صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۶ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۶

کاهش بودجه ۹۷ بیمه سلامت/ پایگاه بر خط بیمه‌شدگان راه‌اندازی می‌شود

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به ایجاد پایگاه بر خط بیمه‌شدگان گفت: در سال ۹۷ میزان زیان انباشته و بدهی ما به ۸۵۰۰ تا ۹۰۰۰ میلیارد تومان افزایش می‌یابد و باید طی ۶ ماه علاوه بر ایجاد این پایگاه نظام استحقاق سنجی را نیز ایجاد کنیم.
کد خبر : 263389

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، طاهر موهبتی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در نشست خبری با اصحاب رسانه به یکی از چالش‌های جدی بیمه‌ها در تمام دنیا به ویژه بیمه سلامت اشاره و بیان کرد: بحث تامین منایع مالی پایدار همواره یکی از چالش‌های جدی بیمه‌هاست که البته محدود و منحصر به ایران نیست اما این چالش بیشتر در بیمه سلامت مورد توجه قرار می‌گیرد زیرا ۹۵ درصد منابع‌مان از سوی دولت تامین می‌شود.


وی با اشاره به بدهی این سازمان و تدابیر صورت گرفته در سال 95 گفت: در صورتی که 8 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در سال 95 عرضه نمی‌شد بدهی و زیان انباشته سازمان بیمه سلامت به ۱۴ هزار میلیارد تومان افزایش می‌یافت.


موهبتی با تاکید بر رویکرد مدیریت هزینه‌ها در سازمان بیمه سلامت ایران یادآور شد: این رویکرد در سال‌های اخیر در دستور کار ما قرار گرفته است البته ثمرات مدیریت هزینه در سال‌های آینده نمود پیدا می‌کند و نمی‌توان گفت با مدیریت هزینه می‌توان از ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینه‌ها جلوگیری کرد.


مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه در سال ۹۷ میزان زیان انباشته و بدهی ما به ۸۵۰۰ تا ۹۰۰۰ میلیارد تومان افزایش می یابد، افزود: هم اکنون سازمان بیمه سلامت تخصیص ماه دوازدهم را دریافت کرده، اما پرداخت‌مان در تیر ماه امسال است برهمین اساس هشت ماه از سال ۹۶ باقی می‌ماند که با ماه پایانی سال ۹۶ تسویه می‌شود. البته برای این هشت ماه، ماهی ۱۱۴۰ میلیارد تومان برایمان هزینه دارد که حدود ۱۳۰۰ ملیارد تومان هزینه برای ما در بر دارد و امیدواریم با مدیریت هزینه کاهش پیدا کند.


موهبتی اظهار کرد: بر اساس مصوبه مجلس ۷۵۰۰ میلیارد تومان اسناد خزانه با بازپرداخت حداکثر سه سال برای پرداخت بدهی‌ها به سازمان داده شود که در نهایت این عدد به ۴۷۵۰ میلیارد تومان کاهش خواهد یافت تا بتوانیم بخشی از بدهی‌های خود را پرداخت کنیم البته این اقدام هم نمی‌تواند کاستی‌های ذاتی بودجه‌ای ما را تامین کند.همچنین باید در نظر داشته باشیم که عرضه اوراق به مراکز طرف قرارداد گرچه ایده‌آل سازمان‌های بیمه نیست و نمی‌توان به داروخانه‌ها یا مراکزی که اقتصاد کوچکی دارند اوراق پرداخت کرد، اما این امکان نیز یک گام رو به جلو قلمداد می‌شود زیرا هیچ پولی نداشتن و داشتن اوراق یک انتخاب است.


نگرانی بیمه سلامت از بودجه 97


مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با تاکید بر اینکه همچنان نگرانی‌های ما از بودجه ۹۷ادامه دارد، افزود: براساس یکی از مصوبات مجلس در سال ۹۷ برای سازمان بیمه سلامت، بیمه شدگان رایگان نباید به بخش خصوصی مراجعه کنند، با مصوبه مجلس در سال ۹۷ که جمعیت ۳۴ میلیونی بیمه شدگان را در برمی‌گیرد باید به مراکز دولتی مراجعه کنند. البته در تلاشیم تا در جریان تصویب بودجه این موضوع چالش بسیاری برای بیمه شدگان ایجاد نکند.


موهبتی با تاکید بر اینکه هیچ تغییری در بیمه رایگان اتفاق نیفتاده است و کماکان تمدید آن به روال سابق وجود دارد، افزود: کسانی که از خدمات بیمه رایگان بهره‌مند می‌شوند بضاعت مالی برای پرداخت حق بیمه ندارند، اما علی رغم اینکه هم اکنون فقط ۱۱ درصد از روستاییان توانایی پرداخت حق بیمه ندارند، اما ۱۰۰ درصد روستاییان تحت پوشش بیمه رایگان قرار دارند.


ایجاد پایگاه بر خط بیمه شدگان


وی با اشاره به مصوبه دیگر مجلس برای سازمان بیمه سلامت مبنی بر ایجاد پایگاه بر خط بیمه شدگان گفت: در بند چ قانون برنامه ایجاد این پایگاه مورد توجه قرار گرفته بود اما ابهاماتی داشت و ضمانت اجرایی کافی نیز وجود نداشت. براساس قانون همه سازمان‌های بیمه‌ای و دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند اطلاعات برخط خود را در اختیار پایگاه جمعیتی قرار بدهند و ما موظف هستیم امکان دسترسی برخط این سازمان‌ها را فراهم کنیم.


وی ادامه داد: امیدواریم این مصوبه به قانون تبدیل شود؛ از طرفی باید بتوانیم نظام استحقاق سنجی را پیاده کنیم که امیدواریم بتوانیم این کار را در حوزه بستری و حداقل برای احراز هویت در چند استان به صورت پایلوت انجام دهیم.


موهبتی تاکید کرد: باید طی ۶ ماه علاوه بر ایجاد این پایگاه٬ نظام استحقاق سنجی را نیز ایجاد کنیم. در نظام استحقاق سنجی گفته می‌شود اولا آیا فرد بیمه شده خودش خدمت را دریافت می‌کند٬ دوما آیا بیمه از لحاظ زمانی معتبر است و سوم این‌که چه خدمتی می‌تواند دریافت کند. بنابراین بخش‌های دارویی و درمانی مکلف شدند که برای ارائه خدمت از این پایگاه جمعیتی استحقاق سنجی را انجام بدهند البته تحقق این امر نیازمند کمک سازمان‌های بیمه‌گر دیگر است٬ سازمان‌های بیمه‌گر باید اطلاعات خود را ارائه کرده و از بخشی نگری صرف نظر کنند. همچنین تاکید شده که باید ابزارهای الکترونیکی جایگزین دفترچه باشد٬ اما این‌که فکر کنیم دفترچه حذف می‌شود٬ این طور نخواهد بود.


کاهش بودجه ۹۷ بیمه سلامت


موهبتی با تاکید بر خریدهای راهبردی تا سقف اعتبارات سازمان بیمه سلامت گفت: با توجه به محدودیت بودجه در سال 97 باید در چارچوب بودجه خرید خدمت کنیم و همچنین باید در نظر داشته باشیم که بودجه سال ۹۷ سازمان بیمه سلامت نسبت به عملکرد بودجه ۹۶ کاهش یافته است و نسبت به تخصیص بودجه ۹۶ هم سه الی چهار درصد کاهش داشته‌ایم که این موضوع در خرید راهبردی برایمان مشکل ایجاد می‌کند.


وی ادامه داد: متاسفانه اگر بخواهیم در بودجه سال ۹۷ خرید کنیم باید خریدهایمان را به میزان ۱۰ تا ۱۵ درصد از بخش‌های دولتی و غیر دولتی و خصوصی کاهش دهیم که در این صورت جامعه دچار چالش می‌شود و اگر هم سقف را رعایت نکنیم صندوق‌هایمان دچار چالش خواهند شد و در هر دو صورت متهم می‌شویم.


موهبتی با اشاره به اینکه حتی با مدیریت هزینه‌ها نیز نمی‌توان کاهش بودجه‌ را جبران کرد، افزود: امیدوارم بتوانیم تصمیمی بگیریم تا اقدامات‌مان به خوبی پیش رود. در این زمینه با انجمن‌ها، نظام پزشکی و ... در راستای تمهیداتی برای مدیریت هزینه تعامل می‌کنیم و تلاش می‌کنیم با رعایت قوانین، بتوانیم بهترین خدمات را به مردم و به ویژه نیازمندان ارائه کنیم زیرا هدف نهایی بیمه سلامت حفاظت مالی از افرادی است که توانایی لازم را ندارند.


رفع همپوشانی‌های بیمه‌ای


وی در مورد رفع همپوشانی‌های بیمه‌ای نیز که یکی دیگر از مصوبات مجلس بوده است، افزود: با توجه به اینکه براساس این مصوبه باید نسبت به حذف همپوشانی‌ها اقدام کنیم هم اکنون دستورالعمل این کار را تدوین کردیم و همپوشانی‌های سازمان بیمه سلامت با سازمان تامین اجتماعی احصا شده که بر اساس آن بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار همپوشانی در بیمه شدگان فعال داشتیم که دو میلیون و ۵۰۰ هزار مورد آن در روستاییان است.


موهبتی به روش‌های دیگر رفع هم‌پوشانی اشاره و بیان کرد: در زمان صدور دفترچه اولیه، در زمان تمدید یا تعویض دفترچه نیز می‌توان این اقدام را انجام داد. البته مدت اعتبار برخی دفترچه‌ها نیز طولانی است می‌توان در زمان دریافت خدمت هم نسبت به رفع همپوشانی اقدام کرد، متاسفانه با به دلیل نبود سیستم استحقاق سنجی امکان چنین اقدامی وجود ندارد و به محض استقرار این نظام می‌توانیم در زمان دریافت خدمت نسبت به رفع همپوشانی‌ها اقدام کنیم.


وی در مورد تدابیر بیمه سلامت ایران در مورد عدم ارائه خدمت به بیمه شدگان رایگان در مراکز خصوصی گفت: مراکز دولتی ظرفیت ارائه خدمت به 34 میلیون ایرانی را ندارد اما باید شرایط بیمه شدگان را در نظر بگیریم تا در صورت اجرای این مصوبه برای آنان مشکلی ایجاد نشود و دستگاه‌های نظارتی باید منافع عمومی مردم و کشور را در نظر بگیرند.


موهبتی ادامه داد: در صورتی که بیمه شدگان رایگان ناتوان دفترچه بیمه ایرانیان را دریافت کنند و ماهانه ۲۰ هزار تومان پرداخت کنند اقدام بسیار مثبتی است زیرا کیفیت خدمات افزایش می‌یابد و ما با ذخیره منابع می‌توانیم بدهی‌های خود را به موقع پرداخت کنیم بنابراین باید یارانه‌های حوزه سلامت هم هدفمند شوند و فقط برای محرومین هزینه شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر