صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۰ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۶
معاون سما دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در گفت‌وگو با آنا:

لزوم تقویت مدارس سما/ پیشرفت سما باعث ارتقای آموزش‌ و پرورش است

معاون دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس سما واحد شاهرود معتقد است که باید مدارس غیردولتی مانند سما که از همه امکانات دانشگاهی بهره می‌برند، تقویت شوند چراکه ارتقا و پیشرفت سما باعث ارتقا و پیشرفت آموزش‌وپرورش است.
کد خبر : 264921

به گزارش آنا، روزهای گذشته دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود میزبان مدیران آموزش‌وپرورش بود تا بتواند باب تعاملات بیشتر را برای جذب دانش آموزان از مقاطع دور اول و دوم تا دانشگاه بیشتر پایه‌ریزی کند.


دکتر سیدجواد حسینی معاون سما این دانشگاه به همین مناسبت به سوالات خبرنگار خبرگزاری آنا پاسخ گفته است.


* سما یکی از نهادهای دانشگاه آزاد اسلامی است به نظر شما چه کمکی می‌تواند به آموزش‌وپرورش کند؟


- اگر دانشگاه آزاد اسلامی در این جایگاه بسیار رفیع و بلند و مناسب قرار دارد بعد از لطف و عنایت خداوند متعال، برکت هدیه امام راحل است که در تار و پود این دانشگاه جاری و ساری است. به انضمام فعالیت و زحمات کارکنان دانشگاه و حمایت مسئولان بویژه در ابتدای راه‌اندازی دانشگاه که امکانات مناسبی نداشت و حمایت مسئولان و دستگاه‌هایی که به دانشگاه در آن زمان می‌توانستند کمک کنند و این کمک‌ها کارساز افتاد و دانشگاه توانست پله‌پله مراحل ترقی را طی کند و امروز مایه افتخار این مملکت باشد و بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان نام بگیرد.


یکی از این دستگاه‌هایی که کمک بسیار زیادی به دانشگاه کرد، آموزش‌وپرورش بود. چه به لحاظ فضا و چه از لحاظ نیروی انسانی، کارکنان و هیات‌ علمی.


آغاز کار دانشگاه توانی نداشت اما سازمان‌هایی مثل آموزش‌وپرورش، کمک کردند و خود بنده که در این دانشگاه تحصیل می‌کردم در دوره کارشناسی از محضر استادان بهره بردم؛ حال سازمان سما سازمانی است که به‌طور واقع غیرانتفاعی، غیردولتی و به‌نوعی غیرخصوصی و عمومی است. در حقیقت درآمد این سازمان باید صرف توسعه این سازمان بشود. رسالت اصلی سازمان سما بحث ورود به مدارس و موسسه‌های آموزشی جانبی آن و در حقیقت هدفش کمک به آموزش‌وپرورش است.


* چه امکاناتی در دانشگاه می‌تواند مورد استفاده دانش آموزان قرار گیرد؟


- بستر در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود فراهم است، امکاناتی که شاید نظیرش در استان و حتی استان‌های هم‌جوار کم باشد. آزمایشگاه‌های بسیار پیشرفته از جمله شیمی، فیزیک، الکترومغناطیس، الکترونیک، زمین‌شناسی و .... آزمایشگاه زمین‌شناسی و معدن ما در بحث سنگ‌شناسی، کانی‌شناسی و فسیل بی‌نظیر است به‌طوری‌که گنجینه‌ای است که در طول سالیان سال با زحمات استادانی که در این دانشگاه بوده و هستند جمع آوری شده است. تجهیزات خیلی خوب و میکروسکوپ‌های بسیار عالی در این دانشگاه وجود دارد، تمام این تجهیزات می‌تواند در اختیار دانش آموزان و فرزندان این شهرستان قرار بگیرد.


با توجه به امکانات ورزشی شامل سالن سرپوشیده، زمین چمن، سالن بدن‌سازی، ژیمناستیک و کشتی که در دانشگاه است امیدواریم با معرفی دانش آموزان توسط مدیران، آنان بتوانند از این امکانات استاندارد استفاده کنند و در کل ما در هر زمینه‌ای که اداره آموزش‌وپرورش و مسئولان آن صلاح بدانند و تشخیص بدهند حاضر هستیم و آمادگی خودمان را اعلام می‌کنیم که ان‌شاءالله در این عرصه وارد بشویم.


* آیا از حمایت لازم از طرف واحد دانشگاهی برخوردارید؟


- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود لطف ویژه‌ای نسبت به حوزه معاونت سما دارد و قول واگذاری این امکانات را به ما داده است و امیدواریم که بتوانیم به نحو احسن از این امکانات در ارتقای سطح کیفی آموزش استفاده کنیم. چه جایی بهتر از دانشگاه و چه جایی بهتر از حوزه معاونت سما با امکاناتی که هست، حتی آمادگی استفاده از استادن هیات‌علمی این دانشگاه را به‌عنوان مدرس کلاس‌هایمان در بعضی از موارد می‌توانیم داشته باشیم.


*چه برنامه‌هایی برای آینده کاری حوزه سما دارید؟


- یکی از برنامه‌هایی که برای سال آتی پیش‌بینی کردیم راه‌اندازی هنرستان فنی و حرفه‌ای است که البته سال گذشته استارت آن را زدیم که کمی دیر شد و به ابتدای مهر نرسید و موفق به راه‌اندازی نشدیم که امیدواریم امسال به ثمر برسد. سایر برنامه‌ها را هم کمابیش در موارد بالا ذکر کردم. برنامه دومی که ما در دست اقدام داریم و کارهای اولیه‌اش در حال انجام بوده و البته با تمهیداتی که نیاز است و آن‌ها را لحاظ خواهیم کرد، دبیرستان دوره دوم است که از مرکز شهر به دانشگاه در ساختمان منفک شده و ویژه این دبیرستان منتقل می‌شود. در دانشگاه ساختمانی با کلاس‌های استاندارد در مجاورت آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها قرار دارد که امسال با تصویب هیات‌رئیسه دانشگاه به سما واگذار شد.



مرحله بعدی کار در صورت صلاحدید و موافقت مسئولان آموزش‌وپرورش و اعطای مجوز در بحث آموزش دخترانه در دوره دوم است تا بتوانیم دبیرستان دوره دوم دخترانه در بخش نظری را هم در دانشگاه داشته باشیم و بدین ترتیب دختران دانش‌آموز شهرستان هم از امکانات دانشگاه استفاده کنند.


* به نظر شما چرا باید مدارس سما تقویت شود؟


- تمام دانش آموزان نیازمند و متقاضی استفاده از امکانات و آموزش دولتی نیستند. خیلی از خانواده‌ها حاضرند برای پیشرفت تحصیلی برای دانش‌آموز خودشان هزینه کنند به‌هرحال فرصتی است که می‌تواند در اختیار آموزش‌وپرورش باشد این‌ها هدایت بشوند به مراکزی که توانایی این را دارند که کیفیت آموزش را حفظ کنند و از آن‌طرف باری که بر روی دوش آموزش‌وپرورش سنگینی می‌کند کم بشود و امکاناتی که در اختیار آموزش‌وپرورش است بتواند در اختیار دانش آموزان کم‌بضاعت‌تر قرار بگیرد و از این طریق ما می‌توانیم حرکت داشته باشیم به سمت عدالت آموزشی که همه دانش آموزان بتوانند از امکانات خوب و باکیفیت بهره‌مند بشوند پس باید مدارس غیردولتی مثل سما که از همه امکانات دانشگاهی بهره برده تقویت شوند چرا که ارتقا و پیشرفت سما باعث ارتقا و پیشرفت آموزش‌وپرورش است. امیدوارم مشارکت دانشگاه و آموزش‌وپرورش بتواند منشأ خیر و برکات برای آموزش شهرستان باشد.


گفت‌وگو از سید امیررضا حسینی نژاد


انتهای پیام/

ارسال نظر