زیست بوم نوآوری دروازه ورود به شهر هوشمند است
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، در آئین افتتاحیه همایش و نمایشگاه تهران هوشمند که با حضور شهردار تهران و شرکتهای دانش بنیان برگزار شد با بیان این که تمامی تهران باید با تبدیل شدن به شهر هوشمند، بستر خلاقیت و نوآوری بدل شود گفت: «تمامی بخشهای شهر به مثابه یک پارک علم و فناوری، به بستری مساعد برای توسعه خلاقیت و نوآوریهای جوانان تحصیلکرده و حرکت آنها در مسیر کارآفرینی میشود».
وی به حذف محدودیتها برای بروز خلاقیت و حل مشکلات شهری بر بستر این شهر هوشمند گفت: «در شهر هوشمند محدودیتها از میان خواهد رفت و دانشگاه تبدیل به جزئی از مبلمان شهری تبدیل میشود و به این شکل شهر را در مسیر توسعه و پیشرفت یاری میکند».
رئیس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان با بیان این که شهر خلاق با ارائه مفهومی نوین از آموزش، شهروندان را در مسیر نوآوری و خلاقیت رهنمون میکند ادامه داد: «آموزش در آیندهای نهچندان دور صرفا به شیوههای سنتی محدود نیست و فرآیند آموزش، از بدو تولد تا لحظه مرگ در جریان خواهد بود. بر همین اساس، شهر خلاق با شیوههای نوین همواره شهروندان را در فرآیند آموزش قرار میدهد و همواره آنها را با مفهوم تازهای در حوزه نوآوری و فناوری آشنا میکند».
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری معرفی استخدام دولتی به عنوان راهکار اشتغال را متعارض با روح نوآوری و خلاقیت دانست و گفت: «تکیه به درآمد منابع زیرزمینی و وابستگی به این درآمدها، ترویج فرهنگ نادرست اقتصاد نفتی را موجب شده است».
ستاری، شکلگیری زیستبوم کارآفرینی و نوآوری را تنها راهکار رهایی از این فرهنگ نادرست برشمرد و افزود: «ایجاد زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دروازهای است که جامعه را به شهر هوشمند رهنمون میکند و پیاده سازی آن در شهری مانند تهران زمینه ساز کاهش مشکلات است».
وی فعالیت بیش از 3500 شرکت دانشبنیان و هزاران استارتاپ را ماحصل شکلگیری زیستبوم کارآفرینی و درآمد 40هزار میلیارد تومانی برای کشور را دستاورد فعالیت این کسب و کارها عنوان کرد و افزود: «مهمترین ویژگی کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی این است که دولت در شکلگیری آنها دخالتی ندارد و با مشارکت بخش خصوصی و بر مبنای زیستبوم کارآفرینی شکل میگیرد».
ستاری ادامه داد: «برهمین اساس، باید فرهنگ سرمایهگذاری خطرپذیر، شکلگیری مراکز رشد، شتابدهندهها و مراکز فناوری بر بستر شهر هوشمند به کمک شکلگیری و شکوفایی این کسب و کارها بیایند».
رئیس بنیاد ملی نخبگان، صنعت را عامل ایجاد اشتغال خلاصه شده در استخدام برشمرد و گفت: «اکنون استخدام دولت شدن آرزوی جوانان است که سبب شده خلاقیت از بین برود».
رشد اشتغال استارتاپی با شهر هوشمند
در این همایش، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، حل چالش اشتغال و نوآوری مبتنی بر استارتاپهای فناوری اطلاعات و ارتباطات را از دستاوردهای شهر هوشمند عنوان کرد و گفت: «حل معضل اشتغال و بیکاری و همراهی شهرها با تحول جهانی دیجیتال و اشتغال آفرینی توسط جوانان خلاق و دانشآموخته از نتایج تحقق شهر هوشمند با پیوند فناوری اطلاعات و ارتباطات است».
آذری جهرمی، مبارزه با فساد، بهبود شرایط زندگی و شاخصهای زیست محیطی را نیازمند به کارگیری فناوری شهر هوشمند دانست و افزود: «استارتاپها و نهادهای خصوصی و اجرایی اجزایی هستند که میتوانند در رابطه با موضوع مدیریت شهری شفافسازی و فسادزدایی را محقق کنند».
وزیر ارتباطات بر ایجاد شاخصها در شهر هوشمند تاکید کرد و گفت: «باید پس از ایجاد شاخصها، آنها را اطلاع رسانی کنیم تا نتیجه مطلوب حاصل شود».
مشارکت مردم و دستگاهها در شکلگیری شهر هوشمند
محمدعلی نجفی شهردار تهران مشارکت مردم در اجرای پروژههای شهر هوشمند را امری مهم برشمرد و تاکید کرد: «ایجاد زیرساختها برای شهر هوشمند ضروری است، اما کافی نیست و کفایت آن به آگاهی و دخیل بودن مردم در این پروژهها باز میگردد».
وی با اشاره به اینکه این برنامه با تشکیل شورای شهر جدید به صورت جدی مطرح شده است، گفت: «به عنوان یکی از مهمترین برنامههای شهرداری این مسئله در دست اجرا است».
شهردار تهران، یکی از مقدمات و الزامات برای دسترسی به شهر هوشمند را مشارکت همه اجزا برای تحلیل دادهها دانست و گفت: «برای این منظور مدیریت یکپارچه شهری اهمیت بالایی دارد».
بازدید از دستاوردهای استارتاپهای فعال در حوزه شهر هوشمند
در حاشیه این همایش، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری همراه با شهردار تهران از نمایشگاه دستاوردهای فناورانه 50 استارتاپ و شرکت دانشبنیان در حوزه خدمات نوین شهری، آموزش هوشمند، مدیریت شهری و محیط زیست دیدن کرد.
همایش تهران شهر هوشمند به همت شهرداری تهران و با حمایت معاونت علمی و فناوری و با برگزاری شش سخنرانی کلیدی، 11 کارگاه تخصصی، پانهای تخصصی در هفت محور و رقابت 50 استارتاپ تخصصی در حوزه شهر هوشمند 13 و 14 اسفندماه در برج میلاد تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/