صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۰ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۶

باتری مخصوص فضا ساخته شد

محققان چینی نوعی باتری ساخته‌اند که در دمای منفی ۷۰ درجه سانتی‌گراد نیز قابلیت انرژی رسانی دارد. این باتری به توسعه فناوری‌های فضایی کمک می کند.
کد خبر : 265214

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محققان چینی نوعی سلول انرژی باتری لیتیوم یونی از مواد طبیعی ساخته‌اند که می‌تواند در دمای منفی ۷۰ درجه سانتی‌گراد دستگاه‌های مختلف را شارژ کند.


باتری‌های لیتیوم یونی می‌توانند هر دستگاهی از موبایل تا خودروهای الکتریکی را شارژ کنند اما توانایی برای رسانایی و ذخیره انرژی در دمای زیر صفر را از دست می‌دهند.


بنابراین این کشف به مهندسان در تولید فناوری‌هایی کمک می‌کند که در سردترین سیارات مانند مریخ نیز قابلیت عملکرد دارند. این در حالی است که در فضا گاهی اوقات دما به منفی ۱۵۷ درجه سانتی‌گراد می‌رسد. البته در بخش‌های از کانادا و روسیه نیز دما از منفی ۵۰ درجه سانتی‌گراد نیز کمتر است.


گروهی از محققان دانشگاه فودان در شانگهای این باتری را ساخته‌اند. آنها از پلیمرهای طبیعی برای الکترود استفاده کردند. همچنین در الکترولیت (واسطه شیمیایی که یون‌ها را بین دو الکترود منتقل می‌کند) این باتری ماده اتیل استات به کار رفت.


نقطه انجماد این ماده بسیار پایین و منفی 83/6 درجه سانتی‌گراد است. بنابراین می‌تواند حتی در هوای بسیار سرد نیز دستگاه مورد نظر را شارژ کند.


جالب آن که قیمت مواد به کار رفته برای ساخت الکترود حدود یک سوم بهای الکترود باتری‌های لیتیوم یونی معمولی است.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر