صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۶ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۶
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم خبر داد:

زنگ خطر بیکاری در کشور به صدا درآمده است / رایزنی وزارت علوم و نیروهای مسلح جهت مهارت‌افزایی دانشجویان

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تاکید کرد: هشدارهای لازم در زمینه بیکاری به صدا در آمده است و با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب در این خصوص باید اقدامات فراوانی را انجام دهیم.
کد خبر : 264266

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر مسعود برومند در اجلاس سراسری معاونان پژوهش، فناوری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با اشاره به افزایش نرخ بیکاری دانش‌آموختگان نسبت به بیکاری عمومی اظهار کرد: هشدارهای لازم در این مورد به صدا در آمده است و باید برای حل آن همه تلاش و کوشش کنند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به آماری از تعداد دانشجویان و دانش‌آموختگان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیش از 4 میلیون دانشجو در سراسر کشور داریم که 115 هزار نفر از آنها دانشجوی دکتری هستند.


نرخ بیکاری دانش‌آموختگان: 18/5 درصد


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم درباره آمار بیکاری گفت: در حالی که نرخ بیکاری کل در کشور 12/8 است، نرخ بیکاری دانش‌آموختگان 18/5 درصد و در میان افراد با تحصیلات عمومی 11/7 درصد است.


برومند در این باره توضیح داد: با وجود این آمار بیکاری در کشورهای دیگر برعکس آمار ما است، بنابراین هشدارهای لازم در این زمینه به صدا در آمده است و با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب باید در این زمینه اقداماتی را انجام دهیم.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به روش‌های مقابله با چالش‌های اشتغال اشاره کرد و افزود: بهبود کیفیت کار، کاهش تصدی دولت، بهبود فضای کسب و کار، استفاده بهینه از بازارها و مدیریت صحیح همکاری‌های بین‌المللی و بهبود کیفیت نیروی کار از جمله این روش‌ها به شمار می‌آید که بهبود کیفیت کار به وزارت علوم مربوط می‌شود و ما در این زمینه باید تلاش‌های فراوانی را انجام دهیم.


برومند همچنین درباره بازنگری محتوای درسی در چارچوب نظام صلاحیت حرفه‌ای را از جمله راهکارهای افزایش اشتغال دانش‌آموختگان دانست و گفت: دوره‌های کارآموزی باید با بهره‌وری بیشتر به اجرا گذاشته شوند و من در اینجا از مسئولان دانشگاه‌ها می‌خواهم در کار گروه‌های مختلف استان‌ها حاضر شوند تا از مشکلات استان اطلاع یابند و برای رفع این مشکلات تدبیر کنند.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم از رایزنی با ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان فنی و حرفه‌ای برای رسیدن به تفاهماتی با این سازمان‌ها برای افزایش اشتغال دانش‌آموختگان از راه بالا بردن بهره‌وری همزمان با دوره سربازی و دوران دانشجویی خبر داد.


وی رصد بازار اشتغال دانش‌آموختگان و برنامه‌ریزی برای مشارکت تمام دانشگاه‌های کشور را از جمله اقدامات ضروری برای رفع این مشکل ذکر کرد و گفت:‌ دانشگاه‌ها ارکان توسعه استان‌ها هستند؛ از این رو باید نقش مهمی در کاهش بیکاری دانش‌آموختگان داشته باشند.


معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود به همکاری وزارت علوم با دیگر دستگاه‌ها برای افزایش مهارت‌افزایی دانش‌آموختگان اشاره کرد و گفت: بر این اساس مذاکراتی با سازمان نیروهای مسلح داشتیم که این مذاکرات در راستای افزایش اثربخشی خدمت سربازی در راستای توسعه توانمندی سربازان مشمول بوده است


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این مراسم قرار است تفاهم‌نامه وزارت علوم با سازمان فنی و حرفه‌ای در این زمینه‌ها با حضور وزیر علوم به امضا برسد.


در این مراسم بسیاری از معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌های سراسر کشور حضور دارند و تعدادی از آنها به بیان مشکلات، مسائل و پیشنهادات پرداختند و معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم از همه آنان خواست تا با هم‌فکری و مشورت برای حل مشکلات فارغ‌التحصیلان و دانشجویان چاره‌ای بیندیشند.


یکی از معاون پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها در این نشست خطاب به دکتر مسعود برومند بیان کرد که مهارت افزایی و ماموریت گرایی برای بسیاری از رشته‌ها وجود ندارد چرا که تعدادی از رشته‌های دانشگاهی به صورت تئوری هستند و قطعا برای مهارت‌افزایی این رشته‌ها و دانشجویان با مشکلات فراوانی در آینده مواجه خواهیم شد بنابراین باید به صورت تخصصی و کارشناسی به این رشته‌ها توجه زیادی کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر