صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۰ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۶

تولید نانو حامل‌های ضد سرطان با «بره موم» زنبورعسل

محققان دانشگاه صنعتی اصفهان با استفاده از بره موم زنبور عسل نانوکپسول‌های حامل مواد غذایی فراسودمند تولید کردند که در دارورسانی و همچنین در صنایع تولید مواد آرایشی بهداشتی کاربرددارد.
کد خبر : 264688

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مواد لیپیدی زیست فعال در محصولات غذایی حساس به تخریب شیمیایی هستند ولی فناوری ریز پوشانی یا سامانه‌های حامل، امکان انتقال مؤثر این اجزا بدون نیاز به تغییر ساختار شیمیایی را فراهم می‌سازند.


حامل‌های در مقیاس نانو در مقایسه با انواع میکرو، کنترل رهایش راحت‌تری دارند و این موضوع موجب می‌شود تا کارایی بالاتری را در بدن از خود نشان دهند و برای حفاظت از ترکیبات مفید مورد توجه قرار گیرند.


بر این اساس محققان دانشگاه صنعتی اصفهان از بره موم زنبور عسل، نانوکپسول‌های حامل مواد غذایی فراسودمند تولید کردند.


یاسمین سلیمانیان، دانشجوی مقطع دکتری تکنولوژی غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان و از محققان این طرح در این باره گفت: »در این طرح از موم زنبور عسل و موم بره موم جهت تولید نانو کپسول‌های حاوی روغن فراسودمند هسته انار استفاده شد».


وی با اشاره به خصوصیات این نانوحامل‌ها یادآور شد: «حامل‌های لیپیدی سنتز شده توسط موم و بره موم زنبور عسل به‌ خوبی قادر هستند از روغن هسته انار محافظت کنند. این امر موجب می‌شود روغن هسته انار پایداری و رهایش کنترل‌شده‌ای در دستگاه گوارش داشته باشد و اثرات آن به‌طور قابل‌ توجهی افزایش یابد».


سلیمانیان با بیان اینکه غنی‌سازی محصولات غذایی با بسیاری از ترکیبات غذا - دارو به دلیل عدم حلالیت در محیط‌های آبی با محدودیت مواجه است، ادامه داد: «استفاده از سامانه‌های حامل این ترکیبات، گزینه مناسبی برای رفع این محدودیت‌ها است. نانوحامل‌های لیپیدی سنتز شده در این طرح قادرند حلالیت آبی و زمان اقامت در دستگاه گوارش روغن هسته انار و دیگر ترکیبات زیست فعال چربی‌دوست را افزایش می‌دهند و موجب افزایش نفوذ آنها در سلول‌های روده شوند».


به گفته این محقق سامانه‌های غذایی غنی شده با این نانوحامل‌ها به‌ عنوان غذاهای فرا سودمند باعث تقویت سلامتی مصرف‌کننده خواهند شد.


محقق این طرح به جزئیات اجرای این طرح اشاره کرد خاطر نشان کرد: «در فاز اول تولید حامل‌های لیپیدی نانوساختار با استفاده از موم زنبورعسل و موم بره موم به‌ عنوان فاز لیپیدی جامد و روغن هسته انار به‌عنوان فاز لیپیدی مایع مورد بررسی قرار گرفت».


وی اضافه کرد: «در این راستا تأثیر ترکیب فاز لیپیدی جامد، نسبت اجزای لیپیدی مایع و جامد و همچنین غلظت مخلوط عوامل فعال سطحی بر اندازه نانوحامل‌ها و پایداری فیزیکی و شیمیایی آنها ارزیابی شد».


سلیمانیان اظهار کرد: «نتایج به دست آمده نشان می‌دهد اندازه نانو حامل‌های سنتز شده در بازه 71 تا 366 نانومتر و شاخص بس پاشیدگی این نانوذرات 0/14 تا 0/36 است که نشانگر پایداری فیزیکی مناسب آنهاست».


وی ادامه داد: «همچنین نتایج مربوط به بازدهی انکپسولاسیون نشان ‌دهنده پوشش دهی نسبتا کامل و توزیع مناسب روغن هسته انار در زمینه لیپیدی است. محصول نهایی این طرح حامل‌های لیپیدی نانو ساختار حاوی روغن هسته انار فراسودمند با خواص ضد سرطانی و ضدالتهابی است».


منبع: ایسنا


انتهای پیام/

ارسال نظر