صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۴ - ۲۳ تير ۱۳۹۴

الاخبار: مذاکرات همچنان درگیر پیچ و خم جزئیات است

روزنامه‌ای لبنانی با بیان اینکه رهبر انقلاب اسلامی استکبار ستیزی را حتی پس از توافق هسته‌ای ادامه‌دار می‌داند نوشت «استکبارستیزی» جزئی از ماهیت انقلاب اسلامی ایران است و امکان توقف ان وجود ندارد.
کد خبر : 26447

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه «الاخبار» در گزارشی نوشت: ایران حتی باتوجه به محدودیت‌هایی که در برنامه هسته‌ای‌اش به‌وجود آمده بود، کشوری هسته‌ای شده است، ولی مهم‌تر از این موضوع آن است که کشورهای جهان به ایران به‌عنوان قدرتی منطقه‌ای و مستقل می‌نگرند.


براساس این گزارش، «الاخبار» نوشت: این قدرت منطقه‌ای اکنون و در آستانه توافق احتمالی با غرب همچنان بر استکبارستیزی علیه قدرت‌های جهانی و در راس آن‌ها آمریکا تاکید می‌کند و این، دقیقا همان چیزی است که ایران در سطوح عالی خود می‌خواهد.


این روزنامه لبنانی می‌نویسد: «استکبار ستیزی» ایران تنها به چند روش قابل ادامه یافتن است که عبارتند از:


1. خروج ماهیت برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران از تعصب و سیاست‌زدگی در چارچوب راه‌حل‌های فنی که «علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در آغاز سال جاری و در سه بند، ارائه کرده بود و همه آن‌ها منجر به ادامه حیات برنامه هسته‌ای ایران خواهد شد.


2. اجازه دادن به چین به‌عنوان هم‌پیمان ایران برای مشارکت در بازسازی بدنه نیروگاه آب سنگین اراک.


3. اعتراف به نقش ایران در مبارزه با تروریسم با حذف تحریم‌های مربوط به واردات سلاح.


4. حفظ حق ایران به صادرات سلاح به هم‌‌پیمانان خود.


5. کاهش مدت ادامه یافتن تحریم‌های مربوط به تسلیحات ایران از هشت سال به دوسال و یا حتی کمتر برطبق پیشنهاد ارائه شده به‌وسیله چین.


«الاخبار» می‌افزاید: آنگونه که گزارش شده است، آمریکا در حال برنامه‌ریزی و ارائه یک استرانژی بلندمدت برای بهبود روابط سیاسی و فرهنگی با ایران برطبق قوانین جمهوری اسلامی ایران است، اما دقیقا مشخص نیست که این گزارش‌ها تا چه حد صحت داشته باشد؟ آنگونه که مشخص است، ایران گوش به فرمان آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی همچون گذشته و پس از گام بعدی توافق هسته‌ای همچنان به مبارزه علیه سیاست‌های (خصمانه) آمریکا ادامه خواهد داد.


در این میان، مذاکرات برای دستیابی به توافق هسته‌ای میان ایران و آمریکا رو به پیچیدگی گذاشته است و در حالی‌که دستیابی به توافق هسته‌ای با این پیچیدگی‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، رهبر انقلاب اسلامی در سخنانی در جمع تشکل‌های دانشجویی تاکید می‌کنند که تهران همچنان پس از توافق هسته‌ای به استکبار ستیزی ادامه خواهد داد، موضوعی که تیر پیکان آن آمریکا را نشانه گرفته است.


آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار افزودند: استکبارستیزی جزئی از ماهیت انقلاب ما است و ممکن نیست متوقف شود.


«الاخبار» نوشت: ایران همچنان به ارسال سلاح به نیروهای فلسطینی، لبنانی، سوری، عراقی و یمنی اقدام می‌کند که این اقدام با هدف مبارزه این نیروها با گروه‌های تروریستی انجام می‌شود.


روزنامه لبنانی نوشت: «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری ایران عصر روز گذشته (یکشنبه) بسیار خوشبیبنانه گفت که در حال حاضر به قله بسیار نزدیک هستیم ولی هنوز قدم‌هایی تا رسیدن به این قله فاصله داریم. ان‌شاء الله مذاکره‌کنندگان ایرانی در این مصاف سخت و پیچیده، پیروز خواهند شد.


