صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۹ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۶
رئیس اورژانس اجتماعی کشور خبر داد؛

گزارش 16 هزار مورد کودک‌آزاری در 6 ماه نخست امسال

رئیس اورژانس اجتماعی کشور از گزارش 16 هزار مورد کودک‌آزاری به اورژانس اجتماعی کشور در 6 ماهه نخست امسال خبر داد.
کد خبر : 265319

رضا جعفری، رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد میزان مراجعات به اورژانس اجتماعی در پی بروز کودک آزاری اظهار کرد: در 6 ماهه نخست امسال 16 هزار مورد کودک آزاری به اورژانس اجتماعی کشور گزارش شد که البته این آمار به معنای وقوع این تعداد کودک آزاری در کشور نیست بلکه در برخی موارد پس از مراجعه مددکاران اجتماعی کودک آزاری تایید نشده و صرفا گزارش به سامانه 123 بوده است.


وی با اشاره به اینکه کودک آزاری در تمام مناطق کشور وجود دارد، افزود: نمی‌توان بروز کودک آزاری را به مناطق خاصی از کشور نسبت داد و البته هنوز مقایسه آماری از گزارش‌های کودک آزاری سال قبل نیز صورت نگرفته است تا بتوانیم افزایش یا کاهش این پدیده را مطرح کنیم.


رئیس اورژانس اجتماعی کشور با بیان اینکه میزان کودک آزاری ایران در مقایسه با سایر کشورهای دنیا پایین‌تر است، افزود: براساس میانگین جهانی به ازای هر یک هزار کودک بین 40 تا 45 کودک در معرض خشونت خانگی و کودک آزاری قرار دارند که خوشبختانه این آمار در ایران بسیار پایین تر از میانگین جهانی است.


جعفری با اشاره به اینکه 12 میلیون کودک زیر 18 سال در کشور داریم، یادآور شد: با توجه به میانگین جهانی باید بین 500 ‌تا 600 هزار کودک ایرانی در معرض خشونت خانگی قرار داشته باشند اما سال گذشته در ایران حدود 27 هزار مورد کودک آزاری به اورژانس اجتماعی گزارش شد که نشان می‌دهد آمار بالا و نگران کننده‌ای نیست.


این مقام مسئول در سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: تا سال 95 حدود 197 مرکز اورژانس اجتماعی در کشور داشتیم و در سال 96 نیز حدود 140 مرکز به اورژانس اجتماعی اضافه کردیم که ظرفیت شناسایی آسیب اجتماعی کودک آزاری را در کشور افزایش داد.


جعفری با تاکید براینکه بیشترین کودک آزاری در دنیا از نوع بی توجهی و غفلت است،‌ افزود: وقتی ما تعداد مراکز اورژانس اجتماعی را در کشور افزایش دادیم میزان مراجعات و دسترسی آسان به این مراکز صورت گرفت بنابراین ظرفیت شناسایی این پدیده بیشتر شد.


رئیس اورژانس اجتماعی بهزیستی اظهار کرد: در کشور ما معمولا خشونت جسمی و جنسی را بیشتر مورد توجه قرار می‌دهند، براساس میانگین جهانی خشونت جسمی 30 درصد است و خشونت جنسی 10 درصد و غفلت و بی توجهی حدود 60 درصد است، این در حالیست که میزان کودک آزاری جنسی در ایران 3 درصد و کودک آزاری جسمی 25 درصد و کودک آزاری ناشی از غفلت و بی توجهی حدود 57 درصد است که به میزان جهانی نزدیک است.


جعفری یادآور شد: قصد داریم یک کتابچه حقوق کودک به زبان کودکان تنظیم و تدوین کنیم تا کودکان با حقوق اولیه خود آشنا شوند و کودکانی که در منزل مورد کودک آزاری قرار می‌گیرند و توان و قدرت بیان مشکلات خود را ندارند بتوانند از این طریق از حقوق خود آگاهی یابند زیرا در برخی از مناطق کم‌برخوردار و سنتی تنبیه را نوعی تربیت می‌دانند و نگاه‌شان به همسر و فرزند مانند املاک و اشیا و دارایی آنهاست.


این مقام مسئول در سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: با توجه به اینکه معمولا خشونت خانگی در فضای خصوصی خانه اتفاق می‌افتد و کسی متوجه نمی‌شود ما نمی‌توانیم یک مامور اورژانس اجتماعی برای هریک از 24 میلیون خانوار ایرانی در نظر بگیریم بلکه باید حس مسئولیت اجتماعی و مشارکت عمومی افزایش یابد و نگاه جامعه به این موضوع معطوف شود.


جعفری در مورد نحوه ارائه خدمات مشاوره‌ای به خانواده‌ها ادامه داد: به عنوان مثال خانواده‌ای که پدرشان معتاد است و مادر از بیماری اعصاب و روان رنج می‌برد با شیوه تربیتی فرزندان آشنایی ندارند و این وظیفه شهروندان و نزدیکان این خانواده است که به محض بروز کودک آزاری با سامانه 123 اورژانس اجتماعی تماس بگیرند.


رئیس اورژانس اجتماعی بهزیستی کشور یادآور شد: معمولا مددکاران ما بررسی‌های اولیه را انجام می‌دهند و پس از جمع آوری استشهاد محلی در صورت صحت اطلاعات با خانواده صحبت می‌کنیم و اگر وخامت موضوع بسیار جدی و امنیت و جان کودک در معرض خطر قرار داشته باشد با کمک محاکم قضایی کودک را در مراکز خود نگهداری می‌کنیم.


جعفری در مورد تعداد مددکاران اجتماعی حاضر در اورژانس اجتماعی نیز گفت: در 200 مرکز اورژانس اجتماعی در سال گذشته نزدیک 1900 مددکار اجتماعی مشغول فعالیت بودند و با توجه به اینکه امسال نیز 140مرکز به تعدا مراکز افزوده شده و در هر مرکز 8 مددکار اجتماعی کار می‌کنند به طور کلی 3500نیروی مددکار اجتماعی در اورژانس اجتماعی حضور دارند.


وی ادامه داد: براساس برنامه ششم توسعه، سازمان بهزیستی کشور موظف بود در شهرهای با جمعیت بالای 50هزار نفر مرکز اورژانس اجتماعی راه اندازی کند و ما تاکنون 98درصد از این تعهدات را اجرایی و عملیاتی کردیم. برنامه اورژانس اجتماعی بهزیستی نیز در سال آینده تعیین نوع و تراکم جمعیتی آسیب‌های اجتماعی است که در این راستا براساس میزان جمعیت و نوع آسیب اجتماعی در شهرهای زیر 50هزار نفر نیز مراکز اورژانس اجتماعی را راه اندازی می‌کنیم و علاوه بر آن هم اکنون نیز 225 پایگاه خدمات اجتماعی هم داریم که در مناطق حاشیه شهر و سکونت‌گاه‌های غیر رسمی فعالیت می‌کنند که جزو مناطق آسیب خیز بوده و نرخ آسیب و بزه در آن مناطق بسیار زیاد است.


جعفری تاکید کرد: سعی می کنیم با رویکرد اجتماعی محور و با مشارکت مردم کنترل و کاهش آسیب اجتماعی را انجام دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر