16 تا 24 سالهها، مهمترین گروه خطر ابتلا به اعتیاد هستند/ مهمترین برنامههای وزارت بهداشت برای پیشگیری و کنترل
دکتر علیرضا نوروزی در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه هیچ گروه سنی از خطر ابتلا به اعتیاد ایمن نیست، گفت: مصرف اعتیاد عمدتا از دوران نوجوانی و جوانی آغاز میشود و چون این دوره سنی با ورود فرد به جامعه و آغاز بلوغ همراه است میتواند اثرات مخربی بر روی سلامت، روابط اجتماعی و سایر ابعاد زندگی فرد داشته باشد.
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت افزود: جوانان و نوجوانان بین سنین 16 تا 24 سال مهمترین گروه خطر ابتلا به اعتیاد در کشور محسوب میشوند، بر همین اساس به خانوادهها تاکید میشود مهارتهای فرزندپروری خود را تقویت کنند و روابط بین خود و فرزندشان را مستحکم کنند تا بتوانند بر روی فعالیت، روابط و رفتارهای فرزندان خود نظارت داشته باشند.
وی در ادامه تصریح کرد: تنوع طلبی، مخاطره جویی، تاثیر گروه همسالان و ... از جمله مهمترین دلیل گرایش جوانان و نوجوان به اعتیاد است.
نوروزی با بیان اینکه آمار اعتیاد در نوجوانان و جوانان در کشور ما نگران کننده نیست، گفت: وضعیت اعتیاد در نوجوانان و جوانان کشور ما بسیار بهتر از سایر کشورها است.
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: در بحث اعتیاد دو موضوع مهم از قبیل مصرف (استفاده گاه گاه از مواد مخدر) و اعتیاد (مصرفی که موجب عادت و ایجاد اختلال شود) وجود دارد، که آمار اعتیاد نسبت به مصرف مواد مخدر در کشور ما بسیار کم است.
وی درباره مهمترین برنامههای وزارت بهداشت در خصوص کنترل و پیشگیری مصرف مواد مخدر در نوجوانان و جوانان گفت: وزارت بهداشت قصد دارد با حمایتهای روانی و اجتماعی از مادران در معرض خطر که بارداری اول را تجربه میکنند، مراقبتهای بدو تولد کودک را آغاز کند تا رشد و تکامل روانی و عصبی کودکان به درستی انجام شود که این برنامه از سال آینده به صورت انتخابی اجرا خواهد شد.
نوروزی افزود: یکی دیگر از برنامه ما شناسایی و درمان مادرانی است که مواد مخدر مصرف میکنند که اجرای این برنامه تا حدودی آغاز شده اما از سال آینده به صورت انتخابی در جامعه برگزار میشود.
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت اضافه کرد: یکی دیگر از برنامههای وزارت بهداشت مدیریت کلاس است که با همکاری آموزش و پرورش اقدامات ظرفیتسازی آن در حال انجام است. این برنامه از سال آینده به صورت همگانی در پایههای اول و دوم دبستان برگزار میشود و قرار است طی آن معلمان رفتارهای اجتماعی مثبت کودک را تشویق و رفتارهای منفی را مدیریت کنند.
وی افزود: تجربه سایر کشورها نشان داده اجرای این برنامه نقش بسزایی در سلامت روانی نوجوانان و جوانان و کاهش آمار اعتیاد دارد.
انتهای پیام/