صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۳ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۶
مدیرکل آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد؛

آغاز انتخاب مدیران مدارس از بین معلمان/ شایسته سالاری جایگزین انتصابات مدیران مناطق می شود

مدیرکل آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش از آغاز انتخاب مدیران مدارس از بین معلمان و فرهنگیان خبر داد و گفت: استان های پایلوت تا پایان هفته باید نیازهای خود را در سامانه اعلام کنند.
کد خبر : 263624

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عظیم محبی، مدیرکل آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش در استودیو الفبا در خصوص جزئیات طرح انتخاب مدیران مدارس از بین معلمان کاندیدای مدیریت و واجد شرایط، گفت: مهم‌ترین موضوع در آموزش و پرورش فرآیند انتخاب مدیران مدارس است. مدرسه کانون تعلیم و تربیت است؛ برای اینکه مدرسه بتواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد، نیازمند مدیران شایسته هستیم که صلاحیت عمومی، تخصصی و حرفه‌ای داشته باشند.


وی افزود: از سال‌های گذشته فرآیند انتخاب بوده اما از زمان وزارت بطحایی این فرآیند مورد اصلاح قرار گرفت و دستورالعمل جدیدی تعریف و به استان‌ها ابلاغ شد. افراد واجد شرایط باید در سامانه ثبت‌نام کند که در این بخش رزومه افراد دارای ۲۰۰ امتیاز است و در مرحله بعد خوداظهاری کاندیدا در کمیته بررسی و در صورت تایید وارد مرحله آزمون می‌شوند.


محبی یادآور شد: منابع آزمون مشخص شده ‌که از جمله آن می‌توان به سند تحول، علم مدیریتی و ... اشاره کرد که این مرحله نیز ۲۰۰ امتیاز دارد و افرادی که حداقل ۶۰ امتیاز بگیرند، وارد مرحله مصاحبه می‌شوند. مصاحبه ۴۰۰ امتیاز دارد که در نهایت براساس مدارک و توانمندی‌ها نوع مدرسه انتخاب می‌شود. در حال حاضر به استان‌های پایلوت اعلام شده تا آخر هفته نام مدارسی که مدیرانی آن تا پایان مهر تغییر می‌کند را در سامانه اعلام کنند تا نیازسنجی انجام شود.


زمان برگزاری آزمون سنجش مدیران


وی بیان کرد: پس این مرحله، معلمان و مسئولانی که خود را واجد شرایط می‌دانند ثبت نام می‌کنند و در خرداد ۹۷ آزمون برگزار خواهد شد.


مدیرکل آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش در خصوص نحوه برگزاری آزمون، گفت: آزمون به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. این اقدام آغاز شایسته سالاری است و فرصتی ایجاد شده که ما بتوانیم استعدادهای مدیریت را کشف کنیم.


محبی افزود: افراد می‌توانند در سامانه اینترنتی به نشانی entekhab.medu.ir ثبت نام را انجام دهند.


مدیرکل آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه امروز اسامی منابع به کاندیداها اعلام می‌شود، تصریح کرد: علاوه بر آزمون، توجه ویژه‌ای نیز به مصاحبه شده است زیرا مصاحبه کار تخصصی است، ممکن است فردی با مطالعه خوب صرفا در آزمون پذیرفته شود اما باید در مصاحبه فرد به لحاظ مختلف مورد سنجش قرار بگیرد تا تمام ابعاد وی مشخص شود. صرفا انتخاب نباید بر اساس علم و آگاهی باشد و مسائل فنی، گفتمان، تفکرهای مدیریتی و ... نیز مورد بررسی قرار بگیرد.


وی درباره تاثیر رزومه در انتخاب افراد بیان کرد: سابقه فعالیتی بسیار مهم است و باید فردی انتخاب شود که به تمام مسائل آگاه باشد. البته در این مرحله می‌توان افراد دارای سابقه مدیریتی نیز مجدد مورد سنجش قرار گیرند.


وی افزود: افرادی که دارای سابقه مدیریتی هستند در این مرحله ممکن است امتیاز بیشتری کسب کنند اما بررسی سوابق علمی، تفکر مدیریتی و ... تنها معیار انتخاب است.


مدیرکل آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: قرار است این طرح در مناطق مرکزی استان‌ها انجام شود و ممکن است در سال اول با مشکلاتی مواجه شویم اما این برنامه باید تبدیل به فرهنگ شود.


محبی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی براینکه آیا معلمان می‌توانند مدیران موفقی باشند، افزود: ما به دنبال افراد شایسته‌تر هستیم و فرد کاندید باید امتیازات را کسب کند. در حال حاضر شرایط برای کاندیدا شدن برای تمام فرهنگیان مهیا شده است.


وی در خصوص فاکتورهای انتخابات و احتمال انتخاب افرادی غیر از معلمان، گفت: اگر فردی از اداره کل شرایط داشته و داوطلب شود این منافاتی ندارد اما باید گفت فردی می تواند شرکت کند که حداقل ۴ سال به بازنشستگی داشته باشد و پایین‌تر از لیسانس هم نباشد.


وی افزود: اطلاعات افرادی که در آزمون پذیرفته و در مصاحبه حداقل امتیاز را کسب می‌کنند در بانک اطلاعاتی ثبت و ذخیره می‌شود تا طی سال‌های آینده در صورت نیاز به مدیر بتوانیم از بین آنها فرد مناسب را انتخاب کنیم.


مدیرکل آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش در خصوص تحقیقات سابقه افراد کاندیدا، خاطرنشان کرد: بررسی توسط حراست و مصاحبه انجام می‌شود اما در صورت نیاز تحقیق میدانی هم انجام می‌شود.


محبی با توجه به ایجاد فضای رقابتی در مدارس برای کسب مقام مدیریت، افزود: این امر موجب رقابت می‌شود اما ما به دنبال افراد شایسته هستیم.


وی درباره اعضای کمیته انجام دهنده مصاحبه از افراد پذیرفته شده در آزمون، گفت: اعلام شده کمیته انتخاب و انتصاب باید متشکل از نماینده پشتیبانی، پرورشی، آموزشی باشد و علاوه بر اینها یک نفر دارای علم مدیریت حتی خارج از فضای آموزش و پرورش و یک نفر صاحب تجربه مدیریت مدرسه باشد.


وی افزود: مسئولان بر تمام فرآیندهای انتخاب و مصاحبه نظارت خواهند کرد تا روابط منجر به انتخاب نشود و بتوانیم در شایسته سالاری موفق باشیم.


به گفته مدیرکل آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش، در کسب امتیاز، داشتن مدرک تحصیلی مرتبط موثر است که اولویت اول با افرادی که دارای مدرک مدیریت آموزشی باشند.


محبی یادآور شد: این طرح در بسیاری کشورها انجام شده و ما نیز در سطح فرهنگیان نظرسنجی انجام دادیم تا اطلاعات به روز و دقیق داشته باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر