صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۱ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۶
یک مخترع در گفت‌وگویی تشریح کرد؛

بی‌مهری به اختراع کارآمد تمیزکننده اجرام و تجهیزات صنایع بدون آب/ منتظر حمایت رئیس‌جمهور هستم

یک مخترع با اشاره به اختراع دستگاه تمیزکننده اجرام با استفاده از یخ خشک گفت: هم اکنون مشابه این دستگاه در انحصار آمریکا و سوئیس است و فقط منتظر حمایت دولت برای ایجاد انقلابی در صنعت تمیزکاری هستم.
کد خبر : 265097

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، سالهاست که کارشناسان اقتصادی اعلام کرده‌اند اگر تاکنون نتوانستیم به جایگاه عالی اقتصادی در میان کشورهای جهان دست پیدا کنیم، باید علتش را در «نفت و گاز» جستوجو کرد.


دولتهای مختلف در طول سالیان متمادی با وعده های مختلف از جمله توانایی بهبود فضای کسب و کار، توجه به بخش خصوصی، رشد اقتصاد در بخش غیر نفتی، افزایش درآمدهای مالیاتی و غیره به راس کار در قوه اجرایی کشور قرار گرفته اند اما به محض ورود به این سمت، درآمد سهل الوصول نفت و گاز موجب شده است تا وعده هایی که داده می شود به دست فراموشی سپرده شود و در طول دوره مدیریتشان حتی اگر صحبت از بهبود شرایط اقتصادی می‌کنند منظور شان افزایش فروش نفت و گاز و کسب درآمد از این طریق است.


هنوز به یاد داریم جمله معروف «آوردن نفت بر سر سفره های مردم» را که توسط یکی از روسای جمهور در سالهای گذشته زده شد، علت گفتن این جمله را باید در این اعتقاد جستوجو کرد که پیش از این درآمدهای نفتی فقط بر سر سفره عده ای معدود می رفت و وی تصمیم داشت تا این درآمد را بر تمام سفره‌ها جاری کند.


پرواضح است وقتی دولت ها و مسئولان دولتی بخواهند از طریق نفت کشور را اداره کنند هرگز راه به جایی نخواهیم برد،کما اینکه شرایط کنونی اقتصاد ایران نیز تاییدی است بر این مدعا، حالا چه این نفت بر سر سفره همه حاضر شود چه بر سفره عده ای معدود و انگشت شمار.


حال با چنین شرایط اقتصادی مقام معظم رهبری طی سالیان متمادی دم از اقتصاد مقاومتی زده اند و مسئولان دولتی را به سمت اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی راهنمایی کرده اند، اما این تاکیدات تغییری در رویکرد نفت‌فروشی و اداره اقتصاد از این طریق نداشته است.


از این رو جناحی که دیگر که در راس کار نیست به شیوه مدیریت نفتی مسئولانی که بر راس کار هستند انتقاد کرده و مدعی هستند با همین درآمد نفتی می توانند بهتر کشورداری کرده و دقیقا این جمله که «مشخص نیست میلیون ها دلار درآمد نفتی در کشور به کجا رفته و چگونه خرج شده است» از همین جا نشات می گیرد.


این شرایط همواره ادامه خواهد داشت تا زمانی که دیدگاه مردم نسبت به وعده های انتخاباتی تغییر کند و یک بار مسئولی را انتخاب کنند که بخواهد کشور را با دیگر منابع موجود اداره کند و به سمت اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی گام بردارد.


آنچه که تا به اینجا گفته شد علت اصلی بی توجهی به کار آفرینی است، هر چند که مسئولان دولت نفتی در شعارها و سخنرانی‌های خود به ایجاد اشتغال و کارآفرینی و رشد علمی تاکید کنند اما وقتی که وارد عمل می شوند چون منافعشان از درآمد نفتی تامین می شود و حقوق های نفتی می گیرند کمترین توجه را نسبت به این موضوع و از جمله حمایت از بخش خصوصی دارند. اینجا است که می توان گفت "سر خم نفت سلامت، شکند اگر سبویی!


القصه. با یک سرچ ساده در اینترنت می توان نمونه هایی از مخترعین و مکتشفین و شرکت های دانش بنیان را به وفور یافت که با مسئولان دولتی جلساتی را گذاشته اند و قول همکاری گرفته اند اما وقتی پای عمل به میان می آید نسبت به وعده هایی که داده اند هیچ تعهدی ندارند و انگار نه انگار که یکی از بند های سیاست های اقتصاد مقاومتی توجه به شرکتهای دانش بنیان و مخترعین و مکتشفین است که قطعا یکی از راه های پیشرفت اقتصادی و ایجاد اشتغال توسعه این بخش است.


در ادامه با یکی از مخترعین کشور گفت‌وگو کردیم که معتقد است با استفاده از یخ خشک توانسته انقلابی در صنعت تمیزکاری ایجاد کند.


وی که از سال 84 موفق به اختراع ماشینی شده است، با استفاده از یخ خشک که ماده اولیه آن CO2 و دوده است می تواند هر چیزی را بدون استفاده از مواد شیمیایی و اسیدی تمیز کند اما تا کنون علی رغم وعده های مختلف در دولت های مختلف نتوانسته است راه به جایی برد و با وجود وعده های همکاری زیاد توسط ارگان های دولتی ولی هنوز در مرحله برگزاری کنفرانس و معرفی اختراع خود است.


در ادامه گفت‌وگویی را با این مخترع ملاحظه می فرمایید


* لطفا خودتان را معرفی کرده و کمی در مورد دستگاهی که اختراع کردید توضیح دهید


افشار: فرهاد افشار فرد هستم، متولد سال 1337 در شهر ارومیه. فارغ التحصیل رشته مدیریت صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران هستم و توانستم دستگاهی را اختراع کنم که می تواند بدون استفاده از مواد شیمیایی و اسیدی کار تمیزکاری همه چیز را که جرم به خود گرفته و حتی ماشین آلات سنگین را بدون خاموش کردن آن‌ها انجام دهد.


* چه چیزی موجب شد تا شما به سمت اختراع این دستگاه گام بردارید؟


افشار:بحران آب بسیار جدی است. در اکثر مناطق، سطح آب به شدت پایین رفته، سطح آب دریاچه ها شدیداً کم شده و سطح آب سدها کاهش محسوس یافته است.


این جملاتی است که هرروز می‌شنویم و با اینکه می‌دانیم بحران کمبود آب در ایران از مرز هشدارها گذشته است، بازهم امیدواریم طرح یا ایده‌هایی با این بحران مقابله کنند. نظافت در شهرها بالاخص در پایتخت به حد پایین خود رسیده، بیماری‌ها بیداد می‌کند. موشها که تعداد آنها نزدیک به دو برابر جمعیت تهران است و در کوچه و پس‌کوچه ها و در دم خانه ها با آرامش در کنار مردم زندگی دارند که خود فقط ناقل 30 نوع بیماری هستند.


تخریب خاک و آلوده کردن آبهای سطحی روزانه با ده‌ها تن مواد نفتی، اسیدی و شیمیایی به سرعت در حال انجام است. زمانی که درباره خشکسالی و بحران کم آبی و... در ایران و راه حلهای پایدار و روشهای رفع بحران صحبت می‌شود باید به سرعت و با شتاب مناسب سراغ طرح‌ها و ایده‌های عملیاتی شده برویم تا پروژه های منطقی و باصرفه اقتصادی را اجرایی کنیم.


همانطور که می دانید ایران کشوری است گسترده با منابع بالای انرژی و مردمانی دارد که از نظر دانش از مفاخر جهان به شمار می روند، اما متاسفانه نتوانستیم به جایگاه واقعی خود در عرصه اقتصاد جهانی دست پیدا کنیم.


در کشور ما روزانه میلیون ها تن CO2 تولید می شود که فقط موجب خرابی لایه اوزون می شود. در سال 83 با تشکیل گروه تحقیق و R&D به دنبال استفاده های بهینه از این گاز مخرب رفتم و با صرف هزینه های تحقیقاتی در کشورهای اروپایی و آمریکایی موفق به طراحی دستگاهی شدم که با استفاده از یخ خشک که همان CO2 جامد است می تواند رسوب زادیی و جرم زدایی را از همه ماشین آلات، خطوط تولید،هواپیماها، کشتی و هر آن چیزی که فکرش را کنید انجام دهد.


این دستگاه با استفاده از یخ خشک (Co2 جامد )به عنوان ماده اولیه و پاشش آن بدون استفاده از آب و هرگونه مواد شیمیایی جرمگیری و رسوبزدایی از مبلمان منازل تا مجموعه های نظامی و غیرنظامی، شستشوی خودرو و قطعات و... را انجام می‌دهد و به عبارتی آیس بلاست تداعی کننده جمله تمیزتر از تمیز است و برعکس روشهای دیگر هیچ نوع پسماند شیمیایی ندارد. هیچ نوع ساینده و بخارات سمی ندارد ،هیچ نوع ماده اضافه‌ای جهت جمع آوری ایجاد نمی‌کند،هیچ نوع ماده خطرناک جهت از بین بردن و یا تصفیه کردن بر جای نمی‌گذارد،آسیبهای جسمی و عوارض برای اپراتور به وجود نمی‌آورد و در کل دنیا به عنوان صنعت سبز و دوستدار محیطزیست بوده و دارای نشان استاندارد بین‌المللی EPA ،FDA و USDA است.در کشور هم دارای تأییدیه زیست‌محیطی از سازمان محیط‌زیست کشور را داراست.


* آیا اختراع شما گواهینامه زیست محیطی دارد؟


افشار: بله بعد از 13 ماه تلاش توانستم این گواهینامه را کسب کنم و بعد از آن ثبت اختراع کردم و در مراکز علمی و تحقیقاتی در مورد اختراعم شروع به معرفی در مجموعه های نظامی و غیر نظامی کردم.


* کمی از اقداماتی که تا کنون انجام داده اید توضیح دهید؟


افشار: برگزاری سمینار با هزینه شخصی در پالایشگاه تهران، در سال 87 نیز توسط وزارت کشور در جلسه ای که بین شهرداران کلانشهرها در شهر ارومیه برگزار شد کار را از نزدیک بازدید و رسما اعلام کردند باید از این صنعت استفاده کرد و معاونت عمرانی وزارت کشور به همه استانداران سراسر کشور اعلام کرد این صنعت به دلیل داشتن آثار زیست محیطی می تواند صنعت پاک و سبز تلقی شود و براین اساس باید از این صنعت به جای روش های موجود استفاده کرد،اما از آنجا که انتظار می رفت با مجموعه ما همکاری کنند اما هیچ نتیجه ای در بر نداشت و دقیقا با زمانی مصادف شدیم که اعلام شد بانکها سه قفله شده اند.


در سال 87 افتخار پیدا کردم که یکی از کارآفرینان برتر ملی باشم و برهمین اساس مدیر کارآفرینی وقت وزارت نفت من را به جلسه ای در وزارت نفت دعوت کرد و سمیناری با حضور مدیران اچ اس ای چهار شرکت اصلی وزارت نفت برگزار و پس از ارائه گزارش به صورت علمی و عملی در آن جلسه بالاتفاق تایید کردند که می تواند در کنار مجموعه های نفتی مورد استفاده قرار گیرد.


* علت این استقبال چه بود؟


افشار: شما مستحضرید وقتی می خواهید خط تولیدی را تمیز کاری کنید حتما باید این خط تولید خاموش باشد،اما خوشبختانه با استفاده از این صنعت نیازی به خاموش کردن خط تولید نیست و تمیزکاری با استفاده از این صنعت به صورت 100 درصد صورت خواهد گرفت.


بعد از این کار به شرکت پتروشیمی مارون رفته و تاییده HSE‌ آنها را نیز اخذ کردم، به شرکت پخش فراورده های نفتی یزد رفتم و کار تمیز کاری و لجن زدایی انبار نفت شهید صدوقی یزد را انجام دادم که مورد تایید قرار گرفت.


به دلیل داشتن آثار زیست محیطی آقای محمدنژاد که معاونت وقت ساخت داخل وزارت نفت را برعهده داشت نامه ای را به شرکت های نفتی نوشتند با این مضمون که این صنعت با توجه به اینکه آثار سو زیست محیطی ندارد و بدون خاموش کردن خط تمیز کاری را به صورت کامل و 100 درصد انجام می دهد باید در صنعت نفت مورد استفاده قرار گیرد و باید جایگزین روش های معمول و کنونی شود.


* بعداز این ابلاغیه وضعیت شما چه شد؟


افشار:متاسفانه باید بگویم بعد از دوندگی های طولانی مدت کار نتیجه‌ای نداشت که علت این موضوع را می دانم اما بازگو نمی کنم. آن اقایان هم به من مطالبی را گفتند که دور از شان و ادب است که مطرح کنم.


شما مستحضرید مجموعه های نفتی غالبا در مناطق جنوبی کشور قرار گرفته اند و با مشکلات ریزگردها مواجه هستند که می تواند مشکلاتی را برای این صنعت ایجاد کند، اما من هر تلاشی که کردم نتوانستم به صنعت نفت وارد شوم و خدمات خودم را در اختیارشان قرار دهم و این در حالی است که تاییده مدیران میانی و کارشناسان و مدیران اچ اس ایی وزارت نفت را داشتم.


رسما اعلام کرده بودم اگر شما این سد را بشکنید می توانم صدها جوان بیکار با تحصیلات دانشگاهی را استخدام کنم اما به دلایلی انجام نشد.


* بارها اعلام کردید که این صنعت، یک صنعت سبز است و براساس پیمان‌های زیست محیطی که متعهد به اجرایش هستیم باید از انتشار گازهای گلخانه ای جلوگیری کنیم، واقعا جای تعجب دارد که وقتی می توان از این گاز چنین نتیجه‌ای به دست آورد مسئولان دولتی از آن حمایت نکنند.


افشار: باید بگویم روزانه میلیون ها تن CO2 در کشور تولید می‌کنیم که جز خرابی لایه اوزون هیچ بهره دیگری عاید ما نمی شود. من از سال 85 به عنوان بخش خصوصی خواهش و التماس کردم و سمینارهایی را برگزار کردم و گفتم شما دوده را به ما بدهید تا ما ریکاوری کرده تا بتوانیم یخ خشک تولید کنیم اما به دلایلی این کار انجام نشد.


* به غیر از مجموعه های نفتی در ارگان های دیگر نیز فعالیت خود را پرزنت کرده اید؟


افشار: در سال 90 در 7 مجموعه نظامی حضور پیدا کردم و کار خود را پرزنت کرده و حتی آنها درخواست خرید کردند، بعد‌ها کارشناسان همین مجموعه ها از نزدیک فعالیت ما را مورد بازدید قرار دادند اما گفته شد فعلا اعتبار نداریم و نمی توانیم از شما حمایت کنیم، بنابراین هیچ جای کشور نیست که من با دستگاه هایم رفته باشم و جواب نگرفته باشم، اما متاسفانه حمایت عملی از من صورت نگرفته است.


واقعا این موضوع که گفته می شود ایران کشوری است دیر تکنولوژی پذیر برایم ملموس است زیرا جا انداختن یک تکنولوژی در کشور بسیار سخت است و طاقت فرسا.


* آیا در جهان شما اولین نفر هستید که این صنعت را اختراع کردید؟


افشار: خیر. این صنعت برای اولین بار در آمریکا ایجاد شده است حدود 25 سال قبل که مخترعان آمریکایی به این اختراع دست یافتند دولت آمریکا 2 میلیون دلار برای سازندگان آن بودجه در نظر گرفت به صورت تشویقی و اولین قرار داد را نیروی هوایی امریکا با آنها می بندد، آنها در 650 متر کار را شروع می کنند اما الان فضایی که دارند 25 هزار متر مربع است و کارشان فقط ارائه خدمات در سطح دنیاست.


هرگز دستگاه های خود را نمی فروشند و هر کشوری که متقاضی است درخواست می دهد و کار را برایشان انجام می دهند.


در سال 90 در آلمان سمیناری گذاشتند و من آنجا حضور پیدا کردم مدیرعامل این شرکت آمریکایی اعلام کرد ما برای 20 سال آینده این صنعت برنامه داریم، پس ببینید صنعتی نیست که به زودی نابود و به دور اتمامش نزدیک شود.


مواد اولیه این صنعت را در آمریکا رایگان در اختیارشان قرار می دهند و انها دوده را ریکاوری کرده و یخ خشک تولید می کنند واز آن استفاده بهینه می کنند.


و من دقیقا همین رفتار را انجام دادم و در نیروی هوایی جنگنده تمیز کردم و مورد تائید قرار گرفت اما آخر سر اعتبار نداشتند که در اختیارم قرار دهند.


* شما پرزنت های خارجی هم داشتید؟


افشار: بله به وفور. مثلا سال 94 سفیر ساحل عاج کارخانه من را مورد بازدید قرار داد و در نمایشگاه ایران در اربیل نیز حضور داشتم. در امارات و در شارجه زمین رایگان در اختیارم قرار داده بودند. در ترکیه نیز درخواست دادند که این صنعت را در آنجا تولید کنم.به آذربایجان رفتم و آنها گفتند زمین و امکانات در اختیارت می گذاریم به شرط انکه شما تولیدات خود را با نام کشور ما به بازار عرضه کنید، سوئیس و فرانسه رسما دعوت نامه برایم ارسال کرد اما هرگز حاضر نیستم وطنم را ترک کنم و می خواهم برای کشورم کار کنم اما تاکنون مورد بی مهری مسئولان دولتی و نهاد های مختلف قرار گرفته ام.


جالب است که بدانید آقای رئیس جمهور در شورای عالی محیط زیست گفته اند که دولت به تنهایی نمی تواند مشکلات را برطرف کند و نیاز به کمک مردم دارد و دولت به دنبال پشتیبانی از اقدامات مردمی است الان من از رئیس جمهور تقاضا دارم که از من حمایت کند. من می توانم برای هزاران جوان تحصیلکرده اشتغال زایی کنم می توانم تا حد زیادی مشکلات محیط زیست و کم آبی و آلایندگی را برطرف کنم اما دستهایی درکار است که نمی گذارند کار پیش رود.


* تقاضای شما به طور مشخص از رئیس جمهور چیست؟


افشار: اگر آقای رئیس جمهور دستور دهند و شرکتهای نفتی هم همکاری کنند که دوده پتروشیمی پارس در اختیار این مجموعه قرار گیرد با سرمایه اندک انقلابی در تمیزکاری انجام خواهم داد و قادرم ده ها هزار نفر را استخدام کنم و هزینه آن از صرفه جویی در این فعالیت به دست خواهد آمد و از مردم نیز تقاضا دارم که از این صنعت و محیط زیست حمایت کنند تا بتوانیم محیط زیست زیبا و پاک داشته باشیم که این کار فقط از طریق مطالبه مردمی پیش خواهد رفت.


امروزه از یخ خشک برای نگهداری محصولات فاسد شدنی، بارور کردن ابرها و غیره استفاده می شود که اگر آقای رئیس جمهور دستور دهند می توانیم فعالیت های بزرگی را در حوزه محیط زیست انجام دهیم.


* امیدواریم که رئیس جمهور به منظور حفاظت از محیط زیست دستور همکاری با شما را به نهاد های مختلف دهند و ما شاهد بهبود محیط زیست در کشور باشیم.


منبع:‌فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر