از آموزش نیروهای تخصصی تا تخصیص 150 میلیون اعتبار برای تجهیزات یگان حفاظت از میراث
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، سردار مهری گفت: «ما در همه استانهای کشور تشکیلاتشان حفاظت را با همکاری سازمان میراث فرهنگی برقرار کردهایم و در استانها نیروی انتظامی با برپایی دوره های آموزشی تخصصی برای کادر یگان میراث فرهنگی برگزارکرده است و یک دوره تخصصی ویژه هم از طریق پلیس بینالملل و اینترپل برای انتقال تجربه در سطح فرماندگان یگان حفاظت برپا شده است.»
وی ادامه داد: «ما باید برای تخصصی کردن یگان حفاظت برنامههای پیشبینی شده و مشارکت مردمی برای حفظ آثار فرهنگی و نگهداری از آنها را را داشته باشیم. بخشی از نمایشگاه دستاوردها و کشفیات یگان حفاظت مربوط به استان تهران بوده است، البته آنچه به طور کل از سراسر کشور کشف شده شامل 11 هزار و هفتصد و بیست و سه قلم میشود که آثار کشف شده از استانها در همان استانها به معرض نمایش گذاشته میشود.»
وی با اشاره به اینکه آثار کشف شده با کمترین امکانات و تجهیزات به دست آمده است بیان کرد: «بحث تجهیزات یگان به معاونت توسعه سازمان ارائه شده است و قرار است پس از کار کارشناسی به معاونت راهبردی ریاست جمهوری برسد. تشکیل یگان در برنامه 5 ساله تصویب شد و در دهه 80 ، سازمان میراث فرهنگی از اولین یگانهایی بود که نسبت به تشکیل آن اقدام کرده است.»
سردار مهری در ادامه عنوان کرد: «استخدام نیروها و تجهیز آن بر عهده سازمان مربوطه یعنی میراث فرهنگی است و پلیس جهت امکانات و آموزش برنامهریزی میکند. علاوه بر آموزش یگان سازمان میراث فرهنگی برای تربیت نیروهای تخصصی بیش از 60 درصد مشارکتها از سوی کلانتری، آگاهیها، فرماندهی انتظامی شهرستانها و سایر نیروها بوده است. برای بحث تجهیز در برنامه 5 ساله ششم اقدام خواهد شد.»
وی همچنین تصریح کرد: «در فعالیت یگان تخلفاتی هم صورت گرفته است که در راستای جلوگیری از آن بازرسی فعال شده است و پرونده تخلفات را بررسی میکند. همچنین اگر افرادی شاهد تخلفاتی بودند میتوانند با شماره 22751010 تا 14 تماس بگیرند.»
رئیس پیشگیری ناجا گفت: «حفاظت از اماکن مربوط به میراث فرهنگی و فضاهای دارای قدمت با هماهنگی پاسگاه و کلانتری انجام میشود و در این راستا اگر نیاز به سلاح باشد، نیروها را مجهز نیز خواهیم کرد.»
سرهنگ کربلایی نیز بیان کرد: «این نمایشگاه از دوره های مختلف گلچین شده است و میتواند در دورههای مختلف به تدریج به نمایش گذاشته شود. »
محمدحسن طالبیان نیز تصریح کرد: «باید ارتباطات نزدیکتر شود تا وقتی اتفاقی در مکان تاریخی رخ میدهد به پاسگاه اطلاع داده شود. با درست شدن وضع اعتباری باید از سیستم هوایی نیز استفاده شود.»
وی در سخنانش اعلام کرد: «با توجه به حجم کار، مردم باید حساس شوند و شبکه مردمی برای اطلاعرسانی کوشا باشد. ما اصرار داریم که یگان حفاظت جدا از شبکه نیروی انتظامی نباشد. اگر شبکه مردمی خوب تعریف شود کار به درستی انجام میشود زیرا شاید کل توان شبکه نظامی نتواند نقش و تاثیر توجه مردم را بگیرد. برای برنامه ششم مشغول آماده کردن احکامی هستیم که این همپوشانی نسبت به حفاظت فیزیکی بیشتر شود.»
معاون میراث فرهنگی گفت: «برنامه ششم برای توانمند کردن یگان و استفاده بهینه از نیروی مردمی است و همه موظف میشوند با دوستداران میراث فرهنگی و یگان همکاری کنند.»
خسروآبادی نیز گفت: «با برانگیخته کردن حساسیت مردم، جای تجهیزات تاحدی گرفته میشود و اگر از این جنبه به موضوع نگاه شود اثر آن را خواهیم دید. بدون همکاری مردم امکان شفافسازی وجود ندارد و بهتر است مردم با دیدن کوچکترین حرکت مشکوک پلیس را مطلع کنند.»
وی بیان کرد: «برای تجهیزات یگان 500 میلیون تومان در نظر گرفته شده ولی آنچه تخصیص داده شده 150 میلیون تومان است.»
در این نشست همچنین افسر پلیسرابط سفارت ایتالیا نیز گفت: «پلیس ایتالیا و ایران در تمام زمینههای همکاریاش به هم نزدیک شده است و در همین اثنا امیدوارم همکاری با سازمان میراث فرهنگی را هم که به تازگی آغاز کردهایم به خوبی ادامه پیدا کند.»
وی ادامه داد: «ما در ایتالیا در بخش میراث فرهنگی، مشکلات و دزدیهای زیادی داریم و تمام آثار باقیمانده از گذشته، خارج از کشور به فروش میرسند و من به همین دلیل فکر میکنم برای دفاع از میراث فرهنگی کشورمان همکاری جدی داشته باشیم.»
در پایان این نشست سردار مهری، سرهنگ کربلایی، محمدحسن طالبیان و رجبعلی خسرو آبادی از نمایشگاه دستاوردها و کشفیات یگان حفاظت در کاخ گلستان بازدید کردند.
انتهای پیام/