صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۳ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۶

هشدار وزیر کار در مورد بازنشستگی زودهنگام روستاییان/ درخواست برای رد مصوبه مجلس در شورای نگهبان

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور به نقایص مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی برای بازنشستگی زودهنگام روستاییان در لایحه بودجه ۹۷ هشدار داد و تصویب این موضوع در شورای نگهبان را یک بحران فاجعه بار خواند.
کد خبر : 265405

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، در نامه علی ربیعی به اسحاق جهانگیری با اشاره به بند الحاقی 2 به تبصره 7 لایحه بودجه سال 1397 کل کشور در مجلس شورای اسلامی آمده است: این مصوبه دارای بار مالی و بدون تعیین منابع مالی لازم برای دولت است که به این ترتیب یا منابع آن باید از بودجه عمومی تامین شود که این امر مغایر با اصل 75 قانون اساسی است و یا باید از منابع سایر بیمه‌شدگان برداشت و به مصرف غیر برسد که موجب اضرار به غیر و خلاف اصل 40 و بند 5 اصل 43 قانون اساسی و نیز خلاف حق الناس و شرع است.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نامه خواستار مذاکره دولت با شورای نگهبان برای مخالفت با این بند الحاقی شده است.


نمایندگان مجلس شورای در زمان تصویب لایحه بودجه سال 1397 بندی را به تصویب رساندند که براساس آن صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر موظف است همه روستائیانی را که حداقل 10 سال حق بیمه پرداخت کرده‌اند و به سن 60 سال رسیده‌اند را بازنشسته کرده و به اندازه سنواتی که حق بیمه پرداخت کرده‌اند به آنان مستمری پرداخت کند.


در نامه ربیعی همچنین آمده است: براساس این قانون در سال آینده تعداد بازنشستگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر از 52 هزار نفر به بیش از 135 هزار نفر افزایش خواهد یافت که این امر باعث خواهد شد که میزان تعهد عملکردی صندوق از 2300 میلیارد ریال سال 1396 به رقم 5014 میلیارد ریال یعنی 2 برابر افزایش یابد.


در بخش دیگر این نامه آمده است: اگر مصوبه مجلس به قانون تبدیل شود، کاهش دوران بیمه پردازی از 15 به 10 سال موجب کاهش درآمدهای صندوق و افزایش دوران پرداخت مستمری و در نتیجه افزایش تعهدات و پرداخت‌های صندوق خواهد شد که تاثیرات منفی درآمد- هزینه‌ای چشمگیری را به همراه خواهد داشت.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نامه به اشاره به محاسبات "درآمد- تعهد" برای بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گفته است با محاسبه سن و مدت زمان بیمه پردازی، 13 ماه پرداخت حقوق و عیدی، نرخ سود سپرده بلند مدت بانکی اعلام شده از سوی بانک مرکزی و بدون هیچ کسر هزینه اداری و حق الزحمه‌های پرداختی سال آینده این صندوق باید 2714 میلیارد ریال مستمری پرداخت کند که به این ترتیب بدون افزایش هیچ بیمه شده جدیدی، منابع این صندوق تنها می‌تواند برای 4 سال پاسخگوی تامین منابع تعهدات ایجاد شده باشد و صندوق از سال پنجم باید از ذخیره سایر بیمه شدگان برداشت و به حساب افراد مشمول این مصوبه پرداخت کند.


ربیعی در این نامه با اشاره به بحران صندوق‌های بیمه‌ای کشور گفته است: بازنشستگی‌های پیش از موعد که منطبق با اصول بیمه‌ای نباشد عموما به عنوان موج‌های بحران‌زا در صندوق‌های بیمه‌ای بوده و بسرعت آن‌ها را از حیز انتفاع خارج می‌کند. قطعا بحران در صندوق‌های بیمه‌ای در زمانی که نتوانند به تعهدات خود عمل کنند دامن‌گیر کشور و دولت‌ها خواهد شد و در نهایت بار سنگین آن‌ها بر دوش بودجه عمومی کشور نهاده خواهد شد. لذا خواهشمند است جهت جلوگیری از تائید این قانون توسط شورای نگهبان اقدامات لازم را بکار گیرید.


انتهای پیام/

ارسال نظر