مذاکرات ماراتن‌گونه هسته‌ای «نتانیاهو» را نیز به واکنش واداشت تا جایی‌که وی گفت غرب در مقابل ایرانی‌ها کرنش کرد و ظریف با اعتماد به نفس اعلام کرد که مذاکرات پس از روز دوشنبه دیگر تمدید نخواهد شد. همچنین «علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که مذاکرات فنی به‌طور تقریبی پایان یافته است و در حال مرور موضوعات فنی هستیم. وی تاکید کرد: ایران برخی محدودیت‌ها که تاثیری بر روند برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای نمی‌گذارد را پذیرفته است.


«صالحی» در مصاحبه با شبکه خبری «المیادین» درباره چگونگی بازطراحی اراک گفت: پارامترهای اصلی رآکتور اراک را به گونه‌ای مشخص کردیم که نظر طرف‌ها در آن لحاظ شده است.



رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: دستاورد بزرگ دیگری که در این مذاکرات به دست آمد این است که برای بازطراحی، گروهی کاری تشکیل می‌شود که صاحب اصلی و مدیر پروژه جمهوری اسلامی ایران است ولی کمیته کاری بین‌المللی نیز تشکیل خواهد شد که مدیریت اصلی آن با چین است ولی کشورهای 1+5 از جمله آمریکا نیز می‌توانند در آن مشارکت نماید حتی کشورهایی غیر از اعضای 1+5 نیز می‌توانند در صورت تایید ایران، درون این کمیته فنی وارد شوند.








مذاکرات برای دستیابی به توافق هسته‌ای میان ایران و آمریکا رو به پیچیدگی گذاشته است و در حالی‌که دستیابی به توافق هسته‌ای با این پیچیدگی‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد

وی درباره نحوه کار ایران با این کمیته گفت: جمهوری اسلامی ایران با این کمیته قرارداد الزام‌آور برای بازطراحی منعقد می‌کند. به دلیل اینکه پس از مذاکرات «ژنو 3» فعالیت‌های ما در نیروگاه اراک کمتر شد، برای جبران این عقب‌ماندگی همکاری با کشورهای دارای فن‌آوری هسته‌ای را سرعت می‌بخشیم.


«الاخبار» نوشت: توافقی تاریخی در 100 صفحه به دقت تنظیم شده است. «رضا میر یوسفی» مشاور ظریف وزیر امور خارجه ایران و یکی از دیپلمات‌های ایرانی که در وین حضور دارد، درباره این توافق‌نامه می‌گوید موضوعات حتی به‌طور شفاهی مرور شده است و همچنان دشواری‌هایی دارد.


از سوی دیگر «جان کری» وزیر امورخارجه امریکا از برخی دشواری‌ها در سر حل موضوعات سخن گفت و تاکید کرد: معتقدیم که باید تصمیماتی حقیقی گرفته شود لذا می‌گویم که باوجود برخی مشکلات، پیشرفت‌هایی نیز داشته‌ایم.


«لوران فابیوس» وزیر امور خارجه فرانسه گفته است: مذاکرات وارد مرحله نهایی خود شده است.


این روزنامه لبنانی در پایان گزارش خود می‌نویسد: یک سلسله جنگ‌های سیاسی و روانی میان ایران و امریکا آغاز شده است تا گام به مرحله بعدی گذاشته شود. در مرحله بعدی تصمیمات در پایتخت‌های دو کشور گرفته می‌شود و آنگونه که مشخص است توافق برای تصمیم‌گیری، در تهران به شورای عالی امنیت ملی و نهاد نظارتی دیگری و در واشنگتن به کنگره آمریکا ارسال می‌شود. در دو کشور احزاب مخالفی وجود دارند که هر کدام به‌نوعی مخالفت توافق هسته‌ای هستند. در واشنگتن بسیاری از نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره از هم اکنون نسبت به تصویب توافق هسته ای ابراز تردید کرده‌اند و در ایران گرچه مخالفت‌هایی به چشم می‌خورد ولی اکثرا معتقدند که تیم هسته‌ای از اختیار کامل برای تصمیم‌گیری برخوردار است.


انتهای پیام/

ارسال نظر