صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۶ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۶
فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم:

5 میلیون ایرانی به دیابت مبتلا هستند

فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم با بیان اینکه میزان ابتلا به دیابت طی هفت سال اخیر 35 درصد رشد داشته‌ است، بیان کرد: 5 میلیون ایرانی به دیابت مبتلا هستند.
کد خبر : 264850

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر علیرضا استقامتی، فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم با بیان اینکه مهم‌ترین چالش حوزه دیابت روند رشد فزآینده این بیماری است، گفت: دیابت بیماری شایع در سراسر دنیا است و میلیون‌ها نفر روی زمین گرفتار این بیماری هستند. دغدغه شیوع روزافزون این بیماری در دنیا از چالش‌های عمده این بیماری در کشور ما نیز محسوب می‌شود و افراد بالای بیست سال بسیاری را در کشور داریم که دیابت دارند و طبق آمار، احتمالا پنج‌م یلیون ایرانی به دیابت مبتلا هستند.


وی افزود: طبق مطالعات، میزان ابتلا به دیابت طی هفت سال اخیر 35 درصد رشد داشته‌ است. یکی دیگر از چالش‌های دیابت مشکلات ناشی از عوارض این بیماری است که ارگان‌های حیاتی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و اعضای حیاتی بدن را درگیر می‌کند و برای بیماران مشکل‌ آفرین می‌شود.


استقامتی تصریح کرد: مشکل دیگر مزمن بودن این بیماری است. دیابت یک بیماری مزمن و غیر قابل درمان است و فقط بیماران می‌توانند بیماری را تحت کنترل قرار دهند که البته در این خصوص نیاز به آموزش دارند. خودتوانمندسازی بیمار، یعنی آگاه و توانمند کردن این افراد برای اینکه بدانند چگونه در شرایط خاص از خود مراقبت کنند، بسیار مهم است.


وی نقش مدیران و مسئولان کشور را با توجه به رشد فزآینده شیوع این بیماری بسیار مهم دانست و اظهار کرد: رشد روزافزون دیابت چالشی جدی است که مقابله با آن حتی در برنامه کار سازمان بهداشت جهانی نیز قرار دارد. چگونگی انجام آن در جامعه‌ای مثل ایران که چاقی و کم‌تحرکی در آن رو به افزایش است، بسیار اهمیت دارد. ما باید امکان تغذیه سالم و فرصت انجام فعالیت‌های بدنی مناسب را برای افراد جامعه و بیماران دیابتی فراهم کنیم.


استقامتی به نقشه راه ملی کنترل دیابت اشاره کرد و افزود: کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر، نقشه راه را تدوین کرده‌ است و این برنامه‌ها باید در جای خود انجام شود، اما هنوز راه زیادی برای اجرای آن در پیش رو داریم. در این مسیر سند و برنامه کافی داریم، اما مهم اجرای آن است. تدوین، بخش اول این راه است و باید در مسیر انجام آنها حرکت کنیم، اما این حرکت متاسفانه کُند و گاهی متوقف می‌شود و در مواقعی حتی با پسرفت مواجه هستیم.
وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر این است که بیمه‌ها باید آموزش را به‌عنوان بخشی از روند درمان این بیماری بپذیرند و برای آموزش، پوشش بیمه‌ای داشته‌ باشیم، اما متاسفانه بیمه‌ها در این مورد بی‌توجهی می‌کنند که آموزش صحیح بیماران دیابتی می‌تواند از عوارض بیشتر برای آنها جلوگیری کند


انتهای پیام/

ارسال نظر