صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۵ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۶

برگزاری کارگاه آموزشی و تمرینی اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان در واحد دزفول

دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول به لحاظ داشتن فضای مناسب آموزشی، فرهنگی و سالن اجتماعات مجهز و دیگر تجهیزات آموزشی از طرف فرمانداری ویژه شهرستان دزفول برای همایش مدیریت بحران استان خوزستان انتخاب شد.
کد خبر : 265410

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، کارگاه آموزشی و تمرینی اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان ویژه شهرستان‌های دزفول، شوش، اندیمشک، شوشتر و گتوند به میزبانی دزفول مورخ 12لغایت 13 اسفند 96 در سالن اجتماعات شیخ انصاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزارشد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، به لحاظ داشتن فضای مناسب آموزشی، فرهنگی و سالن اجتماعات مجهز و سایر امکانات رفاهی از طرف فرمانداری ویژه دزفول برای همایش مدیریت بحران استان خوزستان انتخاب شد.



مدیر بحران استان خوزستان در این نشست بیان کرد: «خوزستان نمونه بارز منطقه ایی است که از تنوع اقلیمی بالایی برخوردار است. خوزستان مهد ایثار، فداکاری و متحمل خسارتهای 8 سال دفاع مقدس، قلب اقتصادی ایران اسلامی است. وجود رودخانه‌های خروشان، 3 سد بزرگ و رشته کوه‌های زاگرس و خاک حاصلخیز کشاورزی خوزستان را منطقه‌ای متمایز و استراتژیک کرده است. همین امتیازات بالا در استان خوزستان موجب بروز خطرات و بلایای طبیعی است.»



حاجی زاده ادامه داد: «خشکسالی‌های چند سال اخیر، جنگ های پی در پی در کشورهای همسایه استان خوزستان، عدم توجه کشورهای همسایه به شرایط اقلیمی و محیط زیست، خشک شدن تالاب هور العظیم در کشور عراق و اعمال برخی تدابیر غیر کارشناسانه مسئولان بخاطر انتقال آب به استان‌های همجوار از جمله مواردی هستند که استان خوزستان را با شرایط بحرانی مواجه کرده است. مسئله بحران در استان خوزستان یک مسئله ملی است که به کل کشور مرتبط می شود.»


حاجی زاده افزود: «در مدیریت بحران ما با چهار مسئله مواجه هستیم؛ پیش‌بینی، آمادگی، مقابله و بازسازی. در کشور ما بیشترین تمرکز روی مبحث مقابله و بازسازی ناقص است و به پیش بینی توجه نمی‌شود. اگر مسئولان برای حوادث و بلایای طبیعی روی پیش‌بینی هزینه کنند در آینده نزدیک هزینه تبدیل به سرمایه گذاری می‌شود.»


وی عنوان کرد: «در استان خوزستان سعی بر این شده که به مدیریت بحران نگاهی علمی و کارشناسانه شود. تاکنون دو دوره در استان در زمینه مدیریت بحران در شهرهای ماهشهر و رامهرمز انجام شده و اکنون دوره سوم مدیریت بحران را در شهرستان دزفول آغاز کرده‌ایم. در این دوره از مدیریت بحران سعی شده دوره‌های آموزشی را با استفاده از اساتید برجسته استان خوزستان برگزار کنیم. زیرا اساتید استانی از نزدیک بحران‌ها و مشکلات استان را می‌بینند در نتیجه بهتر می‌توانند آموزش‌های کاربردی ارائه دهند.»



مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان خوزستان نیز بیان کرد: «برای اولین بار است که در سطح استان خوزستان برنامه ی مدیریت بحران برگزار می‌شود، دو دوره از این برنامه اجرا شده و اکنون دوره سوم مدیریت بحران را در شهرستان دزفول با حضور مسئولان و فرمانداران شهرهای دزفول ، اندیمشک، شوشتر ، شوش و گتوند آغاز می‌کنیم.»


وحید خدادادی گفت: «هدف ما از برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با حوادث طبیعی و چگونگی مقابله با آنها است. اهداف ستاد مدیریت بحران؛ ارائه سریع و بهینه خدمات برآورد تلفات و خسارات ناشی از آن، استفاده از خدمات استانی و نیروهای مردمی حین بحران و ارائه کمک های دولتی و غیر دولتی است.»


دکتر حجت بهمنی یکی از اساتید این دوره هم اظهار کرد: «قبل از هرچیز در مدیریت بحران به دنبال واژه‌شناسی هستیم. چون سازمان‌های مختلف از حوادث تعبیر و برداشت خاصی دارند . ولی جدای از هر نوع تعبیری انتظار این است که شورای مدیریت بحران در درجه اول باید وحدت کلمه داشته باشند. یعنی تمام سازمان‌ها و ارگان‌ها در هنگام بروز بلایای طبیعی به شکل هماهنگ برای رفع مشکلات اقدام کنند.»



بهمئی افزود: «در دنیا معمولا به صورت میانگین 5/3 میلیون نفر در اثر تروما می میرند (تروما مرگی است که بر اثر حادثه و سانحه‌ای غیر منتظره رخ می‌دهد) که 4/1 میلیون آن ناشی از حوادث رانندگی است. هرسال 150000 نفر در جهان در اثر بلایای طبیعی از بین می روند که بیشتر این تلفات در حاشیه ی کلان شهرها اتفاق می افتد .


وی عنوان کرد: «از حدود 1148 شهر ایران تنها 3 درصد در نواحی کم خطر از نظر زلزله قرار دارند و با وجود اقلیم خشک 50 درصد شهرهای ایران در معرض سیل هستند. در هر کشوری سازمان‌های متعددی مسئول کنترل بحران‌ها هستند ولی احتمال دارد با یکدیگر همکاری سازمان یافته ایی نداشته باشند. جامعه ایی که از خطرات تهدید کننده خود آگاه نبوده و آمادگی مواجهه با خطرات را نداشته باشد قطعا در شرایط بحران با مشکل مواجه می شود .»


انتهای پیام/

ارسال نظر