چتر اتمی روسها، شوک جدید ائتلاف مقاومت به آمریکا
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، بحران سوریه از یک سو و افول جایگاه آمریکا در عرصه بین المللی از سوی دیگر باعث شکل گیری پدیدههای سیاسی و همچنین ائتلافهای منطقه ای و فرا منطقه ای جدید شده است. از جمله این ائتلافها میتوان به ائتلاف بزرگ مقاومت در منطقه خاورمیانه به عنوان مهم ترین منطقه استراتژیک وهارتلند جهان اشاره کرد که طی سالهای گذشته به یکی از ستونهای قدرت بین الملل تبدیل شده است. این ائتلاف که متشکل از قدرتهای بین المللی همچون چین و روسیه، قدرتهای منطقه ای همچون ایران و با اغماض ترکیه و همچنین بازیگران غیر دولتی و موثری مانند حزب الله در لبنان و حشد الشعبی در عراق، نیروهای مقاومت در سوریه و انصارالله در یمن است نقش گسترده ای را در شکل دهی نظم نوین جهانی بر عهده دارد. با این حال در چند هفته گذشته تنش میان این ائتلاف بزرگ با جریانهای رقیب به ویژه آمریکاییها تا سطح تهدیدات جدی و حتی برخوردهای محدود نظامی بالا رفته است. صحنه اصلی نمایش چنین تنشهایی هم سوریه به عنوان یکی از نقاط عطف ترسیم نظم جدید بین المللی بوده است که البته تبعات آن به شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز کشیده شد. علاوه بر این گزارشهای اطلاعاتی در کنفرانس امنیتی مونیخ حاکی از شدت یافتن کشمکشهای نظامی در سه نقطه متشنج یعنی کره شمالی، ایران و روسیه بود تا جایی که در این گزارشها سیاستهای دونالد ترامپ ماجراجویانه توصیف و از آن به عنوان عامل سوق دادن جهان به لبه پرتگاه یاد شد.
در این میان آمریکاییها تلاش دارند تا با تکیه بر سلاحهای راهبردی و توان هسته ای خود به گونه ای صحنه نمایش در عرصه بین المللی را کارگردانی کنند که گویی تنها عامل اصلی و تعیین کننده در چالشهای اصلی نظام بین الملل واشنگتن است. این تحرکات به وضوح در انتشار اسناد راهبردی آمریکا در ماههای اخیر قابل پیگیری است.سند راهبرد امنیت ملی آمریکا، سند راهبرد دفاعی آمریکا و سند راهبرد هسته ای آمریکا، سه سندی است که در همین راستا و در چند ماه گذشته با تاکید بر "تقویت توان هسته ای آفندی آمریکا"، "تقویت نیروهای کلاسیک ارتش این کشور" و "مقابله باتهدیدات امنیتی روسیه ،چین و ایران" تنظیم شده است.
این رفتار باعث شد تا مسکو به عنوان بازیگر موثر در ائتلاف بزرگ مقاومت، با توجه به جایگاه بین المللی و توان نظامی اش، اقدام به خنثی سازی تهدیدات آمریکاییها در همان سطح کند. در همین زمینه، ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه روز پنجشنبه در سخنرانی سالانه خود موسوم به نطق «وضعیت کشور» که در ساختمان مجمع فدرال روسیه برگزار شد، از چندین سامانه نظامی جدید و فوق پیشرفته رونمایی کرد. از جمله سامانههای جدیدی که در سخنرانی سالانه پوتین رونمایی شد میتوان به کلاهک اتمی جدیدی اشاره کرد که برای نخستین بار روی موشکهای کروز نصب میشود و همچنین یک زیردریایی بدون سرنشین و بدون کوچک ترین صدا که قادر است تا اعماق بسیار زیاد اقیانوس پایین رفته و اهدافی را با فاصله بسیار دور در سطح دریا نشانه بگیرد.
اما آن چه مهم تر از رونمایی از دستاوردهای نظامی روسیه است تاکید و تصریح پوتین بر حمایت متحدان این کشور است. رئیسجمهور روسیه در این نطق سالانه متحدان کشورش را نیز زیر چتر اتمی روسیه قرار داد و تأکید کرد: «هرگونه حمله اتمی به روسیه و متحدان روسیه را با حمله اتمی متقابل فورا و بدون توجه به عواقب آن پاسخ خواهیم داد». امری که مرزبندیهای جدید را در عرصه بین المللی بیش از پیش شفاف ساخته و نمایانگر تقویت همکاریهای راهبردی و همبستگی درونی ائتلاف بزرگ مقاومت است. این روزها در حالی که توان رزمی نیروهای مقاومت در سوریه ، عراق و یمن باعث شده این بلوک قدرتمند سیاسی دست بالا در تحولات بین المللی را داشته باشد، رونمایی از چتر اتمی روسیه شوک جدیدی برای آمریکا و همپیمانانش محسوب میشود.
منبع: خراسان
انتهای پیام/