صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۷ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۶

نجات سربازان با کند کردن زمان بیولوژیکی

پزشکان می‌توانند با کند کردن زمان بیولوژیکی جان سربازان را نجات دهند؛ حداقل این چیزی است که برنامه تحقیقاتی جدید ارتش ایالت متحده ادعا می‌کند.
کد خبر : 265792

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از Engadget، پزشکان در میادین جنگ فرصتی بسیار کوتاهی برای درمان جراحات سربازان در اختیار دارند؛ جراحات و زخم‌ها باید سریعا درمان شوند در غیر این صورت ممکن است منجر به مرگ بیمار شود یا باعث ایجاد ناتوانی‌های دائمی در فرد شود. اما متاسفانه اغلب جراحات میدان جنگ چنان وخیم هستند که پزشکان قادر به انجام کاری نیستند.


حالا دارپا (آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی) به دنبال راه حل عجیب و غریبی برای این مشکل است: کند کردن فرآیند بیولوژیکی بیمار. با این کار پزشک فرصت بیشتری برای درمان بیمار در اختیار دارد.


هدف تحقیقات جدید این است که با استفاده از مواد بیوشیمیایی که انرژی را در حد پروتئین کنترل می‌کند، فعالیت سلولی را تا مرز توقف کُند کند. حیواناتی مانند تنبل و قورباغه درختی می‌توانند سلول‌های خود را تثبیت کنند تا از یخ زدن و کم‌آبی جان سالم به در ببرند؛ تکنیک‌های مشابه می‌تواند زمان بیشتری در اختیار پزشکانی قرار دهد که می‌خواهند قبل از از کار افتادن سیستم حیاتی بدن بیمار، جراحات او را درمان کنند.


دارپا می‌داند که این کار آسانی نیست. برای انجام این کار باید سرعت همه فرآیندهای سلولی در یک حد کاهش یابد؛ نمی‌توان تنها برخی از فرآیندها را متوقف کرد در حالی که بقیه آنها همچنان به کار خود ادامه می‌دهند. همچنین بعد از بازگشت سلول‌ها به عملکرد نرمال، باید احتمال هرگونه آسیب وارده به آنها را به حداقل رساند.


این تحقیقات در مراحل اولیه خود قرار دارد و دارپا نیز انتظار ندارد که این پروژه به این زودی‌ها جواب بدهد. قرار است این پروژه در ابتدا روی شواهد و مدارک اولیه این مفهوم متمرکز شود، سپس در انتهای این برنامه پنج ساله، اگر موفقیتی حاصل شد نتایج آن برای استفاده به دنیای واقعی ارائه شود.


اگر نتایج این تحقیقات موفقیت‌آمیز باشد، این پروژه می‌تواند علم پزشکی را به طور کامل متحول کند. بدین ترتیب زمان کافی برای انتقال بیمار به بیمارستان وجود دارد؛ پزشکان نیز می‌توانند روی بهبود کلی بیمار متمرکز شوند و کمتر نگران بقای بیمار شوند چراکه زمان کافی برای این کار را در اختیار دارند.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر