صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۰ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۶

بازدید مدیر پروژه «تونل علم» آلمان از موزه ملی علوم و فناوری

دکتر پیتر اشتاینر، مدیر پروژه «تونل علم» آلمان، چهارشنبه نهم اسفندماه به منظور امکان‌سنجی برای برپایی نمایشگاه سیار آلمان در ایران، از موزه ملی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران بازدید کرد.
کد خبر : 264949

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری، دکتر اشتاینر ضمن بازدید از بخش‎های مختلف موزه، با دکتر جلیلی، رئیس این مجموعه نیز دیدار داشت.


در این نشست، دکتر جلیلی درباره تاریخچه و نحوه تشکیل موزه ملی علوم و فناوری توضیحاتی ارائه داد و به کمبود فضا که مانع ایجاد و گسترش گالری‎های متعدد می‎شود، اشاره کرد. دکتر جلیلی در مورد تعداد بازدیدکنندگان موزه گفت: «تقریبا روزانه 300 نفر که اکثر آنها دانش آموز هستند از موزه ملی علوم و فناوری دیدن می‎کنند».


دکتر اشتاینر درخصوص همکاری خود با موزه دویچه آلمان گفت: «من به عنوان یکی از همکاران موزه دویچه، این موزه را یکی از بزرگ‎ترین موزه‎های علم در دنیا می‎دانم که دارای سه شعبه در آلمان است».


دکتر جلیلی ضمن تائید سخنان اشتاینر در خصوص کیفیت موزه دویچه، گفت: «این موزه بعد از موزه علوم چین، از بزرگ‎ترین و مدرن‎ترین موزه‎های علم دنیاست».


وی تصریح کرد: «موزه ملی علوم و فناوری همکاری و ارتباطات خوبی با موزه‎های بین‎المللی علم دنیا دارد و در طول چند سال گذشته تفاهم‎نامه‎های همکاری با چندین موزه معتبر علم دنیا منعقد کرده است و این موزه آمادگی همکاری با «تونل علم» آلمان را نیز دارد».


مدیر پروژه «تونل علم» آلمان ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران و بویژه موزه ملی علوم و فناوری گفت: «تونل علم یک نمایشگاه سیار است که برای برپایی آن به فضایی بین 1000 تا 1200 متر مساحت با سقف 3/5 متر نیاز است. آثار این نمایشگاه در چهار کانتینر قابلیت جابه‌جایی دارد و هزینه جابه‌جایی آن شامل 200 هزار یورو و ترجمه آثار به زبان کشور میزبان هم شامل 100 هزار یورو هزینه می‎شود».


دکتر اشتاینر با اشاره به تونل علم آلمان گفت: «بخشی از این نمایشگاه توسط شرکت‎های زیمنس و فولکس واگن ساخته شده است و برای برپایی این نمایشگاه در کشورهای دیگر، ضمن پرداخت هزینه یادشده باید فضای مناسبی نیز که شامل امکاناتی نظیر برق، اینترنت و فضای مذکور است فراهم و توسط اسپانسرها پشتیبانی شود».


وی افزود: «من در سفر به ایران، تاکنون با دانشگاه‎های تهران و امیرکبیر و شهرداری تهران مذاکراتی را برای برپایی این نمایشگاه داشته‎ام و همچنین بوستان گفت و گو، انجمن علم و فناوری ایران و چند مرکز دیگر، از جمله مراکز بعدی مذاکراتی ما هستند».


وی همچنین درخصوص هزینه‎های جابجایی نمایشگاه سیار گفت: «سعی می‎کنیم این هزینه‎ها را از وزارت علوم و وزارت امور خارجه آلمان دریافت کنیم. دکتر اشتاینر گفت: این نمایشگاه سیار شامل هشت گالری به نام‎های: «هستی»، «مواد»، «محیط زیست»، «پیچیدگی‎ها (از داده تا بینش)»، «مغز»، «سلامتی»، «انرژی» و «اجتماعی» است».


اشتاینر همچنین افزود: «برای ما این موضوع مهم است که دانش آموزان جوان از گالری‎های یادشده بازدید و آموزش‎های لازم را از هر گالری دریافت کنند. وی افزود: من به نمایندگی از انجمن مکس پلانک (Max Planck) اینجا هستم تا با دانشگاه‎ها و مراکز علمی و تفریحی ایران مذاکره کنم و در نهایت بعد از جمع‎بندی مذاکرات در خصوص انعقاد قرارداد همکاری تصمیمات لازم گرفته شود».


شایان ذکر است بعد از اتمام جلسه، به پیشنهاد دکتر جلیلی، دکتر پیتر اشتاینر از موزه ارتباطات نیز بازدید کرد و قرار شد در صورت توافق با طرف آلمانی و با همکاری موزه علوم و فناوری و موزه ارتباطات، امکان برپایی تونل علم در محل موزه ارتباطات بررسی و اجرایی شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر