برق ارزان، عامل استقبال نشدن از انرژیهای نو
یوسف آرمودلی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با تاکید بر اهمیت صرفهجویی انرژی در کشور گفت: متاسفانه با وجود ظرفیت بالای ایران در منابع انرژی، همچنان گامی عملیاتی برای گسترش استفاده از انواع انرژی در کشور وجود ندارد.
وی از خورشید به عنوان یکی از مهمترین منابع تأمین انرژی در کشور یاد کرد و افزود: آن میزان انرژی که از نور و گرمای خورشید به دست میآید، میتواند تامینکننده تمامی نیاز ساختمانها باشد.
مدیرعامل سانا شهرداریها و راهنمایی و رانندگی استانهای مختلف را پیشگامان استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر عنوان کرد و گفت: هم اکنون برای تامین نور بوستانها، چراغهای راهنمایی و همچنین گرمای برخی ساختمانهای اداری این دو نهاد از منابع تغذیه خورشیدی استفاده میشود که همین شیوه توانسته است در کاهش مصرف برق توسط این ارگانها موثر واقع شود.
آرمودلی دلیل استقبال نشدن از منابع تغذیه خورشیدی و بادی را ارزان بودن قیمت برق دانست و اظهار کرد: هماکنون دولت تا 50 درصد هزینه مخازن تامین انرژی ساختمانها کمک بلاعوض میدهد تا مردم بتوانند از این دستگاهها استفاده کنند، اما به دلیل اطلاعرسانی نشدن نسبت به فواید و مزایای این نوع منابع انرژی، همچنان استقبال از این بخش ضعیف است.
وی هزینه نصب یک دستگاه تامینکننده انرژی برای مصارف خانگی را 8 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: دولت در این زمینه 4 میلیون کمک بلاعوض پرداخت میکند و مردم میتوانند به این شکل 30 درصد مصرف برق خود را کاهش دهند. همچنین عمر مفید این دستگاهها 25 سال است و در نور کم نیز قابل استفادهاند.
مدیرعامل سازمان انرژیهای نو با بیان اینکه بخش خصوصی به دلیل نبود حمایت، از سرمایهگذاری در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر پرهیز میکند، گفت: بخش عمدهای از نیاز انرژی کشور میتواند از طریق انرژیهای تجدیدپذیر خورشیدی، بادی و آبی تامین شود و درصورت تامین تضمین پرداخت، بخش خصوصی نیز برای توسعه این بخش وارد خواهد شد.
انتهای پیام/