صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۶ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۶

اشتغال حداقل 30 میلیون نفر در جهان در صنایع فرهنگی

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی ریاست جمهوری اعلام کرد: بیش از 30 میلیون نفر در جهان تا سال 2014 در صنایع فرهنگی اشتغال داشتند و این آمار تا کنون به طور فزاینده‌ای رشد کرده است.
کد خبر : 261613

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر نیّری در اولین همایش ملی فناوری‌های فرهنگی گفت: صنعت فرهنگی را صنعتی می‌دانیم که خروجی آن محصولات فرهنگی هستند صنایع فرهنگی می‌توانند با فناوری محصولاتی تولید کنند که اقتصادی باشند و بازار خوبی را به دست آورند.


وی ادامه داد:‌ صنعت فرهنگی مانند هر صنعتی نیاز به فناوری دارد، فناوری‌هایی که در صنعت فرهنگی مورد استفاده قرار می‌گیرند به عنوان فناوری فرهنگی می‌شناسیم.


دبیر ستاد فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی ریاست جمهوری در ادامه درباره زیربخش‌های صنایع فرهنگی گفت: صنایع فرهنگی از گردشگری تا سینما، انیمیشن، مد و لباس و محتوای دیجیتال را شامل می‌شود بسیاری از این زیربخش‌ها مرتبط با آحاد ملت هستند.


نیری درباره درآمد صنایع فرهنگی گفت: بر اساس آمارهای جهانی در سال 2009، 536 میلیارد دلار از صنایع فرهنگی در جهان درآمد کسب شده است و این درآمد در سال 2013 به دو هزار و 250 میلیارد دلار رسیده است.


وی همچنین میزان اشتغال در صنایع فرهنگی تا سال 2014 را 30 میلیون نفر اعلام کرد و ادامه داد: این آمار اشتغال بدون احتساب آمار اشتغال در کشورهای آفریقایی و آسیایی در این زمینه است. اگر این کشورها نیز با دیگر کشورها جمع شوند آمار اشتغال در صنایع فرهنگی بالاتر می‌رود.


سوئیس؛ صدر نشین آمار اشتغال در حوزه فناوری‌های فرهنگی


نیری همچنین سوئیس را صدر نشین آمار اشتغال در حوزه فناوری‌های فرهنگی اعلام کرد و گفت: سوئد انگلیس و آمریکا در رتبه‌های بعدی قرار دارند.


دبیر ستاد فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی ریاست جمهوری درباره دلایل جدی نگرفته شدن صنعت فرهنگی گفت: معمولااین صنعت به خاطر ماهیت نرم در پس زمینه اقتصاد دیده می‌شود، شاخصه‌های تشکیل دهنده صنایع فرهنگی به صورت مجزا لحاظ می‌شود، شرکت‌های بزرگ در این زمینه فعال‌اند در صورتی که در کشورهای پیشرفته بنگاه‌های کوچک و متوسط در صنایع فرهنگی فعالیت می‌کنند.


وی تاکید کرد: بخش فرهنگی از سوی دولت‌ها به عنوان بخش هزینه‌ده دیده می‌شود در صورتی که فرهنگ مولد اقتصاد است، اغلب گردانندگان صنایع فرهنگی اطلاعات ناچیزی درباره فعالیت‌های تجاری‌سازی صنایع فرهنگی دارند.


نیری گفت: در اسناد بالادستی کشور و سند نقشه جامع علمی کشور فناوری نرم مورد توجه قرار گرفته است، صنعت فرهنگی را می‌توان با سرمایه‌گذاری کوچک به ارزش افزوده بالا و اشتغال بالا تبدیل کرد، امیدواریم بتوانیم به طور واقعی به این سمت حرکت کنیم و به نتایج مطلوب دست یابیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر