صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۵ - ۱۱ تير ۱۳۹۴
آنا گزارش می‌دهد؛

بعد از 4 ماه کشمکش، استعفای استاندار فارس؛ اولین برکناری محترمانه دولت روحانی

استاندار فارس پس از ماه‌ها کش و قوس‌ با افکار عمومی و فعالان سیاسی در استان فارس در اقدامی که دلیلش حضور در انتخابات اعلام شد، استعفا داد؛ استعفایی که به نوعی «اولین برکناری محترمانه در دولت روحانی» بوده است.
کد خبر : 26284

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، داستان انتقاد از استاندار فارس قبل از سفر علی مطهری به شیراز شروع شده بود، اما با این موضوع عمومی و ملی شد. مطهری نماینده مردم تهران در مجلس طبق مجوزی که با امضای معاونت فرهنگی دانشگاه شیراز صادر شده بود، قرار بود بعد از ظهر روز 18 اسفند سخنران برنامه‌ای با عنوان «اسلام و آزادی» باشد. وی به محض ورود به فرودگاه شیراز، مورد هجوم نیروهای خودسر قرار گرفت. نیروهای خودسر با پرتاب گوجه فرنگی و تخم مرغ و سر دادن شعارهایی به خودرو حامل علی مطهری حمله کردند. در اثر این حمله، شیشه خودرو علی مطهری شکست و صورت او زخمی شد. در کنار بروز این اتفاق ناگوار، در سخنرانی هادی غفاری در شیراز تنش ایجاد شد، سخنرانی الهه کولایی در این استان برگزار نشد ولی در مقابل اجازه حمایت از دلواپسان و محمود احمدی‌نژاد در دانشگاه‌های استان فارس داده می‌شد.



بسیاری از فعالان سیاسی نسبت به عملکرد استاندار برای بروز اتفاقات ذکر شده انتقاد داشتند و غیر از مسائل اتفاق افتاده ادامه کار بیش از 50 درصد از فرمانداران و بخشداران دولت قبل در استان فارس، سفر منظم هفتگی استاندار به خارج از استان و واگذاری سکان هدایت استان به دست مشاور عالی استاندار را از جمله ایرادات دیگر استاندار فارس مطرح می‌کردند. در پی این وقایع بسیاری از آنها خواستار برکناری و یا استعفای احمدی از استانداری فارس شدند. با این وجود استاندار فارس بارها در گفت‌وگو با رسانه‌ها موضوع استعفای خود را منتفی اعلام کرد.


ولی با افزایش انتقادها به وزارت کشور در این زمینه و عدم پاسخ قطعی در این باره به افکار عمومی، دولت مانده بود که با این انتقادها چه کند؟ در نهایت با اعلام خبر رسمی استعفای احمدی در روز 9 تیر، شش روز پس از موعد قانونی استعفای مدیران به بهانه شرکت در انتخابات، منتقدان استاندار فارس نفس راحتی کشیدند، ولی در این میان ابهام بزرگ در این استعفای از موعد گذشته در خصوص حضور آقای استاندار در انتخابات نمایان شد که دلیل اصلی استعفا آیا واقعا حضور در انتخابات است یا نه؟


بعد از انتقادات در خصوص تعرض به مطهری، رئیس جمهوری در نامه‌ای به وزیر کشور خواستار پیگیری ماجرا و برخورد با مقصران شد، اما وزارت کشور هیچ گاه استاندار را مفصر اعلام نکرد و احمدی نیز همواره از خود دفاع کرد. اکنون اما به نظر می‌رسد بر خلاف برکناری‌های سریع‌السیر و ناگهانی دولت احمدی‌نژاد که حتی به جلسه وزیر خارجه در کشور سنگال هم کشید، این استعفا از سبک دولت روحانی در برکناری مدیران مورد انتقاد رونمایی کرده است.


در این زمینه فعالان سیاسی استان فارس در گفت‌وگو با آنا نظرات خود را بیان کردند و درباره آن توضیحات بیشتری ارائه دادند.


رهبری: دلیل اصلی استعفای استاندار فارس، حضور در انتخابات مجلس نبوده است


مسعود رهبری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا در این زمینه اظهار کرد: برداشت کلی از ماجرا این است که برای اینکه به صورت آبرومندانه استعفای استاندار فارس در افکار عمومی مطرح شود و همچنین با توجه به ضرب الاجل استعفای مدیران برای حضور در انتخابات، خبر استعفای استاندار فارس مطرح شد.


وی افزود: همه ناظران سیاسی معتقدند با وجود مشکلات استان فارس، معضلات فعالان سیاسی اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا و سوء مدیریت استاندار در خصوص فضای امنیتی استان فارس، راهی جز ترک این مسئولیت برای آقای احمدی باقی نگذاشته بود.


این فعال سیاسی اصلاح‌طلب استان فارس تصریح کرد: البته اگر این اتفاق نمی‌افتاد، با وجود فضای استان، دولت و وزیر کشور قطعا این کار را انجام می‌دادند.


رهبری خاطرنشان کرد: ما اصراری نداریم با آبروی افراد بازی شود، ولی تحلیل‌ها نشان می‌دهد که این کناره‌گیری و استعفا به خاطر حضور آقای استاندار در انتخابات نیست، بلکه دلیل اصلی آن مشکلاتی است که در استان فارس وجود داشته است.


استعفای استاندار فارس اگر به دلیل حضور در انتخابات باشد مشکل حقوقی دارد/ اگر استعفا به دلیل حضور در انتخابات بود وزیر کشور با آن موافقت نمی‌کرد


همچنین سیدعبدالرزاق موسوی در گفت‌وگو با آنا، در این باره اظهار کرد: با توجه به اینکه تاریخ وزارت کشور برای استعفای مدیران سوم تیرماه در نظر گرفته شده بود، مدیرانی که قصد شرکت در انتخابات را داشتند باید تا این تاریخ استعفا می‌دادند و آقای احمدی چنین اقدامی را انجام نداده بود.


وی افزود: زمان استعفای ایشان با مقررات تناقض دارد و از لحاظ حقوقی مشکل دارد و بر اساس وعده وزیر کشور مبنی بر اینکه اگر مدیری پس از موعد مقرر استعفا دهد با استعفایش موافقت نخواهد شد، نباید با این استعفا اگر واقعا به بهانه حضور در انتخابات بود، موافقت می‌شد.


مسئول بنیاد امید ایرانیان استان فارس تصریح کرد: با موافقت وزیر کشور با استعفای پس از موعد قانونی استاندار، این موضوع در ذهن متبادر می‌شود که استعفای آقای احمدی نمی‌تواند به دلیل حضور در انتخابات باشد.


موسوی همچنین گفت: اگر هم این ادعا را داشته باشند که در زمان مقرر استاندار استعفا داده است، پس چرا دو مسئول روابط عمومی استانداری و معاونت امنیتی استانداری تغییر کردند و استاندار سابق انتصابات در این زمینه انجام داد؟ آقای احمدی در آن زمان اگر استعفا داده بود، نمی‌توانست افراد جدید را منتصب کند.



مشاور استاندار سه روز پس از پایان موعد استعفای مدیران اعلام کرد احمدی استعفا نداده است/ علت استعفای استاندار فارس حضور در انتخابات نبود


مرتضی دستغیب نیز در گفت‌وگو با آنا، در این زمینه اظهار کرد: بعید است استعفای استاندار فارس به دلیل حضور در انتخابات باشد.


وی افزود: سید محمود موسوی، مشاور عالی استاندار فارس سه روز بعد از سوم تیر ( آخرین موعد قانونی استعفای مدیران برای حضور در انتخابات) گفت که استاندار استعفا نداده است، در صورتی که آقای موسوی در جریان مسائل مطرح شده بین آقای احمدی استاندار فارس و وزارت کشور بود.


رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلا‌حات در استان فارس در ادامه گفت: متاسفانه آقای موسوی مشورت اشتباه به استاندار می‌داد و آنچه را که صلاح می‌دانست منتقل می‌کرد، آقای احمدی بیش از حد اختیارات خود را به مشاورش تفویض کرده بود.


دستغیب افزود: ما در جلسات متعدد بسیاری از مسائل را به استاندار گوشزد می‌کردیم ولی متاسفانه ایشان اهمیت نمی‌دادند، اگر اینگونه رفتار نمی‌کرد، اکنون هم این اتفاقات پیش نمی‌آمد.


وی همچنین از ارائه نامه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به رئیس جمهوری خبر داد و گفت: در این نامه شاخصه‌های مورد نیاز برای استاندار فارس را مطرح کردیم، چراکه استان فارس در بسیاری از موارد نظیر پزشکی، انرژی و غیره می‌تواند معین باشد. با این وجود امیدواریم که استاندار بعدی بتواند مشکلات را برطرف کند.


رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در فارس در پایان خاطرنشان کرد: همچنین ما در این نامه تاکید کردیم که اگر دولت لازم بداند ما حاضریم در خصوص انتخاب استاندار در استان فارس به دولت مشورت بدهیم و اگر نه، هیچ اصراری بر این موضوع نداریم و هدف ما فقط انتخاب استاندار شایسته برای این استان است.


انتهای پیام/

برچسب ها: فعالان سیاسی
ارسال نظر