اثر آسیبرسان آفتکشها بر زنبورها تایید شد
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، پایگاه اینترنتی مایریپابلیکا نوشت: این گفته محققان اتحادیه اروپا در واقع نتیجه یک تحقیق جامع است که در آن هزار ۵۰۰ مطالعه در زمینه تاثیر نیکوتینویدها (neonicotinoids) بر حیات زنبورها آنالیز شد. نتیجه این آنالیز بر اعمال محدودیت های بیشتر بر استفاده از نیکوتینویدها تایید می کند.
جمعیت زنبورها در جهان در حال کاهش است و محققان علت آن را نمی دانند و دقیقا مطمئن نیستند که چگونه می توانند جلوی این روند را بگیرند اما مدارک بیشتر و بیشتری در حال افزایش است که کاهش جمعیت زنبورها به استفاده از نیکوتینویدها ارتباط دارد. نیکوتینویدها پرطرفدارترین طبقه آفت کش هایی هستند که در جهان استفاده می شوند.
از نیکوتینویدها همچنین برای پوشش دانه ها به منظور محافظت از آنها در هنگام کاشت استفاده می شود. زمانی که دانه جوانه می زند، آفت کش در تمام گیاه گسترش می یابد تا از آن در برابر آفت ها محافظت کند. اما این ماده همچنین به گرده و شهد گیاه که توسط گرده افشان ها به ویژه زنبور جذب می شوند نیز گسترش می یابد.
بسیاری از مطالعات نیکوتینویدها را به اختلال فروپاشی کلونی زنبور عسل (CCD) و کاهش جمعیت پرنده ها به دلیل کاهش جمعیت حشرات ارتباط داده اند.
تولید کنندگان آفت کش ها با اعتراض نسبت به نتایج این مطالعات، آنها را غیر واقعی و ضد و نقیض عنوان کرده اند.
محققان اتحادیه اروپا در این گزارش جدید متوجه شدند که بیشتر این آسیب لزوما بطور مستقیم از نکتار و شهد گیاه ناشی نمی شود بلکه به صورت دست دوم از طریق آلودگی خاک و آب نیز ایجاد می شود.
پژوهشگران در این مطالعه متوجه شدند که این آفت کش ها در کل اکوسیستم گسترش می یابد و می تواند باعث آسیب گسترده ای شوند.
محققان تاکید کردند که نتایج این مطالعه به اندازه کافی برای حمایت از ممنوعیت کامل استفاده از آفت کش ها قانع کننده است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/