صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۶ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۶
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

عزم جدی برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیست/ عملکرد دولت ناموفق

نماینده مردم نهاوند در مجلس گفت: علت اینکه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی طی پنج ساله گذشته به‌درستی اجرا نشده، نبود عزم و اراده جدی در این زمینه است.
کد خبر : 261771

حسن بهرام‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه به‌تازگی وارد پنجمین سال ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی شده‌ایم، عنوان کرد: در این سال‌ها حاصل جمع عملکرد دولت موفق نبوده است. ما از ظرفیت ها و بسته های حمایتی به خوبی استفاده نکردیم.


وی افزود: طی این سال‌ها ما واردات را افزایش دادیم؛ درحالی که باید در زمینه صادرات حرکت می کردیم. ما از ظرفیت های نیروی انسانی، طبیعی، اقتصادی، کشاورزی و صنعتی خود در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی به خوبی استفاده نکردیم و بنابراین دولت در این زمینه عملکرد موفقی نداشته است.


نماینده مردم نهاوند در ادامه بیان کرد: با توجه به اینکه در لایحه بودجه 97 خلاء‌هایی وجود داشت که توسط مجلس پر شد، در حال حاضر دست دولت باز شده است. امیدوار هستیم دولت در سال آتی با توجه به ظرفیت های موجود و تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی حرکت بهتری داشته باشد.


بهرام نیا در پاسخ به این سوال که چرا دولت تاکنون نسبت به اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی موفق عمل نکرده است، گفت: علت این بوده که تاکنون عزم جدی پشت این مساله نبوده است. ما از یک سو بر استفاده از ظرفیت های داخلی و تکنولوژی تاکید می کنیم و از سوی دیگر واردات خود را کاهش نمی دهیم.


رئیس کمیته نفت و گاز کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: از یک سو بر ضرورت استفاده از تولیدات داخلی که هم تکنولوژی، هم منابع و هم امکانات آن را داریم تاکید می کنیم و از سوی دیگر با کشورهای هند، چین یا سایر کشورها قرارداد می بندیم و لوکوموتیو وارد می کنیم؛ یا معامله پایاپای نفت انجام می دهیم و از قبل آن کالاهای دیگر وارد می‌کنیم. یعنی به جای ارز بعضا کالاهایی را وارد می کنیم که در مقام مقایسه با تولیدات داخلی از درجه کیفیت پایین‌تری برخوردار است.


وی با بیان اینکه این موضوعات باعث می شود تولیدکنندگان ما بی انگیزه شوند، رکود ایجاد شود و صنعت از هم پاشیده شود، اظهار داشت: باید برای تولیدکنندگان بسته های حمایتی در نظر بگیریم؛ چراکه وقتی محصول وارداتی با محصول داخلی را مقایسه می کنیم، می بینیم به واسطه نبود حمایت های داخلی ارزش تمام‌شده کالای داخلی در مقایسه با ارزش وارداتی بالاتر است. درنتیجه طبیعتا مردم کالای گران‌تر را نمی خرند و محصول روی دست تولیدکنندگان می ماند. ثمره این وضعیت رکود، بیکاری و قس علی هذا است.



انتهای پیام/

ارسال نظر