صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۶ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
سخنگوی قوه‌قضاییه خبر داد؛

صدور کیفرخواست برای یکی از عاملان حوادث خیابان پاسداران/ افزایش اتهامات احمدی‌نژاد/ دشمن به دنبال نفوذ در تصمیم‌سازی‌های کشور است

معاون اول و سخنگوی قوه‌قضاییه از صدور کیفرخواست برای یکی از عاملان حوادث خیابان پاسداران خبر داد و اعلام کرد: محاکمه این فرد و سایر افراد دخیل در این حوادث به زودی آغاز می‌شود.
کد خبر : 263400

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در یکصدو بیست و پنجمین نشست خبری سخنگوی قوه‌قضاییه در خصوص حوادث اخیر گفت: عده‌ای قانون شکن که تظاهر به دیانت و طریقت می‌کنند در خیابان پاسداران، حادثه آفریدند، امنیت را به خطر انداختند، مردم را به رعب انداختند و تعرض مستقیم به پاس‌یاران امنیت صورت گرفت و تعدادی از جان بر کفان نیروی انتظامی و بسیج در اثر شرارت داعش‌گونه اینها، شهید شدند.


وی افزود: 99 درصد مردم و مسئولین درخواست داشتند که قوه‌قضاییه فوری با عاملان برهم زدن محیط برخورد کند؛ نیروهای امنیتی و انتظامی تعدادی از عوامل اینها را بازداشت کردند که در همین راستا، معاونان دادستان، قاضی و بازپرس‌های ویژه‌ای به این امر اختصاص یافتند. از بعد از ظهر دوشنبه 30 بهمن تا چهارشنبه کیفرخواست یکی از این افراد صادر شد و امروز هم به دادگاه ارجاع شد و در کمترین زمان، محاکمه وی شروع خواهد شد.


محسنی اژه‌ای با بیان اینکه این پرونده در کمترین زمان ممکن به لحاظ قانونی رسیدگی و محاکمه او شروع خواهد شد، به بیان توضیحاتی در این زمینه پرداخت و افزود: هر پرونده‌ای که تشکیل می‌شود، ممکن است در ذهن برخی از افراد باشد که چون این جرم روشن است و مجرم اقرار نیز کرده است، چرا باید حتی یک روز هم معطل شود؛ یعنی جرم محرز، جنایت روشن و فرد نیز اقرار دارد؛ شواهد و قرائن نیز موجود است؛ پس چرا حتی باید یک روز یا یک هفته نیز معطل شود.


وی این موضوع را نشات گرفته از آیین و مقررات دادرسی دانست و تصریح کرد: یکسری محدودیت‌هایی از لحاظ قانونی داریم که بازپرس، قاضی، دادستان، دادگاه بدوی و دادگاه تجدیدنظر -اگر به مرحله تجدیدنظرخواهی برسد- از لحاظ قانونی الزام دارند که برخی فواصل زمانی را رعایت کنند؛ بنابراین دست قاضی نیست که حتی اگر برایش محرز باشد، همان روز بتواند پرونده را به دادگاه ارسال کند یا دادگاه بتواند همان روز محاکمه را آغاز کند.


سخنگوی قوه قضاییه بیان داشت: مقرراتی وجود دارد که بازپرس ملزم به رعایت آنهاست و اگر آن‌ها را رعایت نکند، خاطی است و فردا به‌خاطر همان جهاتِ شکلی، مرحله تجدیدنظرخواهی می‌تواند آن را نقض کند.


معاون اول دستگاه قضا گفت: پرونده وقتی کیفرخواستش صادر شد، این کیفر خواست باید ابلاغ شود. وقتی به دادگاه رفت در دادگاه نیز همینطور باید ابلاغ صورت گیرد و در چنین اتهاماتی اخذ وکیل الزامی است و اگر چنانچه محکوم‌علیه وکیلی داشته باشد، آن را معرفی می‌کند و اگر نه باید الزاماً وکیل تسخیری برای وی گرفت و نمی‌شود دادگاه بدون حضور وکیل تعیینی یا تسخیری رسیدگی را شروع کند.


محسنی اژه‌ای با اشاره به فرآیند‌های زمانی یک محاکمه خاطرنشان کرد: قانون برای این فرایند، زمان قرار داده است که حداقل‌های آن را باید رعایت کرد و نمی‌توان از حداقل آن گذشت.


وی افزود: وقتی دادگاه شروع شد، باز فرایند خاص خود را دارد و دادگاه بدوی وقتی حکم داد، اگر چنانچه مورد اعتراض قرار نگرفت، حکم قطعی می‌شود و محکوم‌علیه و وکیل او می‌گویند که ما اعتراض نداریم؛ اما اگر اعتراض کنند، باز در آنجا قانونگذار یک فرجه زمانی قرار داده است که رعایت آن الزامی است و قبل از پایان مدت ۲۰ روز امکان ندارد که بتوان پرونده را به دادگاه تجدیدنظر ارسال کرد. البته اگر چنانچه زودتر اعتراض کردند، می‌شود؛ اما اگر زودتر اعتراض نکردند، این امکان وجود ندارد.


سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: نهایت تلاش‌ها برای اینکه در فرجه‌ای که قانون اعلام کرده، حداقلی که ممکن است رعایت شود و همچنین رعایت انصاف و حق صورت می‌گیرد.


معاون اول دستگاه قضا خاطرنشان کرد: البته نه تنها در رابطه با این فرد که مشخصاً افرادی را شهید کرده است و یا افراد دیگری که افراد ما را شهید کرده‌اند، بلکه تمام کسانی که در این جرم و جنایت به نحوی از انحاء شرکت، مباشرت و معاونت و سببیت داشته‌اند، تحت تعقیب قرار گرفته و یا می‌گیرند و محاکمه خواهند شد؛ چه بسا افرادی هستند که هنوز دستگیر نشده‌اند و اگر افراد دیگری در صحنه حضور داشتند و محرکین و مسببین این قضایا بودند، آنها هم شناسایی و تحت تعقیب قرار می‌گیرند.


محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگاری در رابطه با تعداد بازداشت‌شدگان آشوب‌های خیابان پاسداران نیز گفت: در ساعات و روز اول تعداد قابل توجهی دستگیر می‌شوند؛ معمولاً در درگیری‌های خیابانی اینگونه است؛ اما بعداً از این افراد بازداشت‌شده تحقیق صورت می‌گیرد و کسانی که ادامه بازداشت آنها ضرورتی نداشته باشد و یا اگر احیاناً افرادی بی‌گناه دستگیر شده باشند، آزاد می‌شوند و لذا تعداد بازداشتی‌ها کم و زیاد می‌شود و انشاء‌الله وقتی نهایی شد و تمام کسانی که باید قرار مجرمیت برای آن‌ها صادر شود، مشخص گردید، اطلاع‌رسانی خواهد شد.


وی تأکید کرد: افرادی که آزاد می‌شوند، دو دسته هستند: یک دسته کسانی هستند که ممکن است واقعاً بی‌گناه باشند و دسته دوم افرادی هستند که مجرم‌اند؛ ولی الزاماً ضرورتی وجود ندارد که در زندان باقی بمانند. به عنوان مثال افراد جزئی ممکن است باشند که می‌شود با یک قرار مناسب آزاد شوند؛ بنابراین وقتی پرونده مقداری جلو رفت، اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار خواهم داد.


وی در خصوص برخی اظهارات در خصوص ضرب و شتم دراویش توسط پلیس هم توضیح داد: عده‌ای افراد که در مقابل مردم و پلیس می‌ایستند، و در مقابل دستگیری هم مقاومت می‌کند، پلیس هم به شهادت می‌رسانند، ممکن است از ناحیه پلیس یا مردم اقداماتی صوررت گرفته باشد.


سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وزیر ارتباطات اخیراً گفته است که اطلاعات شخصی کاربران توسط اپراتور‌ها دزدیده شده است و آیا این پرونده به دستگاه قضایی ارجاع شده است یا خیر و آیا قوه قضائیه به‌عنوان مدعی‌العموم به این موضوع ورود می‌کند، تصریح کرد: اگر مواردی را اعلام کرده و یا می‌خواهند اعلام کنند و عنوان مجرمانه‌ داشته باشد، حتما رسیدگی خواهد شد. وقتی وزارت ارتباطات اعلام کرد، باید دید که منظور از این دزدی چیست و آیا وظیفه مدعی‌العموم هست یا خیر؛ ولی تا جایی که بنده خبر دارم، هنوز چیزی به قوه قضائیه ارسال نشده است.


تکذیب دستگیری مدیران رده بالای بانک مرکزی


وی در خصوص سوالی در مورد دستگیری مدیران رده بالای بانک مرکزی گفت: مدیران بانک مرکزی نه اما مسئول سابق حراست بانک مرکزی پرونده‌ای دارد که با قرار وثیقه آزاد است. یکی از کارمندان بانک مرکزی هم به اتهام مالی بازداشت شده بود که اکنون با وثیقه آزاد است


ارسال گزارشات تخلفات شهرداری سابق به قوه قضاییه


وی در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به تخلفات شهرداری سابق گفت: گزارش اولیه‌ای از سوی شهرداری تهران به دستگاه قضایی ارجاع شده که بنابر ترتیبات قانونی به بازپرسی ارجاع می‌شود که رسیدگی می‌شود.


تغییری در پرونده احمدی‌نژاد حاصل نشده است


محسنی‌اژه‌ای در خصوص آخرین وضعیت پرونده احمدی‌نژاد توضیح داد: می‌دانم که توضیحات من قانع کننده نیست اما تغییری در این پرونده حاصل نشده است و تنها تغییر این است که عناوین جدیدی برای اتهامات قبلی اضافه شده است.


وی تاکید کرد: این صحیح نیست که کسی که سابقه مدیریت کشور را دارد، این اظهارات خلاف شرع و قانون را بیان کند که به طور قطع، در وقت مقتضی به این اتهامات رسیدگی خواهد شد.


خبرنگاری در خصوص اطلاعیه پلیس مبنی بر اعلام مجازات کشف حجاب و تشویق به کشف حجاب طی روزهای گذشته سوال کرد که سخنگوی قوه‌قضاییه در پاسخ گفت: اطلاعیه پلیس در خصوص مجازات کشف حجاب از آنجا که بازخوانی قانون و عنوان ماده قانونی است، منعی ندارد اما اگر کسی بخواهد عنوان اتهامی و تشخیص مصداق را در خصوص کسی تعیین کند، این تنها در صلاحیت قوه‌قضاییه و قاضی است و کسی حق ورود به این رسیدگی را ندارد.


وی توضیح داد: راه‌اندازی مرکز فساد و فحشا یک جرمی دارد، تشویق به فساد و فحشا جرم دیگری است و گاهی فرد مرتکب فعل حرام که این هم جرم دیگری دارد؛ بیان قانون و عناوین قانونی منعی ندارد اما تعیین مصداق بر فرد خارجی، تنها در صلاحیت قاضی است.


مردم در هنگام سرمایه‌گذاری‌ها دقت کنند


محسنی اژه‌ای در خصوص فرار یکی از کلاهبرداران به خارج از کشور گفت: بارها از مردم درخواست شده است که موقع سرمایه‌گذاری توجه کنند و سرمایه خود را در خصوص کسانی که وعده‌های واهی می‌دهند، قرار ندهند. مردم به اینها اعتماد می‌کنند و بعد از قوه قضاییه انتظار دارند.


وی تاکید کرد: گاهی فرد پس از کلاهبرداری از کشور خارج می‌شود و عمدتا هم پلیس اینترپل همکاری نمی‌کند. یا گاهی فرد دستگیر می‌شود، اما مالی از وی کشف نمی‌شود یا اگر هم مالی کشف شود، کفاف بدهی را نمی‌دهد. در اینجا قوه‌قضاییه چه کار باید بکند؟ وقتی مالی نیست، قوه قضاییه چگونه زیان را جبران کند؟


تعداد افراد دستگیر شده در پرونده های جاسوسی زیاد نشده است


سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه طبق اعلام دادستانی تهران تا پایان شهریور بیش از ۷۰ نفر محکوم به جاسوسی در زندان های تهران تحمل کیفر می کنند آخرین آمار این زندانیان چه تعداد است و چرا زیاد شده است؟ گفت: تعداد افراد دستگیر شده در این خصوص زیاد نشده است.


وی افزود: افرادی از خیلی سال قبل محکوم شدند و در زندان هستند. برخی از این افراد نیز آزاد شده‌اند.


اژه ای گفت: عده دیگری هم تحمل کیفر می‌کنند که مربوط به سالیان قبل است و خیلی مربوط به دو سال اخیر نمی‌شود.



هیچ فرد خارجی در پرونده جاسوسان محیط زیست دستگیر نشدند


وی در خصوص همکاری برخی در پرونده جاسوسی محیط زیستی و مرحوم سید امامی گفت: سه نفر اخیرا در استان هرمزگان دستگیر شدند اما هیچ فرد خارجی در این پرونده دستگیر نشدند.


وی تاکید کرد: تردید نکنید که بحث نفوذ جدی است؛ به خصوص کشورهای غربی از جمله آمریکا و اسرائیل به دنبال نفوذ در کشور ما هستند. همه آنها به دنبال جمع‌آوری اطلاعات نیستند بلکه گاهی اطلاعات هم می‌دهند تا در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها مداخله کنند.


محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص پخش مستندی در خصوص مرحوم سید امامی در تلویزیون گفت: یک فردی که استاد دانشگاه بوده، معروف هم بوده، به اتهامی دستگیر شده، بعد خودکشی کرده است. اگر گفته نشود که اتهام این فرد چه بوده، شاید به ضرر این فرد هم باشد. بنابراین صرف اینکه گفته شود فردی که خودکشی کرده و چنین بوده، اتهامش این بوده است. این اشکال ندارد.


وی در خصوص‌اظهار نظر هایی مبنی بر اینکه گفته می شود سیدامامی مسئول پروژه انتقال آب بوده است که این طرخ هم صهیونیستی بوده است که علیرغم مخالفت ها این پروژه اجرا شده است گفت: نباید در این پرونده‌ها گمانه زنی کرد و باید رویه قانونی طی شود.


سخنگوی قوه‌قضاییه گفت: با این حال نفوذ مسئله‌ای جدی است که در راس آن آمریکا و اسراییل قرار دارند و باید به آن توجه کرد. فرض کنید فردی می خواهد اقدام به عکس برداری از برخی مناطق کند، یا در بیابان یا برخی مناطق اقداماتی انجام دهد، طبیعی است که این افراد باید پوشش خود را عوض کند. در رابطه با پرونده مطرح شده باید گفت که برخی گزارش های واقعی در قالب فعالیتهای محیط زیستی انجام شده است.


وی افزود: نکته بعدی این است که ممکن است تمام افرادی که در یک موسسه محیط زیستی فعالیت دارند از ماهیت پوششی بودن و ماموریت آن خبر نداشته باشند.


وی تصریح کرد: اینکه این پرونده دقیقا به کجا متصل می شود باید صبر کرد و بررسی دقیق انجام داد.



آخرین وضعیت پرونده اختلاس در وزارت نفت


محسنی اژه ای در خصوص آخرین وضعیت پرونده اختلاس در وزارت نفت گفت: ۱۲ نفر تفهیم اتهام و سه مدیر بازداشت شدند. 70 میلیارد تومان از اموال فرد فراری از جمله ۱۴ آپارتمان و ۲۵ قطعه زمین و چندین خودروی لوکس شناسایی شده است. اموالی هم این فرد در خارج داشته است که سعی بر شناسایی آن داریم. تلاش می شود با اقدامات حقوقی این فرد به کشور بازگردانده شود. شنیده ام این فرد دو تابعیتی است.


وی در پاسخ به این سوال که اینکه بازداشت این فرد در حالی است که وزارت اطلاعات می گوید دوتابعیتی نداریم گفت: متاسفانه خلاف فلسفه قانون برخی اقدام به استخدام و به کارگیری مشاوران دوتابعیتی می کنند. افرادی تحت عنوان اینکه استخدام دولتی نیستند به کار گرفته می‌شود.


محسنی اژه ای در خصوص اینکه آخرین وضعیت پرونده متهمان ارزی به کجا رسید؟ گفت: این پرونده هنوز به دادگاه نرفته است. حساب ۹۱ نفر مسدود شده اما آمار حساب‌ها بیش از این تعداد است. بیش از ۳۷ میلیارد تومان موجودی مسدود شده است که در خبرها گردش مالی و موجودی به اشتباه یکسان گرفته شده است.


وی افزود: تعدادی بازداشت وتعدادی با قرار وثیقه آزاد شدند اگر تخلفی از سوی بانک مرکزی باشد بررسی می شود.


محسنی اژه ای در واکنش به اینکه شب گذشته از خروج محمد خاتمی برای شرکت در مراسم هشتادمین سال تأسیس کتابخانه ملی ممانعت به عمل آمده و آیا محدودیت سه ماهه تمدید شده است؟ گفت: از اصل ماجرا خبری ندارم و دادستانی ویژه روحانیت تصمیم گیرنده در این رابطه است.


دادستانی کل کشور به تازگی دفتری در وزارت اطلاعات راه اندازی نکرده است


وی در خصوص اینکه شنیده شده است دادستانی کل کشور دفتری را در وزارت اطلاعات راه اندازی کرده است، گفت: این موضوع صحت ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر