صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۶ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۶
گردهمایی معاونین دانشجویی و فرهنگی برگزار شد؛

معاونین دانشجویی و فرهنگی در نخستین گردهمایی خود چه نکاتی مطرح کردند؟

معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های آزاد سراسر کشور در اولین گردهمایی این معاونت که در دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد به بیان دغدغه‌ها، انتظارات و مشکلات خود در این حوزه پرداختند.
کد خبر : 265243

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - مسعود کیخا؛ نخستین گردهمایی معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در دوره مدیریتی جدید، چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.


در روز ابتدایی این نشست رئیس هیات موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد و حجت‌الاسلام محمد محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به هم‌اندیشی و معضلات فرهنگی موجود در دانشگاه‌ها پرداختند.


در روز دوم این نشست دکتر ابراهیم کلانتری معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی طی سخنرانی، مولفه‌های مدیر فرهنگی دانشجویی را تبیین کرد.


در ادامه گردهمایی معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، تعدادی از معاونین واحدهای دانشگاهی به نمایندگی از سایرین، به بیان مطالبات و دغدغه‌های فرهنگی و انتظاراتی که در این حوزه دارند پرداختند.


مهمترین هدف غرب تزلزل بنیان دین و خانواده در جوامع اسلامی است


دکتر کمال جوانمرد معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد استان کرمان؛ عصر جدید را دوره تقابل نرم دانست و گفت: مهم‌ترین عرصه جنگ نرم، فرهنگ است. اندیشه، اراده، قلب و فکر آماج حملات در این جنگ است و مهمترین ابزار قدرت‌نمایی در این جنگ؛ رسانه، کتاب، فیلم و فضای مجازی هستند.


وی بر ضرورت شناخت سکانداران فرهنگی از ابزارهای تهاجم دشمن به ویژه فضای مجازی تاکید و اظهار کرد: هژمونی غرب به سرکردگی آمریکا، دو بازو برای تهاجم فرهنگی دارد؛ هاروارد، که وظیفه تولید فکر و هالیوود که وظیفه پیاده‌سازی این افکار را در قالب فیلم دارد و افکار را به صورت ایدئولوژی به جهان عرضه می‌کند.


جوانمرد با بیان این که این دو بازو قلب جهان اسلام را نشانه گرفته‌اند بیان کرد: مهم‌ترین هدف غرب، تزلزل بنیان دین و خانواده در جوامع اسلامی است.


وی افزود: پدیده جدیدی به نام ازدواج سفید به تاثر از غرب در جامعه رو به افزایش است، همچنین آمار طلاق و جشن‌های سفید نمونه‌ای از توفیقاتی است که غرب به دست آورده است.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان در پایان گفت: موسس فارسی وان زمانی که این کانال را راه‌اندازی کرد گفت: «این شبکه هدیه من به خانم‌های ایرانی است.» بیش از دویست و بیست کانال فارسی زبان وجود دارد که کار فکری و فرهنگی بر علیه ارزش‌های اسلامی و ایرانی ما انجام می‌دهند، باید دقت بیشتری به ویژه در حوزه رسانه‌های مجازی داشته باشیم.


بودجه فرهنگی در اختیار معاونت فرهنگی و دانشجویی قرار گیرد


دکتر اخگر معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با اشاره به چارت دانشگاه آزاد اظهار کرد: ضعف در چارت منجر به ضعف در نیروی انسانی می‌شود.


وی افزود: هرچه نیروی انسانی توانمندتر و خلاق‌تر در اختیار معاونت فرهنگی باشد، اقدامات فرهنگی ارزشمندتری نیز صورت می‌گیرد و بدون شک مهمترین ابزار کار فرهنگی نیروی انسانی است. امیدواریم این موضوع در چارت مورد توجه قرار گیرد.


اخگر درباره بودجه فرهنگی بیان کرد کاهش بودجه پیام و پیامد خوبی ندارد.


کار فرهنگی به علت بی‌توجهی به مبانی و غفلت از هدف به جای اینکه آثار مثبتی داشته باشد، منجر به تاثیرات منفی نیز خواهد شد. وجود اتاق فکر و تبادل تجربیات موفق فرهنگی می‌تواند در این زمینه یاری‌رسان و تاثیرگذار باشد.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد استان فارس با اشاره به نحوه تخصیص بوجه به معاونت های فرهنگی و دانشجویی گفت: ساز و کار فعلی برای اختصاص بودجه، پیچیده و با فرایند بسیار دشواری همراه است. تقاضا داریم بودجه معاونت های فرهنگی مانند دانشگاه‌های دولتی در اختیار خود این معاونت‌ها قرار گیرد تا وابستگی به معاونت‌های اداری و مالی کاهش یابد.


وی بر ضرورت هدف گذاری در اقدامات فرهنگی تاکید کرد ادامه داد: کار فرهنگی به علت بی‌توجهی به مبانی و غفلت از هدف به جای اینکه آثار مثبتی داشته باشد، منجر به تاثیرات منفی نیز خواهد شد. وجود اتاق فکر و تبادل تجربیات موفق فرهنگی می‌تواند در این زمینه یاری‌رسان و تاثیرگذار باشد.


تقویت تاثیرگذاری شورای فرهنگی


علیرضا شکوه‌فر معاون دانشجویی و فرهنگی استان اهواز گفت: بهره‌وری و اثرگذاری کار فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد. معاونت فرهنگی مانند تمام معاونت‌های دیگر اصول و برنامه‌ریزی فرهنگی معینی داریم که در شورای فرهنگی هر واحد باید به آنها پرداخته شود.


وی اضافه کرد: متاسفانه گاهی اوقات شورای فرهنگی به کارهای روزمره و یکنواختی در حد یک بنر زدن و برنامه‌های سطح پایین می‌پردازد. در حالی که شورای فرهنگی باید سیاست‌گذار اقدامات اساسی شورای فرهنگی باشد.


شکوه‌فر پیشنهاد کرد: در زیر مجموعه شورای فرهنگی کمیته اجرایی در نظر گرفته شود که کارهای سطح پایین این کمیته را بر عهده بگیرد.


وی همچنین اظهار کرد: مورد توجه قرار دادن شاخص‌های تاثیرگذاری فرهنگی، توانمندسازی معاونین و مدیران فرهنگی، تبادل تجربیات موفق، مسجد محور بودن اقدامات فرهنگی از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود.


بومی‌سازی برنامه‌های فرهنگی متناسب با شرایط فرهنگی هر استان


حجت‌الاسلام احمد زارعی معاون دانشجویی استان کرمانشاه ضمن پیشنهاد تاسیس شورای فضای مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: راه‌اندازی این شورا می‌تواند بسیار کارآمد باشد.


وی همچنین بومی‌سازی برنامه‌های فرهنگی در هر استان را ضروری دانست و عنوان کرد: برنامه‌ای که در یک استان به یک شکل انجام شود ممکن است در استان دیگر لزومی نداشته باشد به همان صورت انجام شود.


به گفته زارعی در برخی از استان‌ها تفکرات افراطی، سلفی از دانشجویان جذب می‌کنند و باید با چنگ و دندان همه دانشجویان را حفظ کنیم.و به همین دلیل باید اجازه داده شود برنامه های استانی بومی سازی شود.


وی ادامه داد: ایجاد یک اطلس فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی ضروری است و باید مورد اهتمام قرار گیرد. همچنین ضروری‌ست در کارهای فرهنگی به کارمندان و استادان توجه شود.


زارعی گفت:متاسفانه در حال حاضر با یک فضای جزیره‌ای در دانشگاه آزاد استان‌ها مواجه هستیم و نیاز است بین معاونت فرهنگی استان و شهرستان‌ها به صورت تکلیفی ارتباط برقرار شود.


وی در پایان خطاب به دکتر کلانتری گفت: اجازه ندهید جایگاه نیروهای فرهنگی در چارت جدید تنزل پیدا کند این کار تاثیرگذاری آنها را نیز کاهش می‌دهد.


عزم جدی جهت تولید محتوا برای فضای مجازی


زاهدشیخی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان بر تاثیرگذاری فرهنگ دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: می‌توان امروز نیز همان فرهنگ دفاع مقدس و رابطه صمیمی فرمانده با سرباز را در دانشگاه‌ها پیاده کرد. حاکم شدن فرهنگ دفاع مقدس، موجب تاثیرات مثبت فرهنگی خواهد شد.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون اظهار کرد: تدوین بخشنامه همه جانبه و شفاف درباره حجاب و عفاف که مشکل همه دانشگاه‌های آزاد و دولتی هست، ضروری است.


نیازشناسی فرهنگی واحدهای دانشگاهی، برقراری ارتباط سیستمی با استادان، محور قرار دادن قرآن در فعالیت‌ها، عدم ادغام معاونت‌‌ها، تخصیص بودجه فرهنگی به معاونت فرهنگی، تشویق فعلان فرهنگی، توجه به کرسی‌های آزاد اندیشی، جذب نیروهای کیفی در معاونت فرهنگی، تولید محتوا برای شبکه‌های مجازی، برگزاری کارگاه‌های تاثیرگذاری از پیشنهادهای معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد کازرون بود.


معاونت فرهنگی دانشجویی در راس معاونت‌ها قرار گیرد


دکتر عباس گوهری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز گفت: متاسفانه هنوز در واحدهای دانشگاهی معاونت فرهنگی به عنوان محور قرار نگرفته است. همچنین نمره فرهنگی که استاد برای ارتقا رتبه باید دریافت کند بدون حساب کتاب و بر اساس رابطه داده می‌شود.


وی همگرایی معاونین فرهنگی واحدهای دانشگاهی آزاد اسلامی سراسر کشور را ضروری دانست و ایجاد شبکه‌ای در فضای مجازی را برای این هم‌افزایی پیشنهاد کرد.


خدمات‌دهی نامناسب به دانشجو و فارغ‌التحصیل بزرگترین کار ضد فرهنگی است


حجت الاسلام عبد الرضا فرهادیان معاون فرهنگی دانشجویی واحد یادگار امام با بیان این که جنبه دانشجویی این معاونت متاسفانه به فراموشی سپرده شده است گفت: ما معاونین فرهنگی و دانشجویی هستیم، اما در این همایش صرفا از مباحث فرهنگی مطرح شد واحد یادگار امام هشتاد هزار فارغ التحصیل دارد و از سال شصت و هفت که اولین دانشجو فارغ التحصیل شد تا کنون هنوز یک سیستم بر دانشگاه حاکم است و این امر برای دانشگاه آزاد زشت است.


وی افزود :خدمات‌دهی بد به دانشجو و فارغ‌التحصیل بزرگترین کار ضد فرهنگی است در این گونه جلسات باید نیم نگاهی هم به مسائل دانشجویی اعم از سلف سرویس نقل و انتقالات پرداخته شود تا به حل مشکلات رسیدگی شود.


فرهادیان مشورت با معاونین فرهنگی واحدها برای تدوین بخشنامه‌های مربوط به این معاونت را ضروری دانست و تصریح کرد: برخلاف نظر برخی همکاران با روحیه دهه شصت نمی‌توان با دانشجویان ارتباط برقرار کرد.


وی در پایان گفت: یکی از معضلات اصلی استادان حق‌التدریس هستند، که بدون هیچ پالایشی وارد دانشگاه شدند.


انتهای پیام/

ارسال نظر