات موجود در این زمینه، یادآور شد: از یک‌سو صنایع کشور رقابتی و متکی به فناوری نیستند، از این رو نیاز ندارند همپای فناوری‌های روز دنیا حرکت کنند. البته این امر عمومیت ندارد، ولی بخشی عمده‌ای از صنایع کشور رقابتی نیستند.


به گفته رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تا صنایع در وضعیت رقابتی نباشند، به محصول جدید نیازی ندارند و این در حالی است که محصول جدید نیاز به تحقیق دارد.


متعمدی چالش دیگر عدم‌ارتباط دانشگاه با صنعت را در دانشگاه دانست و در‌این‌باره توضیح داد: دانشگاه‌ها به زبان صنعت صحبت نمی‌کنند. صنعت برای رفع مشکلش هزینه می‌کند، ولی حاضر به سرمایه‌گذاری برای پروژه‌های تحقیقاتی نیست.


وی ادامه داد: از سوی دیگر در صنایع بخش‌های تحقیق و توسعه قوی وجود ندارد تا بخشی از تحقیقات خود را به دانشگاه‌ها واگذار کند.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه دیگر عبارت «ارتباط دانشگاه، صنعت و دولت» عبارتی مربوط به سال‌های قبل بوده است، گفت: امروزه باید مسائلی چون کارآفرینی، بازار و ارتباط صنعت با بازار را مطرح کنیم؛ از این رو دانشگاه‌ها باید به فکر تربیت کارآفرینان باشند.


وی اضافه کرد: در این راستا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر مدل‌های خوبی در این زمینه تعریف شده است که نمونه آن، برج فناوری دانشگاه است که از حضور کارآفرینان در شرکت‌های دانش‌بنیان تشکیل شده است.


معتمدی شرکت‌های دانش‌بنیان را ابزاری برای توسعه اقتصاد مقاومتی دانست.


وی همچنین از راه‌اندازی کلینیک صنعت در این دانشگاه خبر داد و افزود: این کلینیک قادر به رفع نیازهای فوری بخش صنعت است و جا دارد که این کلینیک توسعه یابد.


انتهای پیام/

ارسال نظر