صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۱ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۶
دو خطر پیش روی بحران سوریه از نگاه عضو سابق سیا؛

جنگ افروزی نتانیاهو در خاورمیانه برای لاپوشانی فسادهای داخلی

عضو سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) معتقد است که احتمال بالای بروز جنگ میان رژیم صهیونیستی و کشورهای همسایه و همچنین تشدیددرگیری‌های ارتش ترکیه با نیروهای تحت حمایت آمریکا در شمال سوریه دو خطر پیش رو هستند که بحران سوریه را تهدید می‌کنند.
کد خبر : 262069

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- مهدی خلسه؛ پل پیلار، تحلیل‌گر سیاسی مطرح آمریکایی و عضو سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) در یادداشت جدید خود در وب سایت لوبلاگ به نکات مهمی درباره جنگ سوریه پرداخته است.


پیلار در این یادداشت به دو خطر پیش رو که بحران سوریه را تهدید می‌کند، اشاره کرده است.


وی اولین خطر را احتمال بالای بروز جنگ میان رژیم صهیونیستی و کشورهای همسایه آن می‌داند. به عنوان شاهد مثال برای این خطر پیش روی منطقه می‌توان به درگیری نیروی هوایی اسرائیل با ارتش سوریه و نابودی یکی از جنگنده‌ها توسط پدافند ضد هوایی سوریه اشاره کرد. حملات هوایی اسرائیل به سوریه، پس از نابودی یکی از جنگنده‌های اف‌16 نیروی هوایی این رژیم توسط پدافند هوایی سوریه، بزرگترین تجاوز نظامی اسرائیل از سال 1980 به بعد بود.


پیلار استدلال می‌کند که جنگ جدید میان اسرائیل و حزب‌الله که متحد منطقه‌ای ایران است، به مثابه امتیازی برای بنیامین نتانیاهو است که از طریق آن بتواند آمریکایی‌های ضد ایران را برای منزوی و تحریم کردن بیشتر ایران ترغیب کند و شاید از طریق جنگ، دونالد ترامپ مجبور به خروج از توافق هسته‌ای با ایران شود. همچنین نتانیاهو به یک بحران نظامی برای کم‌رنگ کردن ماجرای فساد و رشوه‌گیری در فضای سیاسی داخل سرزمین‌های اشغالی نیازمند است.


خطر دوم بالاگرفتن درگیری‌های ارتش ترکیه با نیروهای تحت حمایت آمریکا در شمال سوریه است. پیلار می‌گوید برای ترکیه، کردهای مسلح شمال سوریه همچون شورشی‌های شمال مکزیک برای آمریکا هستند (آنهایی که می‌خواهند بخشی از قسمت‌های جنوبی آمریکا را به چنگ خود درآوردند). به همین قیاس، ترکیه به کردهای شمال سوریه و مرتبط با پ‌ک‌ک، به چشم عوامل اصلی شورش و طغیان در کشور خود نگاه می‌کند و پیوسته درگیری‌ها در شمال سوریه در حال افزایش و گستردگی بیش از پیش خواهد بود.


پیلار برای فروکش کردن آتش این دو خطر پیش رو در میانه بحران سوریه، معتقد است که باید دو واقعیت به رسمیت شمرده شود.


واقعیت اول این است که اکنون دیگر داعش شکست خورده است. مقامات آمریکایی در مورد اهمیت بازپس‌گیری دو درصد از قلمرو داعش صحبت می‌کنند، اما آنها به اشتباه با مشکل این گروه برخورد می‌کنند و گویی که مساله فقط بازپس‌گیری زمین است. به منظور تسخیر این دو درصد زمین، انجام دادن کارهایی مانند حفظ شبه نظامیان نیابتی که خود سبب بروز مشکلات دیگر می‌شوند، نه تنها کاهش تروریسم، بلکه می‌تواند باعث از بین بردن انگیزه‌های مبارزه با تروریسم نیز باشد.


واقعیت دیگر که پذیرش آن از پذیرش شکست داعش سخت‌تر است، این است که دولت سوریه با کمک روسیه و ایران، برنده جنگ داخلی در این کشور بوده است. این مساله با توجه به ضعف، تفرقه و بی‌تاثیری گروه‌های اپوزیسیون سوری، بیشتر نشان داده می‌شود و تلاش آمریکا برای تصرف قسمت‌هایی از زمین سوریه، حتی با استفاده از نیروهای نیابتی، چیزی شبیه تلاش روس‌ها برای تصرف مناطقی از اوکراین، بعد از استقرار دولت طرفدار آمریکا در این کشور است.


پیلار پیشنهاد می‌کند که کاری که اکنون باید ایالات متحده آمریکا برای شعله‌ور نشدن بحران سوریه انجام دهد، همان چیزی است که دونالد ترامپ تاکنون انجام نداده است. آمریکا باید در یک دیپلماسی جدی، جامع و چندجانبه برای کاهش درگیری‌ها در سوریه با مشارکت روسیه، ترکیه و ایران شرکت کند.


وی در بخش پایانی سخنان خود می‌نویسد که توافقات و محدودیت‌ها نباید تنها در یک جهت باشند. این بدین معنی است که برای کاهش تنش‌ها، اسرائیل هم لازم است از رویای امنیت مطلق خود، در صورتی که دست‌یابی بدان منجر به بی‌امنیتی سایر کشورها می‌شود، دست بردارد و حملات هوایی خود را کنترل کند.


منبع: لوبلاگ


انتهای پیام/

ارسال نظر