صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۳ - ۱۲ تير ۱۳۹۴

دلیل پیشرفت مذاکرات از دید استاد دانشگاه ماساچوست آمریکا

مدیر بخش مطالعات خاورمیانه دانشگاه ماساچوست با بیان اینکه کفایت و کارآمدی تیم مذاکره کننده ایران عامل اصلی پیشرفت گفت‌وگوهای هسته‌ای بوده است، گفت: رسیدن به توافق میان ایران و آمریکا به نفع کشورهای منطقه و جهان خواهد بود.
کد خبر : 26328

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، دیوید مدنیکوف در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا با بیان این مطلب افزود: سوءتفاهم‌ها و کدورت‌های زیادی میان ایران و آمریکا و برخی کشورهای غربی وجود دارد، در عین حال بسیاری از سیاستمداران این کشورها یقین دارند توافق هسته‌ای می‌تواند راه را برای از میان برداشتن این سوء تفاهم‌ها هموار کند.


وی ادامه داد : موضوع هسته‌ای ایران به دلیل برخی سوء تفاهم‌های آمریکا و کشورهای غربی به یک بحران تبدیل شده و نگرانی‌هایی را در این باره به وجود آورده است.


مدیر بخش مطالعات خاورمیانه دانشگاه ماساچوست تصریح کرد: به اعتقاد من این نگرانی‌ها در برخی از سیاست‌های خارجی دولت گذشته و اظهارات برخی مقامات سیاسی ایران ریشه دارد که با کمی تلاش امکان از میان برداشتن آن‌ها میسر است.


مدنیکوف برخورد و عملکرد دولت و تیم جدید هسته‌ای ایران در طول این مذاکرات هسته‌ای را جدی،حرفه‌ای و مسئولانه توصیف کرد و گفت: عزم نیرومند و انعطاف‌پذیری بی‌سابقه طرفین غربی این مذاکرات نشان می‌دهد که احترام و اهمیت زیادی برای تیم هسته‌ای ایران قائل هستند. اگر عزم دولت آمریکا و تلاش‌های پیگیر تیم هسته‌ای ایران در این مدت نبود، بی‌اعتمادی‌های عمیق میان دو کشور به سادگی قابل حل نبود.


به اعتقاد این کارشناس علوم سیاسی، به نتیجه نرسیدن این مذاکرات در مهلت اضافی تعیین شده می‌تواند خطرات سیاسی زیادی را برای همه طرفین مذاکره در بر داشته باشد.


مدنیکوف بدون اشاره به نام کشورس خاص خاطرنشان کرد: کشورهای زیادی هستند که از این که حصول توافق هسته‌ای به روابط حسنه گسترده‌تری میان ایران و کشور های غربی منتهی شود، در هراسند و هرگونه تاخیری در دستیابی به توافق می‌تواند عواقبی را به ضرر ایران و به نفع این کشور ها در پی داشته باشد.


این استاد علوم سیاسی دانشگاه ماساچوست در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد با همه اینها، تردیدی ندارد که ایران و آمریکا و سایر طرفین شرکت‌کننده در این مذاکرات به اهمیت و حساسیت از میان برداشتن بن‌بست هسته‌ای و حل مشکلات و اختلافات میان تهران و واشنگتن وقوف کامل دارند.


به گفته وی، مقابله با بسیاری از چالش‌های موجود در منطقه خاورمیانه و از جمله مسئله داعش، بحران پناهندگان فلسطین و سوریه، بحران یمن و سرنوشت شیعیان کشور سوریه به هماهنگی‌ها و همکاری‌های مستقیم میان تهران و واشنگتن نیازمند است که دستیابی به توافق هسته‌ای می‌تواند راه را برای این‌گونه همکاری‌ها هموار کند.


این کارشناس و استاد علوم سیاسی افزود: به اعتقاد من سیاستمداران ایران و آمریکا و از جمله روسای جمهور این دو کشور به این آگاهی رسیده‌اند که احتراز از گرایش‌های تعصب‌آمیز و روی آوردن به سیاست‌های واقع بینانه‌تر به نفع مردم دو کشور و سایر کشورهای منطقه تمام خواهد شد.


مدنیکوف در نهایت خاطرنشان کرد: به همین دلیل هر گونه شکستی در این مذاکرات می‌تواند به شعله‌ور شدن آتش خصومت و مناقشات عقیدتی میان دو کشور منجر شود که به نفع هیچ یک از دو ملت ایران و آمریکا نخواهد بود و به همین دلیل من معتقدم در صورتی که این مذاکرات تا هفتم جولای به نتیجه مطلوبی نرسد، طرفین ترجیحا به تمدید دوباره آن تن خواهند داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر