صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۵ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۶

محقق ایرانی روش‌های جدید استتار سربازان را ابداع می‌کند

یک محقق ایرانی سعی دارد با تقلید از قابلیت تغییر رنگ بدن گونه‌ای از آبزیان، روش‌های استتار جدیدی برای سربازان در میدان جنگ بیابد.
کد خبر : 263635

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، لیلا دروی محقق ایرانی دانشگاه نورث ایسترن همراه گروهی از محققان سعی دارند با الهام از سفالوپودها روش‌های جدیدی برای استتار سربازان در میدان جنگ طراحی کنند.


دریا مکان خطرناکی است و هر آن احتمال دارد یک حیوان، دیگری را طعمه کند. بنابراین تعجبی ندارد سال‌ها است دنیای زیر آب به آزمایشگاهی بزرگ برای فناوری‌های تهاجمی و دفاعی تبدیل شده است.


یکی از بهترین روش‌های دفاعی موجودات دریایی استتار است و در این زمینه سفالوپودها نمونه مناسبی هستند. این گروه از حیوانات آبزی شامل ماهی مرکب، هکتوپیا، تفاله ماهی و ناتلوس است. آنها به محض احساس خطر می‌توانند رنگ و حتی بافت پوست خود را به سرعت تغییر دهند. این قابلیت به وسیله عضو ماهیچیه‌ای کوچکی به نام کروماتوفور در بدن سفالوپودها فعال می‌شود. این عضو حاوی صدها هزار دانه رنگی ۱۵۰ بار کوچک‌تر از قطر موی انسان است. این رنگدانه‌ها غشایی دارند که در کسری ثانیه آنها را مخفی یا آشکار می‌کند.


کروماتوفورها به رنگ قرمز، زرد، قهوه‌ای و نارنجی هستند. زیر آنها لایه‌ای از ایریدوفورها وجود دارند که نور را مانند یک آینه طبیعی منعکس می‌کنند. این نوع آبزیان با ترکیب ویژگی‌های کروماتوفور و ایریدوفورها می‌توانند تمام رنگ‌های نور را منعکس کنند.


در همین راستا دروی و گروهش برای تقلید از این مکانیسم گرانول‌های رنگدانه را جداسازی و بررسی کردند. آنها متوجه شدند می‌توان این گرانول‌ها را طبقه‌بندی و دوباره تنظیم کرد تا طیف رنگی متنوعی ساخت.


در مرحله بعد از این گرانول‌ها برای ساخت فیلم‌های بسیار نازک و فیبرهای توری با رنگ‌های مختلف استفاده شد. پس از اضافه کردن لایه ای آیینه‌ای به این فیلم و توری‌ها، نور رنگی منعکس شد. به گفته دروی در آینده از این ویژگی برای طراحی سلول‌های خورشیدی استفاده خواهد شد.


اما هم اکنون مهم‌ترین استفاده آن در حوزه نساجی است. با کمک این رنگدانه‌ها می‌توان گجت‌های پوشیدنی، نمایشگر‌های انعطاف‌پذیر و پارچه‌هایی تولید کرد که قابلیت رنگ پذیری بهتری دارند. به عبارت دیگر این فناوری به سربازان کمک می‌کند بهتر استتار کنند.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر