صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفتگو با کارگردان تئاتر مطرح شد؛

«سلام و خداحافظ» نقدی به فراهم نشدن فرصت‌ها

کارگردان نمایش «سلام و خداحافظ» گفت: این اثر نقد اجتماعی به جامعه‌ای دارد که فرصت‌ها را برای آدم‌ها فراهم نمی‌کند.
کد خبر : 261816

خشایار خلیل خانی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا درباره نمایش «سلام و خداحافظ» که این شب‌ها در تماشاخانه پالیز روی صحنه است گفت: این اثر نوشته آثول فوگارد نویسنده آفریقایی است که ما برای جذب ارتباط عمیق‌تر با مخاطب و درک بهتر مفاهیم از سوی مخاطب تغییراتی در آن ایجاد شده است.


وی ادامه داد: این اثر، نمایشی بر اساس نمایشنامه «سلام، خداحافظ» آثول فوگارد است که با ترجمه محمود کیانوش به ماجرای دختری اشاره دارد که از خانه فرار کرده و پس از دوازده سال با هدف دریافت سهم ارث خود، بازگشته است. او در این بازگشت با برادری که در آن خانواده مانده‌ روبه‌رو می‌شود و... .


خلیل خانی در سخنانش تاکید کرد: این اثر نمایشی دوره حکومت آپارتاید در آفریقای جنوبی را مورد انتقاد قرار می‌دهد که در آن دوره صرفا عده‌ای از مردم از شرایط خوبی برخوردار می‌شدند. «سلام و خداحافظ» نقد اجتماعی به جامعه‌ای دارد که فرصت‌ها را برای آدم‌ها فراهم نمی‌کند.



وی همچنین اظهار کرد: ما در این اجرا تغییراتی بوجود آورده‌ایم تا نمایش فضایی مرتبط با زندگی مردم کشورمان داشته باشد. در این اجرا یکسری نشانه‌ها را در اجرا عوض کردیم برای مثال در نمایشنامه به موضوع راه‌آهن به عنوان یکی از رویدادهای مهم‌ در آفریقا اشاره می‌شود که ما آن را در اجرای نمایش به کشتی نفتی تبدیل کرده‌ایم.


کارگردان «سلام و خداحافظ» در خصوص نوع طراحی‌ها و اجرای این اثر نیز تشریح کرد: نوع بازی و طراحی‌های نمایش رئالیستی است و طراحی‌های لباس بازیگران به جامعه خاصی اشاره ندارد. بازیگران از لباس‌هایی در این اجرا استفاده می‌کنند که ممکن است بر تن هرکسی ببینیم بنابراین این نکته را که داستان مربوط به فلان منطقه جغرافیایی است به مخاطب منتقل نمی‌کند. ما واحدهای پول، نام کشورها و شهرها و نشانه‌هایی که به جامعه‌ای اشاره را دارد را حذف کردیم تا نمایش جهان‌شمول‌تر شود.


وی در اشاره به ویژگی‌هایی که باعث انتخاب این متن برای اجرا شد بیان کرد: در دل نمایش نقد اجتماعی جذابی وجود دارد. این اثر دربرگیرنده مفهوم سوسیالیستی جالبی است که حتی بنیان خانواده هم نمی‌تواند در برابرش مقابله کتد، این ویژگی از دلایلی بود که باعث شد تا این نمایشنامه را برای اجرا انتخاب کنم.


خلیل خانی همچنین گفت: این اثر نمایشی که دیگر نمایش حمایت شده از سوی کمپانی تئاتر امید ایران است طی سه ماه در موسسه پادمآرت تمرین شد و برای تولید، تبلیغات و اجرا از پشتیبانی این کمپانی برخوردار شد.



نمایش «سلام و خداحافظ» که اجرای خود را از 27 بهمن ماه در تماشاخانه پالیز (واقع در خیابان کریمخان، خیابان عضدی جنوبی (آبان)، خیابان سپند، پلاک ۶۹) آغاز کرده تا 11 بهمن ماه هر شب ساعت 19:15 روی صحنه می‌رود. در این اثر پانته‌آ قدیریان و محمد رضا هاشمی به ایفای نقش می‌پردازند و مهشید جوادی طراح صحنه و لباس ، لعیا خرامان طراح گریم، بردیا تحویلدار ساخت موسیقی، هادی جلدی طراح پوستر و گرافیک، ساینا قادری عکاس، بهروز جعفری مدیر صحنه، عطا عارفی و شکیبا احدی زاده مجریان گریم و علی ژیان (جارچی) مدیر تبلیغات این نمایش هستند.




انتهای پیام/

ارسال نظر